Συνέντευξη με τον συγγραφέα Γιώργο Ανύσιο

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


   Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας κύριος Γιώργος Ανύσιος. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ''Η αρχή''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.




                                                  Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στη ζωή σας;


Γ.Α. Ήμουν αρκετό καιρό άνεργος και είχα πολύ ελεύθερο χρόνο. Μια εκπομπή που είδα στο κανάλι της Βουλής για έναν διάσημο και καταξιωμένο συγγραφέα και μετά από μια προτροπή του πνευματικού μου,μου κίνησε το ενδιαφέρον να γράψω ένα βιβλίο και συγκεκριμένα ένα μυθιστόρημα.


ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποιο το νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από το βιβλίο σας προς τους αναγνώστες;


Γ.Α. Το μήνυμα που θέλω να περάσω στους αναγνώστες μου είναι πως αν έχουν δύναμη μέσα τους και πως αν είναι ο εαυτός τους τότε μπορούν να ξεπεράσουν τις οποιεσδήποτε δυσκολίες συναντήσουν στη ζωή τους και να ανακαλύψουν τα πραγματικά όρια του εαυτού τους.


ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιο το όραμά σας ως συγγραφέας;


Γ.Α. Το όραμα μου ως συγγραφέας είναι μέσα από αυτό το βιβλίο που έχω γράψει αλλά και από τα επόμενα που θα γράψω να μπορέσω να δώσω διεξόδους στους αναγνώστες μου,να τους ανοίξω τη σκέψη και συγχρόνως να γίνω αγαπητός στο κοινό.


ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Σε ποιο λογοτεχνικό είδος θα ανήκει;


Γ.Α. Ναι,έχω ξεκινήσει το επόμενο μου βιβλίο. Δεν θα είναι μυθιστόρημα αλλά φιλοσοφικού περιεχομένου και θα σχετίζεται με το μεγαλείο που κρύβει μέσα του καθένας μας και το πόσο σημαντικό είναι να είναι κάποιος ο εαυτός του και πώς αυτό τον βοηθάει να πορεύεται στη ζωή του στοχεύοντας να αγγίξει την τελειότητα..


ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Από τι εμπνευστήκατε το πρώτο σας μυθιστόρημα «Η αρχή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως;


Γ.Α. Το πρώτο μου μυθιστόρημα «Η Αρχή» στηρίχτηκε σε κάποια προσωπικά βιώματα και στη συνέχεια σε αυτά προστέθηκαν πολλά φανταστικά στοιχεία που ολοκλήρωσαν και το βιβλίο.


ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το βιβλίο σας;


Γ.Α. Κεντρικός ήρωας είναι ένας χαρισματικός νέος που αντιμετωπίζει τη ζωή με πολύ κέφι,μπλέκεται σε μια πλεκτάνη όταν ένας γνωστός του χάνει την ζωή του σε ένα τροχαίο. Κάποιοι υποπτεύονται ως υπεύθυνο αυτόν,στον οποίο δημιουργούνται ενοχές. Λόγω των χαρισμάτων του,ο Κώστας συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας,αλλά και τα βλέμματα πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών,ενώ απειλείται ακόμα και η ζωή του. Το τίμημα είναι βαρύ,οι κοντινοί του άνθρωποι απομακρύνονται και μένει μόνος του. Ο ήρωας θα βιώσει μια άλλη πραγματικότητα και μέσα από τις περιπέτειες και τις δοκιμασίες που θα υποστεί ανακαλύπτει τα πραγματικά όρια του,που αγγίζουν αυτά του υπεράνθρωπου.


EΡΩΤΗΣΗ 7: Ως αναγνώστης, τι είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;


Γ.Α. Προτιμώ μυθιστορήματα και βιβλία φιλοσοφικού περιεχομένου.


ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;


Γ.Α. Αγαπημένο βιβλίο η «Βίβλος» και αγαπημένος συγγραφέας ο Νίτσε.


ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Γιατί πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;


Γ.Α. Γιατί με το διάβασμα ανοίγει το μυαλό μας και οι συγγραφείς είναι συνήθως άτομα που είτε έχουν βιώσει κάποιες παραπάνω εμπειρίες τις οποίες περιγράφουν και επικοινωνούν μέσω των βιβλίων τους,είτε διαθέτουν έναν ιδιαίτερο ψυχικό κόσμο που έχει ενδιαφέρον να γνωρίσουμε μέσω των έργων τους.


ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στη χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;


Γ.Α. Δύσκολα θα έλεγα αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια στροφή στο αναγνωστικό κοινό. Γενικά δεν έχω πολύ καλή άποψη για το θέμα,πάντως εύχομαι η κατάσταση να αλλάξει όσον αφορά στην αποδοχή των νέων συγγραφέων από το αναγνωστικό κοινό.


ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τέλος, τι θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή;


Γ.Α. Να το τολμήσουν και να γράψουν σύμφωνα με την έμπνευση τους.


Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.


Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat






Συνέντευξη με τον συγγραφέα Γιώργο Ανύσιο Συνέντευξη με τον συγγραφέα Γιώργο Ανύσιο Reviewed by Dominica on Απριλίου 21, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.