Το ταξίδι της ζωής μας

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


    Μπήκε νέος μήνας καί δε γινόταν να μην έχω μία νέα πρόταση βιβλίου για τους μικρούς μας βιβλιόφιλους. Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα παιδικό παραμύθι που ήρθε στα χέρια μου προ ημερών καί έμελλε να μου αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις καί να μου δώσει ένα ακόμη σημαντικό μάθημα για τη ζωή μου. Ο λόγος για το παιδικό παραμύθι της συγγραφέως κυρίας Νικολέττας Λέκκα με τίτλο ''Το ταξίδι της ζωής μας'' που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ.

   Η ιστορία του βιβλίου είναι πρωτότυπη καί τα μικρά παιδιά δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στην κατανόηση αυτής. Η συγγραφέας με οικείο,λιτό τρόπο θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τα μικρά παιδιά μέσω της αφήγησης της ιστορίας της με σκοπό να τους μεταδώσει μία χρήσιμη συμβουλή για την μετέπειτα πορεία της ζωής τους. Θα τους πεί πως θα υπάρξουν στιγμές κατά τη διάρκεια του βίου τους που θα πρέπει να κάνουν κάποιες επιλογές ανάμεσα σε ό,τι γνωρίζουν καί ό,τι επιθυμούν. Βέβαια,σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αισθανθούν ότι χάνουν,ή,αδικούν κάτι άλλο. Όλα είναι μέσα στη ζωή. Είναι στάδια από τα οποία θα περάσουν κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Γιατί η ζωή είναι ένα ταξίδι με συνοδοιπόρους τα αγαπημένα μας πρόσωπα καί τις προσωπικές μας εμπειρίες. Πρέπει να τη χαρούμε καί να είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε.

   ''Μια βαρκούλα διαλέγει να μένει κοντά σε όσους αγαπά. Όμως η καρδούλα της σκιρτά για ένα έρωτα δυνατό σαν αυτόν που τη γέννησε. Ονειρεύεται να ανοίξει πανιά για μέρη μακρινά. Και, ξέρεις, «όταν τα μάτια της καρδιάς βλέπουνε πού μπορούν να φτάσουν, τότε το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει». Αλλά πώς αποχαιρετάς αυτό που λατρεύεις; Ένα πολύτιμο φυλαχτό θα έρθει όταν το έχει πραγματικά ανάγκη να της θυμίσει ότι όποιον αγαπάς τον έχεις πάντα μέσα σου. Και σου εύχεται πάντα «καλό ταξίδι». Γιατί, ένα ταξίδι είναι η ζωή, βαρκούλα μου.''(Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Ένα αγαπημένο μου στοιχείο του βιβλίου είναι η εικονογράφηση που το κοσμεί τόσο εξωτερικά,όσο καί εσωτερικά. Είναι όλες ζωγραφιές των δύο παιδιών της συγγραφέως καί όλο αυτό προσδίδει μία γλυκειά αίσθηση οικογενειακής γαλήνης καί αγκαλιάς. Ναι,εκπέμπουν μία παιδική αθωότητα οι ζωγραφιές αλλά δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλες πιο ταιριαστές με το νόημα του κειμένου από εκείνες. Στα λοιπά θετικά στοιχεία θα πρόσθετα το κατάλληλο λεξιλόγιο,τις μικρές προτάσεις καί την πολύ καλή επιλογή στο μέγεθος της γραμματοσειράς.

   Εμένα το παραμύθι μου άρεσε πάρα πολύ καί σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι προσεγμένο ως βιβλίο στην κάθε λεπτομέρεια. Από την επιμέλεια έως καί το χαρτί που έχει επιλεγεί. Πάντα να αναζητάτε παραμύθια για τα παιδιά σας. Είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να τους προσφέρετε.

                                                              Καλές σας αναγνώσεις!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΛΕΚΚΑ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΕΥΤΥΧΙΑ & ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΒΛΑΧΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΕΛΛΑΣ





Το ταξίδι της ζωής μας Το ταξίδι της ζωής μας Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 03, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.