ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ_ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ)


Ερβέ Γκιγεμινό

Ροκ Ποπ

40 θρυλικοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα

 

Η μουσική στα καλύτερά της!


Ένας νέος τίτλος προστίθεται στη σειρά 40, που αγαπήθηκε πολύ όχι μόνο από τους μικρούς αλλά και από τους μεγάλους αναγνώστες!

Μια πολυτελής σκληρόδετη έκδοση που κυκλοφορεί αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μίνωας, σε συνεργασία με τον γνωστό και έγκριτο γαλλικό εκδοτικό Gallimard.


Τίτλος: Ροκ ποπ, 40 θρυλικοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα

Συγγραφέας: Ερβέ Γκιγεμινό

Μετάφραση: Αριστέα Κομνηνέλλη

Εικονογράφηση: Ζερόμ Μαζί

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Γνώσεων

Ηλικία: 8+

ISBN: 978-618-02-2001-8

Κωδικός: 01185

Σελίδες: 96

Διαστάσεις: 17 x 24

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 11,99 €


Κείμενο οπισθοφύλλου:

Ανακάλυψε το πορτρέτο 40 θρυλικών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που έγραψαν την ιστορία της μουσικής, από το Ροκ ’ν’ Ρολ μέχρι την ελέκτρο.

Οι βιογραφίες, το ρεπερτόριο, οι δίσκοι και τα CD, οι θρυλικές συναυλίες αλλά και οι πολιτικές και κοινωνικές απόψεις των μεγάλων δημιουργών της μουσικής.

Έλβις Πρίσλεϊ, Μπομπ Ντίλαν, The Beatles, The Rolling Stones, The Who, The Doors, The Velvet Underground, Pink Floyd, Τζίμι Χέντριξ, Genesis, Νιλ Γιανγκ, Led Zeppelin, Ντέιβιντ Μπόουι, Queen, Μάικλ Τζάκσον, ABBA, Μπομπ Μάρλεϊ, AC/DC, Πάτι Σμιθ, Blondie, Sex Pistols, The Clash, U2, The Police, The Cure, Depeche Mode, New Order, The Smiths, Μαντόνα, Red Hot Chili Peppers, N.W.A, Pixies, Nirvana, Blur, Radiohead, Wu-Tang Clan, Daft Punk, The White Stripes, Μπιγιονσέ, Arcade Fire

 

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΡΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΠ!




Χριστίνα Αποστολίδη

Ο λύκος και η πεταλούδα

 

Επανακυκλοφορεί, περιλαμβάνοντας QR Code με το τραγούδι της ιστορίας.

 

Μια ιστορία για τα θαυμαστά πράγματα που προσπερνάμε καθημερινά και τα οποία, αν σταματήσουμε για να τα προσέξουμε, θα κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο πλούσια!

Το παραμύθι προσφέρεται για πολλές δράσεις εικαστικές, STEM κ.λπ., τόσο για το σπίτι όσο και το σχολείο, που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ηλικία. Ενδεικτικά προτείνουμε γνωριμία με: ζώα που ζουν στο δάσος/στο ποτάμι/σε σπηλιές, φυσικά φαινόμενα (χειμερία νάρκη, σταλαγμίτες και σταλακτίτες, ουράνιο τόξο, φάσεις του φεγγαριού), επαγγέλματα που σχετίζονται με τη φύση (π.χ. βοτανολόγος, γεωλόγος, ζωολόγος, σπηλαιολόγος, παλαιοντολόγος), προϊστορικούς ανθρώπους και τοιχογραφίες σε σπηλιές κ.λπ.


Τίτλος: Ο λύκος και η πεταλούδα

Συγγραφέας: Χριστίνα Αποστολίδη

Εικονογράφηση: Σεραφείμ Στρουμπής

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-1237-2

Κωδικός: 14242

Σελίδες: 40

Διαστάσεις: 24,1 x 27,4

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 01/01/2019

Τιμή: 12,20 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Ήταν κάποτε ένας λύκος σαν όλους τους λύκους, που περνούσε τον χρόνο του παραμονεύοντας τα άλλα ζώα. Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας μια πεταλούδα, άρχισε να προσέχει όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που μέχρι τότε προσπερνούσε. Για πρώτη φορά θαύμασε το δάσος από ψηλά κι άκουσε το τραγούδι του ποταμιού. Η καινούρια ξεχωριστή του φίλη του έδειξε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει στη ζωή του από το να κυνηγά.


Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το τραγούδι του βιβλίου: https://youtu.be/aDwOvKK-Avs


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Χριστίνα Αποστολίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι εργάζεται στον χώρο του μάρκετινγκ. Τα τελευταία χρόνια ζει με τον Χρήστο και τη Σοφία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Από τη μαμά της πήρε την αγάπη για το διάβασμα, ενώ με τον μπαμπά της έπαιζε παιχνίδια λέξεων. Ιστορίες για παιδιά ξεκίνησε να γράφει το 2012 για να τις διηγείται στη Σοφία. Γράφει, επίσης, παιδικά τραγούδια. Κείμενά της διακρίθηκαν με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2021 (Ιστορία εκτενούς φόρμας για παιδιά 10-14 ετών και Διήγημα για νέους 14+).

Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τρία βιβλία της: «Ο λύκος και η πεταλούδα» (2019), «Το άτακτο καπέλο» (2020) και «Οχ, πρασίνισα!» (2022).

Γνωρίστε καλύτερα τη Χριστίνα και τις ιστορίες της στο youtube.com/c/apostolidi  ή επικοινωνήστε μαζί της στο c.apostolidi@gmail.com 




Σεργκέι Προκόφιεφ

Ο Πέτρος και ο λύκος

 

Τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων διαβάζονται ξανά!

 

Επανακυκλοφορεί το κλασικό αριστούργημα του Σεργκέι Προκόφιεφ, το οποίο κατέχει αναμφισβήτητα ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους πολύτιμους θησαυρούς της παιδικής ηλικίας ως ένα από τα πιο σημαντικά διεθνώς μουσικά παραμύθια.

 

Τίτλος: Ο Πέτρος και ο λύκος

Συγγραφέας: Σεργέι Προκόφιεφ

Μετάφραση: Μαρία Δασκαλάκη

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Κλασικοί Θησαυροί

Ηλικία: 4+

ISBN: 978-618-02-2019-3

Κωδικός: 14313

Σελίδες: 40

Διαστάσεις: 23,5 x 26,5

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 11,99 €


Κείμενο οπισθοφύλλου:

Το μαγευτικό κείμενο του Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ γράφτηκε το 1936 και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά παραμύθια όλων των εποχών.

Ο Πέτρος δε φοβάται τους λύκους κι ας λέει ο παππούς ότι είναι επικίνδυνοι… Είναι επειδή ο παππούς είχε δει λύκους εκεί τριγύρω, ενώ το αγόρι όχι. Μέχρι βέβαια τη μέρα που άφησε ανοιχτή την πόρτα του φράχτη και βγήκε έξω από το κτήμα τους. Η συντροφιά του παράξενη: Το μικρό πουλί που τσακώνεται με τη στρουμπουλή πάπια στη λίμνη, η παρδαλή γάτα που παραμονεύει να τους φάει και κάπου πιο πέρα κρυμμένος… ο λύκος! Όμως, όταν αποφασίσει να επιτεθεί, ο Πέτρος θα φανεί πιο έξυπνος από τον λύκο και θα του στήσει παγίδα. Θα σώσει τους μικρούς του φίλους; Κι ο λύκος τι θα απογίνει τώρα που στο αγρόκτημα έφτασαν οι κυνηγοί;


Η σειρά «Κλασικοί θησαυροί» συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά, ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ!

 



Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί!

 

Μια γλυκιά ιστορία για τη σχέση των παιδιών με τους δασκάλους τους.

 

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ζήτω το νηπιαγωγείο», μέσα από τη σπιρτόζικη και ευφάνταστη εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, αποτυπώνεται ο πολλαπλός ρόλος των δασκάλων, που ανταποκρίνονται καθημερινά σε τόσο πολλά και διαφορετικά πράγματα, μέσα στον μαγικό κόσμο του νηπιαγωγείου. Μια γλυκιά ιστορία για τους ανθρώπους που όλα τα μπορούν!

