ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ_ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ)


Αγαπώ τους φίλους μου…

 

Η σημασία της φιλίας μέσα από τα μάτια των παιδιών!

 

Σε αυτό το βιβλίο τα παιδιά αναφέρουν όλους τους λόγους για τους οποίους αγαπούν τους φίλους τους. Η απλή εικονογράφηση σε συνδυασμό με τις απλές απαντήσεις των παιδιών μάς υπενθυμίζουν την αξία της φιλίας.


Τίτλος: Αγαπώ τους φίλους μου…

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εικονογράφηση: Ντάνιελ Χάουρθ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Αγαπώ

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-1911-1

Κωδικός: 14076

Σελίδες: 32

Διαστάσεις: 27 x 27

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 11,99 €


Κείμενο οπισθοφύλλου:

Όλοι αγαπούν τους φίλους τους και, πάνω απ’ όλους, τους αγαπάς εσύ!

Ένα βιβλίο που εξηγεί, με τα απλά λόγια των παιδιών, γιατί η φιλία είναι τόσο σημαντική για όλους τους ανθρώπους.




Εμανιέλ Μασονό

Ο Τίμος αγαπάει τον πλανήτη

 

Οι ιστορίες με πρωταγωνιστή ένα γλυκό λαγουδάκι έχουν αγαπηθεί

 από εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως!

 

Στη νέα ιστορία του Τίμου τα παιδιά θα μάθουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το περιβάλλον, καθώς και το πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός και η φροντίδα του πλανήτη μας.

Σε όλα τα βιβλία της σειράς παρουσιάζονται θέματα γύρω από την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων. Στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχει και ένα απίθανο δώρο-έκπληξη!

 

Τίτλος: Ο Τίμος αγαπάει τον πλανήτη

Συγγραφέας: Εμανιέλ Μασονό

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Εικονογράφηση: Μελανί Κομπ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Ο Τίμος

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-1948-7

Κωδικός: 14308

Σελίδες: 32

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 9,99 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Ο Τίμος επισκέπτεται με την τάξη του το πάρκο του Ιδρύματος «Πλανήτης Γη» και ανακαλύπτει μαζί με τους φίλους του τη μαγεία της φύσης!




Αμελί Αντουάν & Ιζαμπέλ Μαροζέ

Τι κάνω… με τη μαμά! Τι κάνω… με τον μπαμπά!

 

Η σχέση των παιδιών με τους γονείς παρουσιάζεται με γλυκό και απρόσμενο τρόπο μέσα από τις σελίδες αυτής της πρωτότυπης έκδοσης.

 

Ένα βιβλίο με δύο εξώφυλλα και δύο ιστορίες, που δείχνει στα παιδιά όλα όσα μπορούν να μοιραστούν με τους γονείς τους, αμφισβητώντας τα στερεότυπα των φύλων. Είναι κατάλληλο και για γονείς που ζουν χωριστά και θέλουν να μιλήσουν με απλό τρόπο στα παιδιά τους για τη νέα τους καθημερινότητα.

 

Τίτλος: Τι κάνω… με τη μαμά! Τι κάνω… με τον μπαμπά!

Συγγραφέας: Αμελί Αντουάν

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Εικονογράφηση: Ιζαμπέλ Μαροζέ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-1946-3

Κωδικός: 14309

Σελίδες: 56

Διαστάσεις: 21 x 27

Εξώφυλλο: Σκληρόδετο

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 13,99 €


 

Βιτσέντζος Κορνάρος

Ερωτόκριτος

 

Ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά έργα όλων των εποχών

 

Ένας νέος κλασικός θησαυρός προστίθεται στην ομώνυμη σειρά παιδικών βιβλίων. Η σειρά «Κλασικοί θησαυροί» συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά, ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ!

