Το αγόρι που δεν ταίριαζε


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

    Είναι,άραγε,ποτέ αρκετά τα βιβλία καί ειδικά αυτά που απευθύνονται σε μικρά παιδιά; Η απάντηση,-πάντα σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη-,είναι πως όχι,δεν είναι. Μέσω των ιστοριών τους τα παιδιά λαμβάνουν χρήσιμα μαθήματα όπως είναι η αγάπη,η συμπόνια,η προσφορά στον συνάνθρωπο καί η αποδοχή,οξύνουν την κριτική τους ικανότητα καί σκέψη,ενώ παράλληλα θυμίζουν σε εμάς τους ενήλικες πως κάποτε υπήρξαμε κι εμείς παιδιά καί ατενίζαμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Τότε που δεν σκεφτόμασταν τόσο αυστηρά κι απόλυτα. Τότε που απολαμβάναμε καί τα πιο μικρά πράγματα,γιατί βλέπαμε την αληθινή τους αξία. Τί μεσολάβησε στην πορεία της ζωής μας κι άλλαξε άρδην όλο αυτό; Το άγχος καί οι ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις της καθημερινότητας,ή,κάτι άλλο; 
  Η σημερινή μου πρόταση για τους μικρούς καί τις μικρές αναγνώστες/στριες είναι το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Δελίνας Βασιλειάδη,με τίτλο ''Το αγόρι που δεν ταίριαζε" που κυκλοφόρησε πρόσφατα απ'τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Είναι το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως που διαβάζω καί μένω ικανοποιημένη τόσο από την αμεσότητα του λόγου της,όσο καί από τον διδακτικό χαρακτήρα των ιστοριών της.
   "Κάποτε υπήρχε μια πόλη όπου όλα ήταν όπως έπρεπε. Οι κάτοικοί της είχαν κατορθώσει να διώξουν όλα τα παράταιρα, τα διαφορετικά και τα ενοχλητικά στοιχεία από αυτήν, όπως τα χρώματα, επειδή αναστάτωναν, τη μουσική, επειδή ζάλιζε, τα δυνατά παιδικά γέλια και τα σκυλάκια που γαύγιζαν τις ώρες κοινής ησυχίας (αν είναι δυνατόν!!!). Ώσπου εμφανίστηκε στην πόλη ένας ζωγράφος με χρυσή καρδιά, μαγικά πινέλα και στόχο ζωής να προσφέρει χαρά στον κόσμο…" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
   Θετικά στοιχεία του βιβλίου:
- Ανάλαφρος,οικείος λόγος
- Ψυχαγωγική καί μεστή ιστορία
-Γεμάτο λεξιλόγιο
- Χαρούμενη εικονογράφηση
   Γιατί να επιλέξετε το παρόν βιβλίο; Διότι μας αποδεικνύει πως είναι γλυκειά η ησυχία,αλλά δεν συγκρίνεται με την ομορφιά της μουσικής καί το γέλιο των μικρών παιδιών. Πως η μονοχρωμία,ίσως να μην γεννά αρνητικά συναισθήματα,αλλά η διαφορετικότητα είναι αυτή που μας καθιστά όλους κι όλες μοναδικούς/ες. Η ευτυχία είναι παντού,αρκεί να υπάρχει ισορροπία. Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ


   

    

Το αγόρι που δεν ταίριαζε Το αγόρι που δεν ταίριαζε Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 02, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.