    Το βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει και ως κατάλληλο δώρο για τη δασκάλα ή τον δάσκαλο στο τέλος της σχολικής χρονιάς!

 

Τίτλος: Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί!

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Ζήτω το νηπιαγωγείο

Ηλικία: 3+

ISBN: 978-618-02-2002-5

Κωδικός: 14310

Σελίδες: 40

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 9,99 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Η δασκάλα της Σοφίας όλα τα μπορεί!

Να φροντίζει τα παιδάκια, να παίζει κουκλοθέατρο, να ζωγραφίζει υπέροχα, να κάνει πειράματα, να σφραγίζει μια στοίβα χαρτιά και τόσα άλλα πράγματα! Μήπως δεν είναι μια... σκέτη δασκάλα, αλλά μια νεράιδα που διάλεξε να ζήσει στον μαγικό κόσμο του νηπιαγωγείου;


Ιστορίες με χιούμορ, φαντασία, παιχνίδια και ζαβολιές!
Αυτές είναι οι διασκεδαστικές περιπέτειες των μαθητών του 
1ου Νηπιαγωγείου Αστερούπολης. Μια σειρά βιβλίων για να αγαπήσετε το νηπιαγωγείο και τους μικρούς του ήρωες, που είναι όλοι τους αστέρια!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε το 1973 στην Κέρκυρα. Από μικρή της άρεσε να διαβάζει βιβλία και να σκαρώνει ποιήματα και ιστορίες. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στη Γλωσσολογία, με ειδίκευση στη Διδακτική των γαλλικών και των γλωσσών.


Από το 2006 ασχολείται με τη λογοτεχνία για παιδιά και το εκπαιδευτικό βιβλίο καθώς και με τη μετάφραση παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων από τη γαλλική στην ελληνική γλώσσα. Οι μαθητές της στο νηπιαγωγείο και τα παιδιά της, ο Στάθης και η Ερασμία, της χαρίζουν πολλή χαρά, ιδέες και έμπνευση. Επισκέπτεται συχνά σχολεία και βιβλιοθήκες για να ενισχύσει τις δράσεις φιλαναγνωσίας και συμμετέχει ως εισηγήτρια σε επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.


Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν, επίσης, τα βιβλία της Τα καινούρια μου αυτιά, Δεν μ’ αρέσει τ’ όνομά μου και Η ψείρα δεν είναι κατοικίδιο.




Κώστας Στοφόρος

Μυστήριο στο Μαντείο των Δελφών

 

Μια νέα μυστική αποστολή περιμένει τα παιδιά!

 

Νέο βιβλίο στη σειρά Μυστική Αποστολή, σε εικονογράφηση εξωφύλλου της Κριστίν Μενάρ. Κάθε ιστορία της σειράς «Μυστική αποστολή» διαδραματίζεται σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας μας. Στόχος είναι οι μικροί αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας, με την πολιτιστική και πολιτισμική του παράδοση αλλά και με την ιστορία του.

 

Τίτλος: Μυστήριο στο Μαντείο των Δελφών

Συγγραφέας: Κώστας Στοφόρος

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική πεζογραφία

Σειρά: Μυστική αποστολή

Θέμα: Ταξίδια στην Ελλάδα – Κίρρα, Ιτέα, Δελφοί

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-2005-6

Κωδικός: 21565

Σελίδες: 124

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 8,50€

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

«Για πρώτη φορά στη ζωή σας είχατε δίκιο!» είπε η Ρόδη στους γονείς της. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η πιο παράξενη περιπέτεια, που ξεπερνά κάθε φαντασία. Με τον αδελφό της τον Λυκούργο και τον φίλο τους τον Σοφοκλή, οι διακοπές στην Ιτέα θα γίνουν ένα πραγματικό ταξίδι στον χρόνο.