 

Τίτλος: Ερωτόκριτος

Συγγραφέας: Βιτσέντζος Κορνάρος

Διασκευή: Μαρία Δασκαλάκη

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Κλασικοί Θησαυροί

Ηλικία: 4+

ISBN: 978-618-02-2003-2

Κωδικός: 14311

Σελίδες: 40

Διαστάσεις: 23,5 x 26,5

Εξώφυλλο: Σκληρόδετο

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 11,99 €


Κείμενο οπισθοφύλλου:

Ο Ερωτόκριτος, γιος του πιο πιστού συμβούλου του βασιλιά, ερωτεύεται τη
βασιλοπούλα Αρετούσα. Τέτοιος γάμος, όμως, δεν μπορεί να γίνει, καθώς εκείνη θα πρέπει να πάρει για άντρα της τον γιο ενός άλλου βασιλιά και όχι ενός υπηρέτη. Μα οι δύο νέοι είναι αποφασισμένοι και, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες περιπέτειες κι αν ζήσουν, δεν ξεχνούν ο ένας τον άλλον. Ώσπου στο τέλος γίνεται ό,τι σε όλα τα παραμύθια: ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα
.


Ο Ερωτόκριτος είναι ένα κλασικό έργο που τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1713 στη Βενετία. Δημιουργός του είναι ο Βιτσέντζος Κορνάρος από τη Σητεία της ανατολικής Κρήτης. Υπολογίζεται πως το έγραψε ανάμεσα στον 15ο και τον 18ο αιώνα, με επικρατέστερα τα τελευταία χρόνια της Ενετοκρατίας στην Κρήτη.




Χριστίνα Αποστολίδη

Οχ, πρασίνισα!

 

Το νέο παραμύθι της αγαπημένης συγγραφέως των παιδιών!

 

Η Χριστίνα Αποστολίδη συνθέτει το πιο γλυκό παραμύθι για να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν το αίσθημα της ζήλιας. Στο βιβλίο περιλαμβάνεται QR Code με το τραγούδι της ιστορίας.

 

Τίτλος: Οχ, πρασίνισα!

Συγγραφέας: Χριστίνα Αποστολίδη

Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2004-9

Κωδικός: 14312

Σελίδες: 36

Διαστάσεις: 23,5 x 26,7

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 12,20 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Tώρα τελευταία ο κολλητός της Λεώνης, ο Δημήτρης, παίζει και με τη Σοφία. Η Λεώνη θυμώνει, αλλά ΔΕ ζηλεύει. Σιγά μη ζηλεύει τη Σοφία!

Ένα πρωί, όμως, ξυπνάει και βλέπει ότι το δέρμα της έχει γεμίσει με πράσινους λεκέδες! Σαν καμηλοπάρδαλη έχει γίνει, αν φυσικά οι καμηλοπαρδάλεις είχαν πράσινες κηλίδες αντί για καφετιές.

Μήπως, τελικά, αυτό που νιώθει είναι… ζήλια;


Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το τραγούδι του βιβλίου: https://youtu.be/LO_er-Cupqk



Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Χριστίνα Αποστολίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι εργάζεται στον χώρο του μάρκετινγκ. Τα τελευταία χρόνια ζει με τον Χρήστο και τη Σοφία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Από τη μαμά της πήρε την αγάπη για το διάβασμα, ενώ με τον μπαμπά της έπαιζε παιχνίδια λέξεων. Ιστορίες για παιδιά ξεκίνησε να γράφει το 2012 για να τις διηγείται στη Σοφία. Γράφει, επίσης, παιδικά τραγούδια. Κείμενά της διακρίθηκαν με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2021 (Ιστορία εκτενούς φόρμας για παιδιά 10-14 ετών και Διήγημα για νέους 14+).

Εκτός από το Οχ, πρασίνισα!, κυκλοφορούν δύο ακόμα βιβλία της από τις Εκδόσεις Μίνωας: Ο λύκος και η πεταλούδα (2019) και Το άτακτο καπέλο (2020).

Γνωρίστε καλύτερα τη Χριστίνα και τις ιστορίες της στο youtube.com/c/apostolidi  ή επικοινωνήστε μαζί της στο c.apostolidi@gmail.com  




Βασίλης Κουτσιαρής & Γιάννης Διακομανώλης

Ο Περικλής και ο Χρυσός Αιώνας

 

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ελληνική ιστορία!

 

Στην εκπαιδευτική σειρά παιδικών βιβλίων «Γνωρίζω την Ιστορία» προστίθεται ο έκτος τίτλος. Τα βιβλία της σειράς είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας από τους συγγραφείς-δασκάλους Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη.

