Σχετικά με τη δράση ''Πες το με μια κάρτα''

 


Δε συνηθίζω να αναρτώ στο blog πράγματα που δε σχετίζονται με τα βιβλία αλλά θεώρησα πως μπορώ να κάνω μία μοναδική εξαίρεση,αφού πρόκειται για μία σημαντική κι αξιέπαινη δράση που έλαβε χώρα τα περυσινά Χριστούγεννα κι αξίζει ένα μπράβο στους συντελεστές της.


Εδώ θα βρείτε το δελτίο τύπου σχετικά με τη δράση ''Πες το με μια κάρτα'': 


Τα φετινά Χριστούγεννα υπήρξαν πολύ διαφορετικά. 

Η Ειδική Αγωγή στάθηκε δίπλα στην Υγεία προσφέροντας χρώμα, χαμόγελο, αισιοδοξία και ένα "προσωπικό ευχαριστώ". Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία εκπαιδευτικών που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή η οποία αφετηρία είχε την πόλη της Θεσσαλονίκης και επεκτάθηκε γρήγορα σε ολόκληρη την Ελλάδα πήρε σάρκα και οστά αυτές τις γιορτές.

Στόχος υπήρξε να γεμίσουν χρώματα και ευχές τα νοσοκομεία όλης της χώρας ενεργοποιώντας τους μαθητές των ειδικών σχολείων να ετοιμάσουν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών  ευχετήριες κάρτες ή ζωγραφιές, με λόγια αγάπης τόσο στο υγειονομικό προσωπικό όσο και σε νοσηλευόμενους προωθώντας τες  στις κοινωνικές υπηρεσίες ή τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Με ανακυκλώσιμα υλικά που διαθέτουν όλα τα σχολεία, με μεράκι, διάθεση και "ψυχή" τη δράση οργάνωσαν η Παλπάνη Μαρία, φιλόλογος ειδικής αγωγής και η Σαχπατζίδου Ελένη, Σχολική Κοινωνική Λειτουργός. 

Η πρωτοβουλία κοινοποιήθηκε και επικοινωνήθηκε μέσω της σελίδας στο facebook  https://www.facebook.com/specialeducationsupportshealth1  και συνολικά η συμμετοχή ξεπέρασε τα 100 σχολεία πανελλαδικώς. 

Ο στόχος επετεύχθη διαμηνύοντας το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων μέσα από την καθαρή ματιά των παιδιών, μέσα από την καρδιά τους...Ευχόμαστε να μη σταματήσουμε να επιδιώκουμε ένα δημιουργικό παρόν και να εμπνεόμαστε ένα αλληλέγγυο μέλλον.

Με εκτίμηση,

Σαχπατζίδου Ελένη

Σχολική Κοινωνική Λειτουργός MEd


                                                                 Φωτογραφικό υλικό:











       Εύχομαι να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση καί να τους ακολουθήσουν κι άλλοι!!!!


Σχετικά με τη δράση ''Πες το με μια κάρτα'' Σχετικά με τη δράση ''Πες το με μια κάρτα'' Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 04, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.