Τι είχε ανακαλύψει ο Αίσωπος στο Μαντείο των Δελφών;

Πώς μπορούσε η Πυθία να προβλέπει το μέλλον;

Ποια σχέση είχε ο Ηνίοχος, το περίφημο άγαλμα, με τη Σάμο;

Πώς η περίφημη Καρτερία νίκησε στη ναυμαχία της Αγκάλης;


Πολλά τα ερωτήματα, αναπάντεχες αλλά και συχνά επικίνδυνες οι απαντήσεις, που περιστρέφονται γύρω από την πιο απίστευτη εφεύρεση… Ένα ζευγάρι Νορβηγών, που παριστάνουν τους τουρίστες, θα προσπαθήσουν να την κλέψουν και να εξαφανίσουν όλους τους μάρτυρες. Άραγε υπάρχει κανείς να τους εμποδίσει;


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Στοφόρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση και τώρα συνεργάζεται με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, ενώ γράφει στο
διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά, κυρίως για θέματα βιβλίου και πολιτισμού. Έχει γράψει τη σειρά βιβλίων «Το ημερολόγιο ενός πατέρα», παραμύθια και ιστορίες για παιδιά και νέους, αλλά και βιβλία για ενηλίκους.

Έχει δημιουργήσει την Παραμυθοκουζίνα μαζί με τη ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη, φτιάχνει παραμύθια μαζί με τα παιδιά με τη «Μαγική Τράπουλα» και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα.


Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, μέλος του
Pen Greece και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας.


Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν, επίσης, τα βιβλία του Ο χαμένος μύθος του Αισώπου (2017) και Ένα κουτί θάλασσα (2019).


Για περισσότερα στοιχεία επισκεφθείτε τον ιστότοπο του συγγραφέα:

www.Paramithokouzina.blogspot.com



Εύα Έλαντ

Τοκ, τοκ… είμαι η ευτυχία

Τοκ, τοκ… είμαι η λύπη

 

Δύο νέα εικονογραφημένα βιβλία για τη διαχείριση

των συναισθημάτων των παιδιών.

 

Η ευτυχία βρίσκεται παντού ακόμα κι όταν αισθανόμαστε ότι είναι πολύ μακριά μας, ενώ η λύπη έρχεται στη ζωή μας όταν δεν το περιμένουμε για να μας διδάξει κάτι καινούριο.

 

Τίτλος: Τοκ τοκ… είμαι η ευτυχία

Δημιουργός: Εύα Έλαντ

Μετάφραση: Μάγδα Τσολάκου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Ηλικία: 3+

ISBN: 978-618-02-1939-5

Κωδικός: 14306

Σελίδες: 32

Διαστάσεις: 24 x 24

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 11,10 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Τοκ, τοκ...

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που αισθάνεσαι ότι η ευτυχία είναι πολύ μακριά σου.
Δε χρειάζεται να την αναζητάς. Υπάρχει ένα μέρος όπου εκείνη βρίσκεται πάντοτε...
Ανακάλυψέ το!




Τίτλος: Τοκ τοκ… είμαι η λύπη

Δημιουργός: Εύα Έλαντ

Μετάφραση: Μάγδα Τσολάκου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Ηλικία: 3+

ISBN: 978-618-02-1940-1

Κωδικός: 14307

Σελίδες: 32

Διαστάσεις: 24 x 24

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 11,10 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Τοκ, τοκ...

Κάποιες φορές η λύπη σε επισκέπτεται, ενώ δεν την περιμένεις. Αν την αφήσεις να μπει στη ζωή σου, τότε θα ανακαλύψεις ότι το μόνο που θέλει είναι να έχει κι αυτή μια φίλη, έστω και για λίγο... Μην τη φοβηθείς!



Γκαστόν Λερού

Το φάντασμα της Όπερας

 

Αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας σε προσεγμένες παιδικές εκδόσεις!

 

Στην εμβληματική σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη προστίθεται ένα ακόμη διαμάντι της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Το φάντασμα της Όπερας.