 

Τίτλος: Ο Περικλής και ο Χρυσός Αιώνας

Συγγραφείς: Βασίλης Κουτσιαρής, Γιάννης Διακομανώλης

Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης, Μιχάλης Κυλάκος

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Γνωρίζω την ιστορία

Ηλικία: 4+

ISBN: 978-618-02-1895-4

Κωδικός: 14437

Σελίδες: 40

Διαστάσεις: 24 x 22

Εξώφυλλο: Σκληρόδετο

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 10,50 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Έφτασε η στιγμή που ο Περικλής θα ξανάχτιζε την Ακρόπολη, η οποία είχε καταστραφεί από τους Πέρσες. Χιλιάδες άνθρωποι δούλεψαν για το έργο αυτό. Ο γλύπτης Φειδίας, προσωπικός φίλος του Περικλή, επέβλεπε τις εργασίες.


Στο ψηλότερο σημείο του λόφου χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας, στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Όλοι πλέον μιλούσαν για την πόλη του πνεύματος και της τέχνης, την Αθήνα. Χρυσό Αιώνα ονόμασαν την περίοδο αυτή – και όχι άδικα.


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

 

Ο Βασίλης Κουτσιαρής γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει διακριθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ενώ βιβλία του βρέθηκαν στις μικρές λίστες βραβείων του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του Αναγνώστη, του Public και των Κρατικών Βραβείων. Το 2014 με την εικονογράφο Κατερίνα Βερούτσου τιμήθηκαν για το βιβλίο τους Είναι κάτι που μένει με το Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία του: Μάγισσες γόμες (2015), Το θέλω τώρα! (2016), Η γραμμή (2018), Τα φανταστικά μου ταξίδια (2019), To Τέρας (2021), Μέγας Αλέξανδρος (2019), Ο Λεωνίδας και η Μάχη των Θερμοπυλών (2019), Ο Μιλτιάδης και η Μάχη του Μαραθώνα (2020), Στρατιώτες στον πόλεμο 1940-1944 (2020), Ο Θεμιστοκλής και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (2021).

Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα: E-mail: tsiaris81@gmail.com

 

Ο Γιάννης Διακομανώλης γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη και εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Σχολικών Μονάδων. Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ο ρόλος του διευθυντή στην επίλυση προβλημάτων των σχολείων των απομακρυσμένων περιοχών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει διακριθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ενώ βιβλία του βρέθηκαν στις μικρές λίστες βραβείων του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Αναγνώστη. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία του: Η γραμμή (2018), Μέγας Αλέξανδρος (2019), Ο Λεωνίδας και η Μάχη των Θερμοπυλών (2019), Ο Μιλτιάδης και η Μάχη του Μαραθώνα (2020), Στρατιώτες στον πόλεμο 1940-1944 (2020), Ο Θεμιστοκλής και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (2021).

Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα: E-mail: : diakos81@hotmail.com

 



Ιωάννα Μπαμπέτα

Η αρπαγή της ωραίας Ελένης

 

Μια από τις ωραιότερες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας

 

Ένας νέος τίτλος προστίθεται στην αγαπημένη σειρά «Γνωρίζω τη μυθολογία», μια σειρά εμπνευσμένη από τους μύθους και τους θρύλους της αρχαίας Ελλάδας. Το κείμενο αποτελείται από έξυπνες ομοιοκαταληξίες, ενώ η εικονογράφηση δίνει μια μοντέρνα πινελιά.

 

Τίτλος: Η αρπαγή της ωραίας Ελένης

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Γνωρίζω τη μυθολογία

Ηλικία: 3+

ISBN: 978-618-02-2012-4

Κωδικός: 14438

Σελίδες: 40

Διαστάσεις: 24 x 22

Εξώφυλλο: Σκληρόδετο

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 10,50 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

 

Ο Πάρις ερωτεύτηκε την ωραία Ελένη με την πρώτη ματιά.

Αλλά κι εκείνη ένιωσε την καρδιά της τρελά να χτυπά.

Και όταν έκλεψε την Ελένη κι έφυγαν μακριά, ξεκίνησε

ένας πόλεμος καταστροφικός που κράτησε χρόνια πολλά.

