Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Γιώτα Μπατιστάτου

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας κυρία Γιώτα Μπατιστάτου. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της με τίτλο ''Το δώρο της Ζωής''. Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.



                                          Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑ ΓΙΩΤΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ


                                                   Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με την συγγραφή;


Γ.Μ. Από μικρή μου άρεσε πολύ να διαβάζω και να γράφω. Πρόσφατα βρήκα ένα παραμύθι που είχα γράψει όταν ήμουν στο δημοτικό! Μεγαλώνοντας,εξακολουθούσα να αγαπώ τα βιβλία και αποφάσισα να μελετήσω σχετικά με την τέχνη της συγγραφής και να γράψω ένα δικό μου βιβλίο.


ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής το πρώτο σας βιβλίο με τίτλο ‘’Το δώρο της Ζωής’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό; 


Γ.Μ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Το πρώτο μου βιβλίο είναι ένας συνδυασμός μυθιστορήματος και βιβλίου αυτοβελτίωσης. Ξεκινά με τον πρωταγωνιστή,τον Ορέστη,να βρίσκεται σε μια δυσκολη κατάσταση της ζωής του γεμάτη από προβλήματα που πολλοί από εμάς μπορεί να αντιμετωπίζουμε και στη δική μας ζωή ή να έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν,όπως οικονομικά,συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα,απώλεια αγαπημένων προσώπων και ανεργία. Θα βρεθεί εκείνη την περίοδο στην πόρτα του σπιτιού του μια όμορφη κοπέλα που θα προσπαθήσει να του δείξει ότι η ζωή,όσο δύσκολη κι αν μας φαίνεται,μπορεί να μετατραπεί σε μια διαρκή γιορτή. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα την αφήσει να τον βοηθήσει και πώς θα καταλήξει αυτή η γνωριμία. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιό το αρχικό σας συναίσθημα όταν ακούσατε πως το βιβλίο σας θα εκδοθεί; Πώς νιώσατε όταν πιάσατε το πρώτο αντίτυπο στα χέρια σας;


Γ.Μ. Μόλις έμαθα ότι το βιβλίο μου θα εκδοθεί,ένιωσα έναν ενθουσιασμό απερίγραπτο! Μακάρι αυτό το συναίσθημα της χαράς και του ενθουσιασμού να το βιώνουμε όλοι μας πολύ συχνά στη ζωή μας. Όταν έπιασα το πρώτο αντίτυπο στα χέρια μου,ήταν επίσης μια πολύ συγκινητική στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα! Ήταν η στιγμή που κράτησα μια ιδέα που οραματιζόμουν για καιρό στα χέρια μου. Πιστεύω ότι όσα επόμενα βιβλία κι αν γράψω,αυτός ο ενθουσιασμός της έκδοσης του πρώτου βιβλίου θα είναι πάντα ξεχωριστός. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 4: ‘’Το δώρο της Ζωής’’ ο τίτλος του βιβλίου σας. Μήπως υπάρχει κάποιο κρυφό μήνυμα πίσω από αυτόν που θα πρέπει να το ανακαλύψουν οι αναγνώστες διαβάζοντάς το;


Γ.Μ. Σίγουρα ο τίτλος κρύβει μηνύματα σχετικά με το βιβλίο. Οι αναγνώστες διαβάζοντας θα ανακαλύψουν ότι ο τίτλος του βιβλίου μπορεί να ερμηνευτεί με παραπάνω από έναν τρόπους,και ο κάθε αναγνώστης μετά την ανάγνωση μπορεί να κρατήσει την ερμηνεία που τον ευχαριστεί! 


ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Υπάρχουν στοιχεία του εαυτού σας,ή,της ζωής σας που τα έχει ‘’υιοθετήσει’’ η ηρωϊδα σας;


Γ.Μ. Πολλά! Όσοι με γνωρίζουν και έχουν διαβάσει το βιβλίο μου το έχουν παρατηρήσει. Έχω δώσει αρκετά δικά μου στοιχεία στην ηρωίδα,όχι τόσο της ζωής μου όσο της προσωπικότητας,του τρόπου σκέψης και των πεποιθήσεων μου για τη ζωή. Η ηρωίδα είναι εκείνη μέσω της οποίας περνάω τα μηνύματα που θέλω να μεταφέρω στους αναγνώστες. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Ποιά η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;