Η Γαλάζια Βιβλιοθήκη, που πρωτοεκδόθηκε το 1966, έχει καταφέρει να μυήσει τους νεαρούς αναγνώστες στα αριστουργήματα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

 

Τίτλος: Το φάντασμα της Όπερας

Συγγραφέας: Γκαστόν Λερού

Μετάφραση: Μαρία Δασκαλάκη

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Γαλάζια Βιβλιοθήκη

Ηλικία: 8+

ISBN: 978-618-02-2008-7

Κωδικός: 16678

Σελίδες: 288

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 11,99 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Στην όπερα του Παρισιού, στις αρχές του περασμένου αιώνα, συμβαίνουν παράξενα πράγματα: ανεξήγητα ατυχήματα, μυστηριώδεις εξαφανίσεις και φωνές που ακούγονται μέσα από τους τοίχους των θεωρείων. Όλα χρεώνονται στο περίφημο «φάντασμα», έναν σκοτεινό άνδρα με καλυμμένο το πρόσωπό του, που κατοικεί στα υπόγεια της όπερας και ο οποίος εμφανίζεται κι εξαφανίζεται χωρίς κανείς να καταλαβαίνει πώς. Μέχρι που την καρδιά του αιχμαλωτίζει η Κριστίν, η όμορφη τραγουδίστρια της όπερας. Δεν είναι όμως ο μόνος που μαγεύεται από τη νεαρή ντίβα. Ο υποκόμης Ραούλ ντε Σανί θυμάται τα παιδικά του χρόνια μαζί της και η καρδιά του κοντεύει να σπάσει. Όταν εκείνη εξαφανίζεται, ο νεαρός, βέβαιος πως την έχει απαγάγει το «φάντασμα», περιπλανιέται στα υπόγεια της όπερας για να τη βρει.


Το Φάντασμα της Όπερας, το κλασικό μυθιστόρημα του Γκαστόν Λερού, εκδόθηκε το 1910 στη Γαλλία και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, ενώ κατατάσσεται στα διαχρονικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Γκαστόν Λερού γεννήθηκε το 1868 στο Παρίσι. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής, άσκησε το επάγγελμα της δικηγορίας μέχρι το 1893. Το 1901 έγινε επίσημος ανταποκριτής της Λε Ματέν και έκανε πολλά ταξίδια στη Γαλλία και στο εξωτερικό, ενώ ως επίσημος διεθνής ανταποκριτής της εφημερίδας κάλυψε τις πρώτες εξεγέρσεις εναντίον του τσάρου στη Ρωσία και την κατάρρευση της τσαρικής αυτοκρατορίας.

Το 1907 εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και άρχισε να γράφει μυθιστορήματα, με πρώτο Το μυστήριο του κίτρινου δωματίου. Ακολούθησαν, στο ίδιο πνεύμα, το Φάντασμα της Όπερας (1910), η Ματωμένη κούκλα (1923) και η σειρά Σερί-Μπιμπί (από το 1913). Το τελευταίο μυθιστόρημά του, Mister Flow, κυκλοφόρησε το 1927, χρονιά του θανάτου του.


Το κλασικό έργο Φάντασμα της Όπερας έχει μεταφερθεί πολλές φορές με επιτυχία στο θέατρο και τον κινηματογράφο.




Ένιντ Μπλάιτον

Το μυστήριο της χαμένης γάτας

 

Ιστορίες από την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων παιδιών!

 

Στη δημοφιλή σειρά παιδικών βιβλίων «Τα 5 λαγωνικά» προστίθεται ο τρίτος τίτλος. Γενιές αναγνωστών μεγάλωσαν διαβάζοντας τις περιπέτειες της Ένιντ Μπλάιτον, με πρωταγωνιστές παρέες παιδιών που καταφέρνουν πάντα να λύνουν μυστήρια, ξεπερνώντας, με υποδειγματική ευστροφία, όλα τα εμπόδια. Η σειρά «Τα 5 λαγωνικά», που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας σε ολοκαίνουριες, προσεγμένες εκδόσεις.


