1% Καλύτερη Ζωή / Γιατί Δεν Ζεις Την Ζωή Που Θέλεις

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


   Υπήρχαν,υπάρχουν καί θα υπάρξουν άνθρωποι που θα δηλώνουν με σθένος πως δεν είναι ικανοποιημένοι/ες από τη ζωή τους. Πως δεν ζουν με τον τρόπο που εκείνοι/ες θα επιθυμούσαν. Πως δεν αισθάνονται πλήρεις καί ευτυχισμένοι/ες με όλα όσα έχουν. Καί δεν το εννοούν από άποψη έλλειψης υλικών αγαθών,ή,προσώπων,ή,λόγω τάσεων πλεονεξίας. Απλά δεν νιώθουν το αίσθημα της ευτυχίας. Θα με ρωτήσετε,εύλογα,τι είναι ευτυχία. Η ευτυχία ορίζεται με διαφορετικό τρόπο για τον κάθε άνθρωπο. Γι'αυτό καί καθένας/καθεμία,ξεχωριστά,την αναζητά μέσα από άλλα πράγματα. Πώς,όμως,επιθυμούμε να την κατακτήσουμε,αν δεν έχουμε ως στόχο μας εκείνη; Άραγε,οι επιλογές που κάνουμε,καθημερινά,εστιάζουν εκεί,ή όχι; Καί το κυριότερο όλων! Πώς μιλάμε για την ευτυχία καί την επίτευξη αυτής,αν δεν τα έχουμε βρεί πρώτα με τον εαυτό μας; Η αυτογνωσία,η αναπόσπαστη προσήλωση στον όποιο στόχο καί η συνεχής τάση για αυτοβελτίωση είναι μερικά από τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνουμε. Ας μάθουμε να αγαπάμε καί να κατανοούμε τον εαυτό μας. Να μην αναλωνόμαστε σε λάθος καταστάσεις,ούτε να περιοριζόμαστε στις επιθυμίες των αλλων ανθρώπων. Τα ''θελω'' τους δεν είναι απαραίτητα ίδια με τα δικά μας.

   Διάβασα,λοιπόν,καί σας προτείνω το νέο βιβλίο αυτοβελτίωσης του συγγραφέα Φώτη Δρακόπουλου,με τίτλο ''1% Καλύτερη Ζωή / Γιατί Δεν Ζεις Την Ζωή Που Θέλεις" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έσοπτρον. Ένα βιβλίο αλλιώτικο από άλλα του είδους. Θα σας εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

   ''“ Γιατί δεν ζούμε τη ζωή που θέλουμε?” - “Δεν έχουμε χρήματα” απαντούν κάποιοι. Αυτό δεν εξηγεί τις ημέρες που είμαστε χαρούμενοι,που δεν ξυπνάμε με καλή διάθεση,που δεν θέλουμε να ξημερώσει,που προσπαθούμε να κρατήσουμε την Κυριακή για να μην έρθει η Δευτέρα,που δεν θέλουμε να πάμε στη δουλειά μας,που δεν έχουμε το κουράγιο να αγαπήσουμε τη γυναίκα μας ή τον άνδρα μας,που δεν έχουμε το κουράγιο να ζήσουμε σωστά και ενάρετα τη ζωή μας. Ούτε εξηγεί γιατί οι πλούσιοι,αν και έχουν χρήματα,έχουν τα ίδια προβλήματα με όλους. «Για να έχεις την ποιότητα ζωής που θέλεις. Πρέπει να έχεις την ποιότητα των σκέψεων που θέλεις» Αναβάλλουμε να ζήσουμε στο τώρα και λέμε «αργότερα κάποια στιγμή στο μέλλον θα έρθει η στιγμή που η ζωή μου θα είναι όπως θέλω» Αυτή η στιγμή ήρθε και είναι Τώρα!" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Γιατί να επιλέξει κάποιος/α να διαβάσει το παρόν βιβλίο αυτοβελτίωσης ανάμεσα στα τόσα που κυκλοφορούν; Οι λόγοι -πάντα σύμφωνα με την υποκειμενική μου κρίση- είναι οι ακόλουθοι:

- Άμεσος,οικείος λόγος απαλλαγμένος από βαρύγδουπες δηλώσεις,τάσεις εντυπωσιασμού,ή,κριτικής

- Ρεαλιστικά παραδείγματα παρμένα από την καθημερινή ζωή

- Ο συγγραφέας δεν εκβιάζει το αναγνωστικό κοινό να νιώσει,ή,να κάνει κάτι από αυτά που προτείνει ο ίδιος

- Ελευθερία σκέψης καί έκφρασης της κριτικής ικανότητας των αναγνωστών/στριων

- Μικρά,περιεκτικά κεφάλαια,χωρισμένα ανά θεματική ενότητα

- Υλοποιήσημα παραδείγματα ασκήσεων καί πρακτικών από το αναγνωστικό κοινό

   Δεν ξέρω πόσοι/ες επιλέγετε ανάλογα βιβλία,μα θεωρώ πως το συγκεκριμένο είναι μία αρκετά καλή πρόταση. Εγώ αν καί αρχικά το φοβήθηκα (μήπως θα διάβαζα μία από τα ίδια που είχα συναντήσει καί σε προηγούμενα βιβλία),αλλά εντέλει το βρήκα ενδιαφέρον καί φρέσκο. Εσείς θα το επιλέξετε;

                                                                    Καλή ανάγνωση!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΦΩΤΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΣΟΠΤΡΟΝ





   

   



1% Καλύτερη Ζωή / Γιατί Δεν Ζεις Την Ζωή Που Θέλεις 1% Καλύτερη Ζωή / Γιατί Δεν Ζεις Την Ζωή Που Θέλεις Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.