Γ.Μ. Αρχικά,ήθελα να γράψω απλά μια ρομαντική ιστορία. Πηγή έμπνευσης στάθηκε περισσότερο η ενασχόλησή μου με τον τρόπο σκέψης και την αυτοβελτίωση. Έτσι,στη συνέχεια αποφάσισα να κάνω το βιβλίο μου έναν συνδυασμό των δύο ειδών. Επειδή το δούλευα στο μυαλό μου για πολύ καιρό,η συγγραφή του μου πήρε μόλις τρεις μήνες. Στη συνέχεια έκανα βέβαια και επιμέλεια-διορθώσεις μέχρι να το στείλω για αξιολόγηση. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Για μένα το βιβλίο σας συνδυάζει την μυθοπλασία με χρήσιμες συμβουλές ‘’ευ ζην’’. Είναι κάτι που είχατε κατά νού εξ αρχής,ή,προέκυψε στην πορεία καθώς γράφατε το βιβλίο;


Γ.Μ. Πριν γίνει εντελώς ξεκάθαρη η ιστορία του βιβλίου στο μυαλό μου,το είχα σκεφτεί μόνο σαν βιβλίο μυθοπλασίας. Ενώ σκεφτόμουν την πλοκή και πριν ξεκινήσω τη συγγραφή του,σκέφτηκα να το μετατρέψω σε ένα βιβλίο μέσα από το οποίο ο αναγνώστης θα μπορεί και να παρακινηθεί να σκέφτεται πιο θετικά και να βελτιωθεί σε κάθε τομέα της ζωής του.


ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Ποιό το νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τo βιβλίo σας προς τους αναγνώστες;


Γ.Μ. Το νόημα που θέλω να περάσω στους αναγνώστες μου είναι να μη χάνουν ποτέ τις ελπίδες τους,γιατί έχουμε όλοι μας ανεξαιρέτως ένα πανίσχυρο όπλο με το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Το οπλο είναι ο τρόπος σκέψης μας! Το θέμα είναι να στρέφουμε το όπλο προς τη σωστή κατεύθυνση και όχι εναντίον μας.


ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Είναι τα βιβλία ο καλύτερος τρόπος για να λάβουμε χρήσιμα μαθήματα για την ζωή μας;


Γ.Μ. Ο καλύτερος τρόπος κατά τη γνώμη μου είναι να χρησιμοποιούμε το αξιοθαύμαστο μυαλό μας για να σκεφτόμαστε σωστά,και αφού τα βιβλία μας βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση και μας δίνουν τροφή για σκέψη,είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μας βοηθήσει στην ανακάλυψη των πιο σημαντικών μαθημάτων ζωής! 


EΡΩΤΗΣΗ 10: Σαν αναγνώστρια,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;


Γ.Μ. Τα τελευταία χρόνια διαβάζω περισσότερο βιβλία αυτοβελτίωσης ή φιλοσοφικά,αλλά λατρεύω να χάνομαι και στις σελίδες μυθιστορημάτων! Γενικά λατρεύω το διάβασμα. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τέλος,ποιό ήταν εκείνο το βιβλίο που διαβάσατε πρόσφατα καί σας ικανοποίησε στον μέγιστο βαθμό;


Γ.Μ. Το βιβλίο που διάβασα πολύ πρόσφατα και λάτρεψα να χάνομαι στις σελίδες του είναι το "Μια στιγμή μια αιωνιότητα μονάχα" της Σμαραγδής Μητροπούλου. Αν και διαφέρει από τα είδη που διαβάζω συνήθως,με ταξίδεψε και με μάγεψε! Πολλές φορές μελαγχόλησα κιόλας αλλά ακόμα κι αυτό ήταν ευχάριστο,μια γλυκιά μελαγχολία ως αποτέλεσμα των δυνατών συναισθημάτων που προκαλεί η συγγραφέας στον αναγνώστη με την πένα της. 


Γ.Μ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευχάριστη συνέντευξη! 


                               Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας. 


                                   Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat 


Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο: https://dominicamat.blogspot.com/2021/01/blog-post_98.html










Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Γιώτα Μπατιστάτου Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Γιώτα Μπατιστάτου Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.