Τίτλος: Το μυστήριο της χαμένης γάτας

Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον

Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική κλασική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Τα 5 λαγωνικά

Ηλικία: 8+

ISBN: 978-618-02-1712-4

Κωδικός: 22424

Σελίδες: 224

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 9,99 €


Κείμενο οπισθοφύλλου:

Ήρθε η στιγμή που οι πέντε φίλοι ξαναβρίσκονται όλοι μαζί! Οι διακοπές τους κυλούν ήρεμα, μέχρι που μια σιαμέζα γάτα εξαφανίζεται και ξαναγίνονται τα 5 λαγωνικά. Η αναζήτηση του κλέφτη της πολύτιμης γάτας, που πολλοί θα ήθελαν να έχουν, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και ενώ φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο, η μικρή Μπέτι έχει μια φοβερή ιδέα…

Τα 5 λαγωνικά αποτελούνται από τα αδέλφια Μπέτι και Πιπ, Χάρι και Ντέζι και τον Φρέντι. Την παρέα συμπληρώνει ο Μπάστερ, ο σκύλος τους. Στις διακοπές τους βρίσκονται όλοι μαζί και εξιχνιάζουν αστυνομικές υποθέσεις χωρίς να τους φοβίζει τίποτα!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Ένιντ Μπλάιτον γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 11 Αυγούστου του 1897. Θεωρείται από τις πιο αγαπημένες και πολυγραφότατες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έγραψε πάνω από 700 βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν σε 90 γλώσσες, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και παραμένουν μέχρι σήμερα στις λίστες με τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών.

Είχε γράψει τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά έργα και ήταν υπεύθυνη λογοτεχνικών περιοδικών.

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία της συγγραφέως, ενώ οι μαγικές και συναρπαστικές περιπέτειες που τόσα χρόνια πριν έγραψε εξακολουθούν να μαγεύουν τους μικρούς αναγνώστες μέχρι σήμερα. 

Η Ένιντ Μπλάιτον πέθανε στο Λονδίνο στις 28 Νοεμβρίου του 1968. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης η σειρά Περιπέτεια



Αλεσάντρο Γκάτι & Πιερντομένικο Μπακαλάριο

Το πλοίο των αποχαιρετισμών

 

Το δωδέκατο βιβλίο της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς «Σέρλοκ, Λουπέν & εγώ», που είναι μεταφρασμένη σε 20 γλώσσες και έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία.

 

Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται για πρώτη φορά: ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ. Τρία ξεχωριστά παιδιά, τρία μυαλά που θα σημαδέψουν την ιστορία του εγκλήματος!

 

Τίτλος: Το πλοίο των αποχαιρετισμών

Συγγραφείς: Αλεσάντρο Γκάτι & Πιερντομένικο Μπακαλάριο

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Εικονογράφηση: Ιάκοπο Μπρούνο

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ

Ηλικία: 9+

ISBN: 978-618-02-1866-4

Κωδικός: 22464

Σελίδες: 208

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 12,50 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Εδώ και εβδομάδες, η Αϊρίν δεν έχει πια νέα από τα αγαπημένα της πρόσωπα, τον πατέρα της Λεοπόλδο και τον πιστό Οράτιο, ενώ ακόμα και ο Σέρλοκ κι ο Αρσέν έχουν επιστρέψει στην κανονική τους ζωή στο Λονδίνο. Όσο για την Αϊρίν ή, καλύτερα, για την πριγκίπισσα Φον Χάρτσενμπεργκ, έχει μεταφερθεί σε μια μυστική τοποθεσία στη βόρεια Ουαλία. Και το Φεαργουέλ’ς Χεντ, η επιβλητική βίλα στην άκρη της θάλασσας, όπου μένει τώρα με τη μητέρα της Σοφί, είναι μια χρυσή φυλακή. Σύντομα, όμως, αρχίζουν να συμβαίνουν μυστηριώδη πράγματα. Ίσως η βίλα να μην είναι τόσο ασφαλής όσο δείχνει και το κλειδί εκείνης της φυλακής να μη βρίσκεται στα χέρια εκείνου που πιστεύουν όλοι…




Οι πρώτες μου ιστορίες

 

Βιβλία με υπέροχη εικονογράφηση που θα αποτελέσουν

την πρώτη επαφή των παιδιών με το διάβασμα.

 

Τίτλος: Ο Μίκυ και ο δεινόσαυρος

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Οι πρώτες μου ιστορίες

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-1993-7

Κωδικός: 61096

Σελίδες: 32

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 9,99 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Ο Μίκυ συναντά τον Μόντι, έναν τεράστιο αλλά καλόκαρδο βροντόσαυρο και η αγάπη του για τους δεινόσαυρους μεγαλώνει! Μα υπάρχουν στ’ αλήθεια ή μήπως είναι όλα ένα όνειρο; Γύρισε σελίδα για να το ανακαλύψεις!




