Δελτίο Τύπου-"Gloria"- Νίκος–Τρυπιάς Αλεξάνδρου-Εκδόσεις Ελκυστής

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Gloriaτου συγγραφέα μας Νίκου–Τρυπιά Αλεξάνδρου!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


O Φραντσέσκο, βλέποντας τους φύλακες της πύλης να πλησιάζουν βαδίζοντας όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στο έντονα ανηφορικό και μακρύ μονοπάτι, συνειδητοποίησε ότι τα επόμενα εννιά, το πολύ δέκα, λεπτά ήταν τα τελευταία της ζωής του… Τι τραγική ειρωνεία του επιφύλασσε η άσπλαχνη μοίρα, να τον σκοτώσει μισή διμοιρία μοχθηρών μισθοφόρων, μετά από τόσες σκληρές μάχες του Ελληνοϊταλικού πολέμου που είχε περάσει αλώβητος, μετά από ένα φοβερό ναυάγιο που άλλαξε ολόκληρη τη ζωή του, και μάλιστα ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων του, στις 30 Ιουνίου 2019, σε πραγματική ηλικία ενενήντα εννέα ετών και βιολογική μόλις είκοσι πέντε ετών!

Το “GLORIA” είναι ένα αλληγορικό, υβριδικό μυθιστόρημα που πραγματεύεται πολλά κοινωνικά προβλήματα και θέματα, ιδίως όμως την έμφυλη βία, τη διπλή καταπίεση των γυναικών, την έλλειψη πατρικού προτύπου και τις σχέσεις μητέρας και κόρης. Δευτερευόντως έχει ιστορικό χαρακτήρα, με αυστηρά επιλεγμένες και σύντομες αναφορές σε γεγονότα από το 1897 έως και το 2021 και τριτευόντως πολιτικό, με σχετικές αναφορές σε πολύ λίγες σελίδες, που όμως στοχεύουν τον ωχαδερφισμό πολλών… Τα τρία αυτά είδη συνυπάρχουν στο όχημα της μυθοπλασίας του φανταστικού, με οδηγό δύο παράλληλες ιστορίες αγάπης ενός άνδρα και δύο γυναικών. Το σασπένς λειτουργεί από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου ενώ η πλοκή, που έχει πολλές ανατροπές, εκτυλίσσεται εκτός από την Ελλάδα σε τέσσερις ακόμη χώρες. Ταυτόχρονα, το “GLORIA” είναι μια ελεγεία για τη μονογαμία, την ιδεολογία  και τον modus vivendi της οποίας ενστερνίζονται όλο και λιγότεροι άνθρωποι, ιδίως άνδρες…

Συνοδεύεται από βραβευμένο τραγούδι.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ



Ο Νίκος–Τρυπιάς Αλεξάνδρου είναι μάχιμος δικηγόρος Αθήνας και κατάγεται από την Ικαρία, την Αθήνα αλλά και από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας. Εκτός από το Νομικό Αθήνας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες (Αθήνα) και Συνταγματικό Δίκαιο, καθώς και Τεχνικές του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης (Παρίσι). Η σύζυγός του Γιώτα Γιαννοπούλου είναι ιατρός του ΕΣΥ και έχουν δύο ενήλικες κόρες. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται, κατά σειρά προτεραιότητας, με τη συγγραφή (μυθιστόρημα, ποίηση, στίχοι), με την ανάγνωση κυρίως μυθιστορημάτων και ποίησης, με τον κινηματογράφο (φανατικός σινεφίλ παιδιόθεν, εξ ου και στο μυθιστόρημά του “Gloria” υπάρχουν ευάριθμες κινηματογραφικές αναφορές, ως επί το πλείστον δυσχερώς αναγνωρίσιμες από όποιον δεν είναι επίσης φανατικός σινεφίλ, γεγονός που ουδόλως δυσχεραίνει πάντως την ανάγνωσή του), με το ποιοτικό θέατρο και με τις αξιόλογες συναυλίες. Λατρεύει τη θάλασσα, τα ταξίδια και το αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente). Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας και Δημοτικός Σύμβουλος.

Έχει συγγράψει παλιότερα ένα ιστορικό λεύκωμα με τον τίτλο “ΝΙΚΟΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 1951 – 1965 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (1965)”

που δημοσιεύθηκε σε συνέχειες στην τοπική εφημερίδα “Αναγέννηση”, μετά από την εξάντληση των 2.500 αντιτύπων του.

Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά το μυθιστόρημα του Ουίλιαμ Μόρις “Νέα από πουθενά”, εκδόσεις “Ελεύθερος Τύπος”, Αθήνα 1989, και από τα αρχαία στα νέα ελληνικά το βιβλίο του Χαράλαμπου Μπάρακλη “Γνωμικά των αρχαίων Ελλήνων”.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 326

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-5525-96-5

Τιμή: 15,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Gloria" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/gloria/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!




Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!



Δελτίο Τύπου-"Gloria"- Νίκος–Τρυπιάς Αλεξάνδρου-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Gloria"- Νίκος–Τρυπιάς Αλεξάνδρου-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.