Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί!


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Μετά τους γονείς καί τους παππούδες καί τις γιαγιάδες σημαντικό ρόλο στη ζωή των μικρών παιδιών,που παράλληλα μπορεί να θεωρηθούν ως ένα καλό πρότυπο,παίζουν οι παιδαγωγοί που αναλαμβάνουν για αρκετές ώρες καθημερινά να τα διδάξουν όλα όσα θα τους είναι χρήσιμα στην μετέπειτα πορεία τους,καθώς καί να τα ψυχαγωγήσουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την διάρκεια των σχολικών ωρών,οι δάσκαλοι καί οι δασκάλες να αναλαμβάνουν ποικίλους ρόλους που θα πρέπει καί φέρνουν εις πέρας με επιτυχία καί αυτό φαντάζει τεράστιο κατόρθωμα στα μάτια καί στο μυαλουδάκι των μικρών παιδιών. Γι'αυτό αν τους ζητηθεί να περιγράψουν τον αγαπημένο/η τους δάσκαλο/α,μην σας κάνει εντύπωση αν ακούσετε πως μπορεί να έχει μαγικές ιδιότητες,σούπερ δυνάμεις,ή,καί να φέρει τελείως αντίθετα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε,όλοι κι όλες συμφωνούμε πως η φαντασία των παιδιών δεν έχει όρια!!!
   Οι προτάσεις παιδικών βιβλίων,που έχω για εσάς,συνεχίζονται με ακάθεκτο ρυθμό κι ο ενθουσιασμός μου δεν περιγράφεται. Διάβασα καί σας προτείνω το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Κωνσταντίνας Αρμενιάκου,με τίτλο ''Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί!",το οποίο ανήκει στη σειρά ''Ζήτω το νηπιαγωγείο" καί κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών από τις εκδόσεις Μίνωας. Ένα βιβλίο ιδανικό για παιδιά ηλικίας 2-4,5-6 ετών. Πιο συγκεκριμένα,μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα βρούμε καί θα διαβάσουμε τις ιστορίες των μικρών μαθητών/τριων του 1ου Νηπιαγωγείου Αστερούπολης. Ιστορίες που τις χαρακτηρίζει το χιούμορ,η αστείρευτη φαντασία,τα παιχνίδια καί οι ζαβολιές!
   "Η δασκάλα της Σοφίας όλα τα μπορεί! Να φροντίζει τα παιδάκια, να παίζει κουκλοθέατρο, να ζωγραφίζει υπέροχα, να κάνει πειράματα, να σφραγίζει μια στοίβα χαρτιά και τόσα άλλα πράγματα! Μήπως δεν είναι μια… σκέτη δασκάλα, αλλά μια νεράιδα που διάλεξε να ζήσει στον μαγικό κόσμο του νηπιαγωγείου;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
   Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Οι σκέψεις των παιδιών γίνονται η ιστορία του παραμυθιού
- Άριστη,πολύχρωμη εικονογράφηση 
- Μικρές προτάσεις ενισχυμένες από οικείο λεξιλόγιο
- Η αληφοθάνεια που διακρίνει τους ήρωες καί τις ηρωϊδες του παραμυθιού
- Η ιστορία βοηθά/διδάσκει τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο
   Άν,λοιπόν,ετοιμάζονται τα παιδιά σας να πάνε στο σχολείο,ή,αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα προσαρμογής σε αυτό,το παρόν παραμύθι αποτελεί την ιδανική λύση. Να το διαβάσετε συντροφιά καί θα δείτε πως θα αλλάξουν στάση απέναντι στο σχολείο. Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!
   
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΧΡΥΣΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ

ΗΛΙΚΙΑ: 2-4,5-6






Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί! Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί! Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 16, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.