Συνέντευξη με τον συγγραφέα Νικόλαο Παναγιωτίδη

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


  Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας Νικόλαος Παναγιωτίδης.Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο με τίτλο ''Κυνηγώντας τις καταιγίδες, Η φόνισσα των φoνιάδων''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                                   Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;


Ν.Π. Τα μάτια μου φέρουν την μισή ευθύνη! Καταγράφουν τα πάντα! Την άλλη μισή,την φέρει το μυαλό! Επεξεργάζεται τα πάντα,φτιάχνοντας μυριάδες σενάρια φαντασίας και τρόμου!


ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο σας με τίτλο ‘’Κυνηγώντας τις καταιγίδες, Η φόνισσα των φoνιάδων’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι΄αυτό;


Ν.Π. Σας ευχαριστώ πολύ να είσαστε πάντα καλά. Όσο αφορά την υπόθεση του βιβλίου,έχει να κάνει με μια μυστηριώδη γυναίκα,την Μάρθα Στάμου,η οποία είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα ώστε να την αγαπήσει αληθινά ένας άντρας,ο Έκτορας Δούκας. Είναι διατεθειμένη μάλιστα ακόμη και να σκοτώσει τον παλιό του εαυτό και να ζυμώσει ανάλογα με τα δικά της μέτρα και τα δικά της σταθμά,να πλάσει βάσει των δικών της ονείρων και των δικών της φιλοδοξιών,τον νέο του,αρεστό προς αυτή,εαυτό.

Τα εμπόδια που συναντάει αμέτρητα,αλλά εκείνη συνεχίζει να προσπαθεί,συνεχίζει να ταλανίζεται ανάμεσα στην λογική και την παράνοια μιας τέτοιου είδους απόφασης,συνεχίζει να παλεύει τόσο με τους αγγέλους όσο και με τους δαίμονες που την περιτριγυρίζουν ώστε να κατορθώσει επιτυχώς να τα καταφέρει. 

Μια τεράστια πλειάδα αινιγματικών χαρακτήρων κάνουν την εμφάνιση τους στις επτακόσιες ογδόντα σελίδες του βιβλίου,οι οποίοι στοιχειώνουν με την επιβλητική παρουσία τους τόσο την ίδια,όσο και τον αναγνώστη.


ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;


Ν.Π. Την πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου μου την αναζητώ και γω! Όσο για τον χρόνο που χρειάστηκε για να ολοκληρώσω την συγγραφή του ήταν περίπου στον ένα χρόνο.


ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Χρειάζεται κάποιος/α αναγνώστης/στρια να έχει διαβάσει καί το πρώτο σας βιβλίο με τίτλο ‘’Κυνηγώντας τις καταιγίδες’’ για να περάσει στην ανάγνωση του δεύτερου με τίτλο ‘’ Κυνηγώντας τις καταιγίδες, Η φόνισσα των φονιάδων’’, ή όχι; Μπορούν, δηλαδή, να διαβαστούν κι αυτόνομα;


Ν.Π. Σε κάθε μυθιστόρημα της σειράς βιβλίων Κυνηγώντας τις Καταιγίδες,η ιστορία του είναι ως στιγμής ξεχωριστή,οπότε ο αναγνώστης/στρια δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στο να διαβάσει το καθένα ξεχωριστά.


ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Θα υπάρξει τρίτο καί τελευταίο βιβλίο,ή,πρόκειται για σειρά με περισσότερα βιβλία; Το έχετε σκεφτεί αυτό;


Ν.Π. Πρόκειται για σειρά με περισσότερα βιβλία.


ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Γιατί επιλέξατε να γράψετε βιβλία που να ανήκουν στο είδος του φανταστικού; Θα μπορούσατε να γράψετε βιβλία,τα οποία να ανήκουν σε άλλα λογοτεχνικά είδη;


Ν.Π. Το φανταστικό είναι ένα παρεξηγημένο είδος εδώ στην Ελλάδα σε σχέση με τον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο. Ανέκαθεν μου άρεσε το φανταστικό,το μυστηριώδες,το αινιγματικό,οπότε φυσιολογικό ήταν να με κερδίσει το συγκεκριμένο είδος. 

   Όσο αφορά το δεύτερο σας ερώτημα,φυσικά και μπορώ να γράψω βιβλία τα οποία ανήκουν σε άλλα λογοτεχνικά είδη αλλά όχι με τόσο ζωντάνια.


ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες από την ανάγνωση των βιβλίων σας; Τί να κρατήσουν από τις ιστορίες των ηρώων;


Ν.Π. Δεν μου είναι ευχάριστο να γράψω ούτε και ως επιθυμία το τι θα ήθελα να αποκομίζουν οι αναγνώστες από τις ιστορίες μου. Ο καθένας κρατάει ό,τι θέλει εκείνος και αν φυσικά το θέλει.


ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Ποιo το όραμά σας ως συγγραφέας;


Ν.Π. Κανένα! Απλώς γράφω τις ιστορίες μου με σκοπό να αδειάσει το μυαλό,όμως δυστυχώς όταν ολοκληρωθεί μια εξ αυτών,το κενό που δημιουργήθηκε γεμίζει αυτομάτως με μια άλλη ιστορία που πρέπει να αποτυπωθεί με την σειρά της στο χαρτί!


ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι,μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Σε ποιο λογοτεχνικό είδος θα ανήκει;


Ν.Π. Πρώτα ο Θεός,το τρίτο μυθιστόρημα της σειράς βιβλίων Κυνηγώντας τις καταιγίδες θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Συγχωρέστε με,όμως θα προτιμούσα να μην αποκαλύψω τίποτα για την ιστορία του. Το λογοτεχνικό είδος του,ανήκει σε εκείνο της φαντασίας και τρόμου,όπως εξάλλου και τα δύο προηγούμενα.


ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

 

Ν.Π. Δεν έχω αγαπημένο βιβλίο,ούτε και συγγραφέα. Όλοι και όλα,τουλάχιστον για εμένα,έχουν την δική τους μαγεία. Άρα,θα ήμουν άδικος προς τους υπόλοιπους,κάτι που εννοείται πως δεν επιθυμώ,αν αναφερόμουνα μόνο σε ένα βιβλίο και σε έναν συγγραφέα αντίστοιχα.


ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τέλος,τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή;


Ν.Π. Να μην σταματήσουν πότε να κυνηγάνε τις καταιγίδες τους,γιατί αν δεν το πράξουν,θα τους κυνηγήσουν οργισμένες εκείνες.


Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat


Ν.Π. Να είστε πάντα καλά,εγώ σας ευχαριστώ.


Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο: https://dominicamat.blogspot.com/2021/06/o.html






Συνέντευξη με τον συγγραφέα Νικόλαο Παναγιωτίδη Συνέντευξη με τον συγγραφέα Νικόλαο Παναγιωτίδη Reviewed by Dominica on Ιουλίου 07, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.