Μικρά αγαπημένα

 

Η ιδανική επιλογή για μικρούς βιβλιοφάγους!

 

Τα αγαπημένα κλασικά αριστουργήματα, καθώς και οι νέες ταινίες της Disney μετατρέπονται σε μικρά βιβλία με συμπυκνωμένο περιεχόμενο, μαλακό εξώφυλλο και υπέροχη εικονογράφηση. Σε κάθε βιβλίο υπάρχει ένα δώρο έκπληξη!

 

Τίτλος: Ωραία κοιμωμένη, H ιστορία

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Μικρά αγαπημένα

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-1539-7

Κωδικός: 60950

Σελίδες: 48

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 5,99 €




Μικρές Πινελιές

 

Χρωμοσελίδες με τους αγαπημένους ήρωες της Disney!

 

Εγκαινιάζουμε μια νέα σειρά βιβλίων ζωγραφικής, που θα αγαπηθεί πολύ από τα παιδιά!

 

Τίτλος: Μίννι, Πολύχρωμα φιογκάκια 

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ζωγραφική

Σειρά: Μικρές πινελιές

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2028-5

Κωδικός: 61104

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 1,70 €



Τίτλος: Γιασμίν, Θαρραλέο πνεύμα 

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ζωγραφική

Σειρά: Μικρές πινελιές

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2029-2

Κωδικός: 61105

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 1,70 €



Τίτλος: Πεντάμορφη, Ανθισμένη ομορφιά

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ζωγραφική

Σειρά: Μικρές πινελιές

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2030-8

Κωδικός: 61106

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 1,70 €




Τίτλος: Ραπουνζέλ, Φωτεινό χαμόγελο

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ζωγραφική

Σειρά: Μικρές πινελιές

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2031-5

Κωδικός: 61107

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 1,70 €




Τίτλος: Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, Ατελείωτο παιχνίδι

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ζωγραφική

Σειρά: Μικρές πινελιές

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2032-2

Κωδικός: 61108

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 1,70 €



Τίτλος: Ψυχρά κι ανάποδα 2, Δυνατή αγάπη

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ζωγραφική

Σειρά: Μικρές πινελιές

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2033-9

Κωδικός: 61109

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 1,70 €




Τίτλος: Ταχύτητα και δράση

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ζωγραφική

Σειρά: Μικρές πινελιές

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2034-6

Κωδικός: 61110

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 1,70 €



Τίτλος: Αυτοκίνητα, Πάντα στην κορυφή

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ζωγραφική

Σειρά: Μικρές πινελιές

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2035-3

Κωδικός: 61111

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 1,70 €




Τίτλος: Ντάμπο, Ένα ξεχωριστό ελεφαντάκι

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ζωγραφική

Σειρά: Μικρές πινελιές

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2036-0

Κωδικός: 61112

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 1,70 €




Τίτλος: Αριστόγατες, Τρυφερά χάδια

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ζωγραφική

Σειρά: Μικρές πινελιές

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2037-7

Κωδικός: 61113

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 1,70 €


Οι ήρωες της Disney περιμένουν τις μικρές πινελιές των επίδοξων ζωγράφων για να ζωντανέψουν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων!



Αγαπημένοι μύθοι του Αισώπου


Συλλογές

ΑΙΣΩΠΟΣ


13,99 12,59

Ενιαία Τιμή, ΦΠΑ: 6%

Εικονογράφος: ΔΟΥΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Mεταφραστής : ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ ΡΕΝΑ
Ομάδα: Εικονογραφημένο
Ηλικία: 2-4, 5-6

Υπό έκδοση
Κυκλοφορεί στις 07/02/2022

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 

Έξι μύθοι του Αισώπου γεμάτοι φαντασία!
Το ποντικοσυμβούλιο, το τζιτζίκι και το μυρμήγκι, η αλεπού και το κοράκι, ο λαγός και η χελώνα,η αλεπού με την κομμένη ουρά και ο ψεύτης βοσκός σε περιμένουν για να διασκεδάσεις!


Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ_ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ_ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ) Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 04, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.