Ας τους γνωρίσουμε!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Οργανώνει και συντονίζει τις παρουσιάσεις συγγραφέων για το νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του δημοτικού. Επίσης διατηρεί τη δική της στήλη «Βιβλία από όλο τον κόσμο», στο ένθετο «Ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου» της ηλεκτρονικής εφημερίδας KosVoice. Κάθε μήνα παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα Ελληνική Γνώμη, που κυκλοφορεί στον Καναδά για τους Έλληνες της διασποράς.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν η πολύ επιτυχημένη σειρά με τον τίτλο «Γνωρίζω τη Μυθολογία», καθώς και τα βιβλία της: Λέξη σαν μύγα (2016), Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου (2019) και Σαν Λούνα Παρκ (2021).

Στοιχεία επικοινωνίας με τη συγγραφέα:

E-mail: ibabetas@otenet.gr




Κολά Γκουτμάν & Μαρκ Μπουταβάν

Ο Μούργος είναι ερωτευμένος

 

Η νέα ιστορία του πιο σκανταλιάρη και καλοκάγαθου σκύλου του κόσμου!

 

Ο Μούργος ερωτεύτηκε για πρώτη φορά και θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει την σκυλίτσα των ονείρων του! Οι ξεκαρδιστικές προσπάθειές του για να εκφράσει τον έρωτά του αποτυπώνονται στο νέο βιβλίο της παιδικής σειράς, η οποία έχει αγαπηθεί από τα παιδιά.

 

Τίτλος: Ο Μούργος είναι ερωτευμένος

Συγγραφέας: Κολά Γκουτμάν

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Εικονογράφηση: Μαρκ Μπουταβάν

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Μούργος

Ηλικία: 6+

ISBN: 978-618-02-1936-4

Κωδικός: 17049

Σελίδες: 80

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 6,99 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Ο Μούργος και οι ψύλλοι του έχουν ερωτευτεί τη Χαλαρούλα, μια ψωριάρικη και –ευτυχώς για εκείνον– αλλήθωρη σκυλίτσα. Προσπαθεί να την κατακτήσει με οδηγό το βιβλίο του Γιατρού του Έρωτα, όμως σύντομα καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Τι να κάνει; Να την αποκαλέσει «λουκανικάρα» ή μήπως να την απαγάγει μέσα σε μια σκουπιδοσακούλα;


Ο Μούργος:

v  έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες

v  έχει γίνει τηλεοπτική σειρά στη Γαλλία




Μαρία Δασκαλάκη

Το χαμένο ημερολόγιο του παππού

 

Μυστική αποστολή στο Ρέθυμνο

 

Το βιβλίο επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο εικονογραφημένο από την Κριστίν Μενάρ. Κάθε ιστορία της σειράς «Μυστική αποστολή» διαδραματίζεται σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας μας. Στόχος είναι οι μικροί αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας, με την πολιτιστική και πολιτισμική του παράδοση αλλά και με την ιστορία του.


Τίτλος: Το χαμένο ημερολόγιο του παππού

Συγγραφέας: Μαρία Δασκαλάκη

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική πεζογραφία

Σειρά: Μυστική αποστολή

Θέμα: Ταξίδια στην Ελλάδα – Ελεύθερνα, Ρέθυμνο

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-1949-4

Κωδικός: 21564

Σελίδες: 192

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 8,50 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Η Αρχαία Ελεύθερνα είναι ένα μέρος παράξενο και μαγευτικό. Το ένστικτο της Αριάνθης και του Δημήτρη δε λαθεύει… Νιώθουν πως στο χωριό τους κρύβονται μυστικά που πρέπει να ανακαλύψουν. Το ίδιο πιστεύει και η θεία Δανάη, η οποία σπουδάζει αρχαιολογία, αλλά και ο καθηγητής Πατμανίδης. Ο παππούς Χριστόφορος γνωρίζει πολλά μυστικά, θαμμένα πια στον χρόνο, και όλοι μαζί καλούνται να αποκαλύψουν όσα ποτέ δε θα έφερνε στο φως μια αρχαιολογική σκαπάνη…

Τι κρύβουν τα σημειώματα του προπάππου τους; Ποια στ’ αλήθεια ήταν η Κόρη της Ελεύθερνας; Πόσα θάφτηκαν κάτω από τη γη καταμεσής της γερμανικής κατοχής;

Μεγάλοι και παιδιά, τριγυρίζοντας στους πρόποδες του Ψηλορείτη, ξεδιπλώνουν μια Ιστορία που δε γράφτηκε ποτέ σε κανένα βιβλίο.


 Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Μαρία Δασκαλάκη γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην εφηβεία γράφει τα πρώτα ποιήματά της και κάπως έτσι ξεκινά για κείνη η περιπέτεια της συγγραφής. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, στην αξιοποίηση της Τέχνης στην Εκπαίδευση και στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία.


Από το 2005 αρχίζει να δουλεύει με παιδιά και ξεκινά έτσι η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία. Σήμερα διδάσκει ζωγραφική και συντονίζει λογοτεχνικές ομάδες και Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής σε συνεργασία με σχολεία όλων των βαθμίδων. Παράλληλα, διατηρεί δικό της Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Ελεύθερης Έκφρασης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και κατοικεί. Έχει μία κόρη, τη Μελίνα.

 



 Τζέιν Όστεν

Η υπέροχη Όστεν: Λογική και ευαισθησία

 

Σύγχρονες και διασκεδαστικές εικονογραφημένες διασκευές

που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στα διαμάντια της κλασικής λογοτεχνίας!

 

Κυκλοφορεί το τέταρτο βιβλίο της επιτυχημένης παιδικής σειράς «Η υπέροχη Όστεν», που παρουσιάζει με προσιτό τρόπο στα παιδιά τον υπέροχο κόσμο των μυθιστορημάτων της διάσημης συγγραφέως.

Στο τέλος κάθε βιβλίου δίνονται πολλές πληροφορίες για την ίδια, την κοινωνία, την ένδυση και τη συμπεριφορά των ανθρώπων την εποχή εκείνη.

 

Τίτλος: Λογική και ευαισθησία

Συγγραφέας: Τζέιν Όστεν

Διασκευή: Τζοάνα Νεϊντίν

Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή

Εικονογράφηση: Εγκλαντίν Κελμάνς

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Η υπέροχη Όστεν

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-1689-9

Κωδικός: 22440

Σελίδες: 248

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Σκληρόδετο

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 12,50 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Όταν ο πατέρας της Έλινορ και της Μάριαν Ντάσγουντ φεύγει από τη ζωή, εκείνες αναγκάζονται ν’ αφήσουν το πολυτελές σπίτι τους και να εγκατασταθούν σε μια μικρή αγροικία.

Η Έλινορ πρέπει να αποχωριστεί εκείνον που αγαπάει, ενώ η Μάριαν ερωτεύεται έναν γοητευτικό –αλλά εντελώς ακατάλληλο– νέο.

Οι δύο αδελφές θα χρειαστούν η μία τη στήριξη της άλλης για να αναζητήσουν την ευτυχία. Θα καταφέρουν όμως ποτέ να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στη λογική και στην ευαισθησία;  




Σερ Στιβ Στίβενσον

Άγκαθα Μίστερι 5: Το στέμμα του Δόγη

 

Μυστήριο στη Βενετία!

 

Στη συναρπαστική παιδική σειρά των εκδόσεων Μίνωας «Άγκαθα Μίστερι» έρχεται να προστεθεί το πέμπτο βιβλίο. Η σειρά έχει αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει γίνει πλέον κλασική και ταξιδεύει τα παιδιά στα πιο παράξενα μέρη του πλανήτη.

