Η Κυρία Γρίπη και τα Παιδιά της

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο,γύρω στα μέσα του φθινοπώρου που διαρκεί καί όλη την περίοδο του χειμώνα,είναι η εμφάνιση της εποχικής γρίπης καί των όποιων μεταλλάξεών της. Από όταν ήμασταν εμείς μικρά παιδιά έως καί σήμερα,παρατηρούμε μικρούς καί μεγάλους να ταλαιπωρούνται από τον ιό της γρίπης καί να χρειάζονται κάποια αγωγή,ή,καί να απουσιάζουν για μέρες από το σχολείο,ή,την εργασία τους. Χαίρομαι πολύ,όταν φτάνουν στα χέρια μου τόσο καλά παιδικά βιβλία που εξηγούν με απλό καί διασκεδαστικό τρόπο στα παιδιά -πάντα προσαρμοσμένο στις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται- το τι συμβαίνει γύρω μας,όπως για παράδειγμα την γρίπη. Με αφορμή,λοιπόν,την παρουσία της γρίπης στη ζωή μας,η συγγραφέας Ευαγγελία Αρετογλίδου – Φωληά προβαίνει στην συγγραφή του παιδικού παραμυθιού,με τίτλο ''Η Κυρία Γρίπη και τα Παιδιά της" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις I-write.

   "Μεγάλες σκοτούρες έχει η κυρία Γρίπη! Πρέπει να δείξει στους γιους της πώς πρέπει να δρουν για να επιβιώνουν στο ανθρώπινο σώµα. Ποια εµπόδια συναντά όµως;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Με δεδομένο πως το παραμύθι απευθύνεται σε αναγνώστες/στριες ηλικίας 6 ετών καί άνω,σκοπός της συγγραφέως είναι να εξοικειώσει τα παιδιά σχετικά με την ύπαρξη της γρίπης. Να εξηγήσει απλά το τι είναι οι ιοί καί το πως μεταλλάσσονται. Δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να τα φοβίσει,αλλά θέλει να τα βοηθήσει να ακολουθούν όλα τα μέτρα ατομικής καί συλλογικής υγιεινής ώστε να προφυλάξουν τον εαυτό τους καί τους γύρω τους. Παράλληλα με τις χρήσιμες συμβουλές,εξηγεί στα παιδιά το πως η επιστήμη μας προφυλάσσει καί λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Αγαπημένο μου στοιχείο του βιβλίου το παιχνίδισμα ανάμεσα στις λέξεις υιός καί ιός. Το βρήκα πολύ εύστοχο καί χαριτωμένο.

   Κατά τ'άλλα,το βιβλίο έχει πολλά θετικά στοιχεία όπως είναι η αμεσότητα του λόγου της συγγραφέως,η χρήση των καθημερινών παραδειγμάτων καί πλούσιου λεξιλογίου,οι σύντομες προτάσεις καί η πολύ καλή καί εύθυμη εικονογράφηση από την κυρία Έφη Γεωργαντοπούλου. Ένα παραμύθι που μου άρεσε πολύ καί σας προτείνω να αναζητήσετε κι εσείς!

Καλή ανάγνωση!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΤΟΓΛΙΔΟΥ-ΦΩΛΗΑ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: I-write





Η Κυρία Γρίπη και τα Παιδιά της  Η Κυρία Γρίπη και τα Παιδιά της Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.