Λησμονία: Η χώρα των χαμένων αναμνήσεων

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Μεγαλώνοντας ζούμε τόσο ευτυχισμένες,όσο κι άσχημες στιγμές. Ο χρόνος δεν λειτουργεί πάντα ως φίλος μας,αφού έχουμε την τάση,καθώς κυλούν τα χρόνια,να ξεχνάμε τι έχουμε ζήσει καί τα συναισθήματα που νιώσαμε. Ειδικά οι μεγαλύτεροι άνθρωποι σε ηλικία πέφτουν συχνά-πυκνά ''θύματά'' του χρόνου. Αυτό είναι δυσνόητο για τα μικρά παιδιά καί πολλές φορές μοιάζουν να απορούν,ίσως καί να δυσανασχετούν,που ο παππούς,ή,η γιαγιά τους ξεχνούν πολλά. Ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσουμε στα μικρά παιδιά το τι συμβαίνει,είναι η ανάγνωση κατάλληλων για την ηλικία τους βιβλίων. Η σημερινή μου,λοιπόν,βιβλιοπρόταση για εσάς είναι το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ρέιτσελ Αϊπ,με τίτλο ''Λησμονία: Η χώρα των χαμένων αναμνήσεων" σε εικονογράφηση της Λόρα Χάουζ καί μετάφραση της Μάρως Ταυρή που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

   ''Βαθιά μέσα στο δάσος, η Αμέλια και η γιαγιά της ανακαλύπτουν τη Λησμονία: Τη χώρα όπου μπορεί κανείς να βρει ό,τι έχει ξεχάσει. Και δεν είναι μόνο οι αγαπημένες αναμνήσεις της γιαγιάς που μαζεύουν εκεί οι Φύλακες των Αναμνήσεων. Ο καθένας έχει τη δική του Λησμονία, ακόμα και η Αμέλια…" διαβάζουμε στην περίληψη του οπισθοφύλλου καί αντιλαμβανόμαστε πως μέσα στις σελίδες του οι μικροί/ες αναγνώστες/στριες θα βρούν μία όμορφη,μαγική ιστορία για την απώλεια της μνήμης.

    Η συγγραφέας με προσοχή καί ευαισθησία προσεγγίζει αυτό το θέμα με σκοπό να ψυχαγωγήσει καί να διδάξει τα μικρά παιδιά με καμία πρόθεση να τα τρομάξει. Αντιθέτως,θεωρώ πως μικροί καί μεγάλοι θα απολαύσουν το βιβλίο καί θα καταλάβουν το πόσο ευγνώμονες θα πρέπει να είναι για όλες τις καλές στιγμές που ζούνε καί τους αγαπημένους ανθρώπους που έχουν δίπλα τους. Ο λόγος της είναι οικείος κι άκρως κατανοητός. Άφθονο λεξιλόγιο καί σύντομες προτάσεις τον ενισχύουν καθιστώντας το βιβλίο καλογραμμένο κι ευκολοδιάβαστο. Εμένα μου άρεσε πολύ καί σας το προτείνω με σιγουριά.

                                                            Καλές σας αναγνώσεις!


Υ.Γ. Για το βιβλίο υπάρχουν διαθέσιμες δύο όμορφες δραστηριότητες.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΡΕΪΤΣΕΛ ΑΪΠ (Rachel Ip)


ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: The Forgettery


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΩ ΜΑΥΡΗ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΛΟΡΑ ΧΙΟΥΖ (Laura Hughes)


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 4 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ







Λησμονία: Η χώρα των χαμένων αναμνήσεων Λησμονία: Η χώρα των χαμένων αναμνήσεων Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 03, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.