 

Τίτλος: Το στέμμα του Δόγη

Συγγραφέας: Σερ Στιβ Στίβενσον

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Εικονογράφηση: Στέφανο Τουρκόνι

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Άγκαθα Μίστερι

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-2009-4

Κωδικός: 22459

Σελίδες: 136

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Ημίσκληρο

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 9,99 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Η Άγκαθα και ο Λάρι Μίστερι αναζητούν ένα παλιό χρυσό στέμμα από αυτά που φορούσαν οι Δόγηδες όταν η Βενετία βρισκόταν στο απόγειο της δόξας της. Κάποιος το έκλεψε όσο ήταν σε εξέλιξη οι εορτασμοί για το διάσημο Καρναβάλι. Μέσα από μάσκες, ξεπεσμένους ευγενείς και καταδιώξεις, θα μπορέσουν τα ξαδέλφια Μίστερι να βγουν και πάλι νικητές στο πρώτο τους ταξίδι στην Ιταλία;


Άγκαθα Μίστερι

Επίδοξη ντετέκτιβ με εξαιρετική διαίσθηση γυρίζει τον κόσμο μαζί με τον αδέξιο ξάδελφό της Λάρι, τον πιστό της μπάτλερ και τον γάτο Γουάτσον,για να λύσουν τα πιο περίπλοκα μυστήρια.



Άρθουρ Κόναν Ντόιλ

Σέρλοκ Χολμς: Το βαμπίρ του Σάσεξ

 

Βιβλία για τους μικρούς λάτρεις του μυστηρίου!

 

Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά, με υπέροχη εικονογράφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών. Μέσα από περιπέτειες γεμάτες απρόοπτα, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις αξίες της φιλίας και της δικαιοσύνης.

Ανακάλυψε τον παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, που έχει λύσει εκατοντάδες μυστήρια. Στον ελεύθερο χρόνο του είναι μελισσοκόμος.

 

Τίτλος: Σέρλοκ Χολμς – Το βαμπίρ του Σάσεξ

Συγγραφέας: Άρθουρ Κόναν Ντόιλ

Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Αριάνα Μπελούτσι

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Μυστικά και χαμένοι θησαυροί

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-1950-0

Κωδικός: 22469

Σελίδες: 88

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 8,99 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

«Κύριε – Ο πελάτης μας, ο κύριος Ρόμπερτ Φέργκιουσον, μας ανέθεσε μια έρευνα σχετικά με τα ΒΑΜΠΙΡ. Καθώς το δικό μας γραφείο ειδικεύεται αποκλειστικά στην αξιολόγηση μηχανημάτων, δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε συμβουλές για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ίσως εσείς μπορείτε να ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ».

Ο Χολμς και ο Γουάτσον αναλαμβάνουν την πιο παράξενη υπόθεσή τους έως τώρα.
Ένας απελπισμένος σύζυγος απευθύνεται σε αυτούς, μέσω των δικηγόρων του, ώστε
να μπορέσει να κατανοήσει γιατί η γυναίκα του έχει γίνει τόσο επιθετική απέναντι στα παιδιά τους. Έχει φτάσει μάλιστα στο σημείο να δαγκώσει τον λαιμό του μωρού τους! Δεν υπάρχουν όμως τέτοια πράγματα, όπως βαμπίρ… Ή μήπως υπάρχουν;



Η καλύτερη παρέα

 

Ανακαλύψτε τον μαγευτικό κόσμο των ηρώων της Disney!

 

Στην αγαπημένη σειρά παιδικών βιβλίων «Η καλύτερη παρέα» προστίθενται οι φανταστικές ιστορίες της πριγκίπισσας Σοφίας, του Μίκυ και της Μίννι Μάους!
Τα βιβλία της σειράς, με πλούσια εικονογράφηση, είναι μικρά, με μαλακό εξώφυλλο, ώστε να κρατάνε παντού συντροφιά στα παιδιά. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει ένα δώρο έκπληξη!

 

Τίτλος: Σοφία, Μαγικές εφευρέσεις

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Η καλύτερη παρέα

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-1414-7

Κωδικός: 60889

Σελίδες: 24

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2022

Τιμή: 4,40 €




Τίτλος: Μίκυ, Μπισκότα για καλό σκοπό

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Η καλύτερη παρέα

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2017-9

Κωδικός: 61099

Σελίδες: 24

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 4,40 €




Τίτλος: Μίννι, Μια μέρα μαγική

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Η καλύτερη παρέα

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2027-8

Κωδικός: 61117

Σελίδες: 24

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 4,40 €


Ποια είναι η καλύτερη παρέα των παιδιών; Μα, φυσικά, οι ήρωες της Disney!




ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ_ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ_ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ) Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 21, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.