Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς, 8 αγαπημένες κλασικές ιστορίες

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


  Πλησιάζοντας οι γιορτές των Χριστουγέννων είμαι βέβαιη πως εσείς οι γονείς,θείοι/ες,παππούδες/γιαγιάδες καί νονοί/ες αναζητάτε το ιδανικό δώρο είτε για τα δικά σας παιδιά,ανήψια,εγγόνια καί βαπτιστήρια,είτε για να το προσφέρετε σε κάποιο άλλο παιδί του περίγυρού σας. Πάντα θα σας προτρέπω να αγοράζετε για τα παιδιά βιβλία κατάλληλα για την ηλικία τους,καθώς τα οφέλη από την επαφή τους με αυτά είναι πολλά καί δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνω. Η σημερινή μου πρόταση,η οποία θεωρώ πως θα σας λύσει τα χέρια σε αυτήν την ''δύσκολη'' αναζήτηση,είναι το βιβλίο ''Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

   Ο άγγλος συγγραφέας Τσαρλς Ντίκενς είναι ο μεγαλύτερος καί σπουδαιότερος παραμυθάς,με τα πιο γνωστά καί πολυδιαβασμένα παιδικά παραμύθια. Η κυρία Άντζελα ΜακΆλιστερ προβαίνει στην διασκευή οκτώ εκ των πιο γνωστών έργων του συγγραφέα,οι οποίες προσαρμόζονται απόλυτα στο κοινό στο οποίο απευθύνονται. Τις συγκεντρώνει,λοιπόν,μέσα σε ένα πολύ όμορφο βιβλίο,τόσο από άποψη εικονογράφησης,όσο καί από άποψη μετάφρασης καί συνολικής επιμέλειας. Οκτώ διαφορετικές ιστορίες με διαχρονικό νόημα που διαβάζονται με το ίδιο ενδιαφέρον καί ευχαρίστηση από όλους κι όλες,όσα χρόνια κι αν περάσουν.

  Θετικά στοιχεία του βιβλίου:

- Οικείος,κατανοητός λόγος

- Ευφάνταστη,πολύχρωμη εικονογράφηση

- Διττός χαρακτήρας ιστοριών (διδακτικός καί ψυχαγωγικός)

- Οκτώ ιστορίες μέσα στο βιβλίο αντί μόνο μιας (εξοικονόμηση χώρου καί χρημάτων)

- Πληροφορίες για τον συγγραφέα στο τέλος του βιβλίου

- Χρήσιμο γλωσσάρι στο τέλος του βιβλίου

   Εγώ το βρήκα εξαιρετικό. Θεωρώ πως είναι από εκείνα τα βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από τις παιδικές βιβλιοθήκες. Αναζητήστε το!

Καλή ανάγνωση!


ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: A World Full of Dickens Stories, 8 best-loved classic tales retold for children


ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΑΚΑΛΙΣΤΕΡ (ANGELA McALLISTER)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΖΑΝΙΚ ΧΑΝΣΕΝ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ


Ηλικία: 7-8, 9-11

















Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς, 8 αγαπημένες κλασικές ιστορίες Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς, 8 αγαπημένες κλασικές ιστορίες Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 06, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.