Εκδοτικό πρόγραμμα Μαΐου 2022_Δελτίο Τύπου -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ


Εκδοτικό Πρόγραμμα: Μαΐου 2022


Το 2022 είναι η χρονιά μας και εκτός από τη συμπλήρωση των 70 χρόνων εκδοτικής πορείας παρουσιάζουμε στο κοινό βιβλία με μεγάλη λογοτεχνική αξία, τα οποία θα χαρίσουν ένα μοναδικό ταξίδι ανάγνωσης!

Νέοι συγγραφείς, αγαπημένες σειρές βιβλίων, καινούριες εκδόσεις από αγαπημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, αλλά και πολλά ενδιαφέροντα σύγχρονα παιδικά βιβλία περιλαμβάνονται στο νέο εκδοτικό μας πρόγραμμα, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε τρία μέρη: Στις 9, 23 και 30 Μαΐου. Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των υπό έκδοση βιβλίων μας. 


ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


  • Ελληνική Πεζογραφία


9 Μαΐου:

Έπειτα από το επιτυχημένο Μυθιστόρημα με κλειδί, θα κυκλοφορήσει το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, με τίτλο Στον 5ο όροφο της Νομικής. Ο συγγραφέας, που εστιάζει στην ψυχολογία του εγκλήματος, εμπνευσμένος από τα μεσογειακά νουάρ και τα whodunit της χρυσής περιόδου της αστυνομικής λογοτεχνίας, συνθέτει μια νέα ιστορία με πρωταγωνιστή τον Χριστόφορο Μάρκου, προσπαθώντας να δώσει απάντηση στο ερώτημα: «Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;».


23 Μαΐου:

Το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο της Ειρήνης Βαρδάκη, με τίτλο Ζώνη 5. Ένα δυστοπικό, αγωνιώδες μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί και υπόσχεται να σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης! Η συγγραφέας μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο παράλληλο, εκεί όπου όλα θυμίζουν έντονα το σήμερα… 


30 Μαΐου:

Στην κλασική σειρά Μίνωας προστίθεται το γνωστό βιβλίο του Γρηγόριου Ξενόπουλου, Ο Ποπολάρος και άλλα διηγήματα.



  • Μεταφρασμένη Πεζογραφία


9 Μαΐου:

Ένα βιβλίο για την ανάγκη κάθε μαμάς να είναι τέλεια αλλά και τη συνειδητοποίηση ότι τέλεια μαμά δεν υπήρξε, αλλά ούτε και θα υπάρξει ποτέ. Το κοινωνικό μυθιστόρημα της Μαρί Βαρέιγ Έτσι παγώνουν οι σαπουνόφουσκες, σε μετάφραση της Στέργιας Κάββαλου, περιγράφει τις ειλικρινείς σκέψεις και τα συναισθήματα των γυναικών αναφορικά με τη μητρότητα.


Το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως του best seller Τα εξαφανισμένα κορίτσια του Παρισιού, Παμ Τζενόφ. Στο νέο της ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι, σε μετάφραση της Αναστασίας Δεληγιάννη, ξετυλίγεται η ιστορία δύο γυναικών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Κρακοβία του 1942. Η συγγραφέας μάς δίνει
μια ακόμα συγκλονιστική ιστορία που θα συγκινήσει και θα προβληματίσει τους αναγνώστες.


Ένα ακόμα ιστορικό μυθιστόρημα και από τη συγγραφέα Λίλι Γκράχαμ, που με το προηγούμενο βιβλίο της, Το παιδί του Άουσβιτς, κατάφερε να κερδίσει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Το νέο βιβλίο της με τίτλο Η Γερμανίδα, σε μετάφραση της Νοέλας Ελιασά, περιγράφει τη συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης δύο εφήβων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


Το επόμενο βιβλίο της σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων Οι έρευνες του Δικαστή Τι του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ, με τίτλο Το κόκκινο περίπτερο, σε μετάφραση της Χριστιάνας Σαμαρά. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται έξι εικόνες κινέζικης τεχνοτροπίας σχεδιασμένες από τον ίδιο τον συγγραφέα.


Στην εμβληματική Κλασική Σειρά των εκδόσεων Μίνωας προστίθεται το κλασικό αριστούργημα της Σαρλότ Μπροντέ Τζέιν Έιρ, σε μετάφραση της Αργυρώς Μαντόγλου.  Με το έργο αυτό η συγγραφέας θέλησε να υπερασπιστεί την καταπιεσμένη και στερημένη από κοινωνικά προνόμια γυναίκα στις τραχιές συνθήκες της πρώιμης βικτοριανής Αγγλίας.


23 Μαΐου:

Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα από την Ελίζαμπεθ Νομπλ, σε μετάφραση της Βιολέττας Ζεύκη, με τον τίτλο Οικογενειακές διακοπές, που δίνει αμέσως το στίγμα του τι περιμένει τον αναγνώστη στις σελίδες του βιβλίου! 


30 Μαΐου:

Από τη συγγραφέα του best seller Η πρώτη εντύπωση –που έγινε επιτυχημένη σειρά στην HBO με τον τίτλο The UndoingΤζιν Χανφ Κόρελιτζ έρχεται ένα ακόμα ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο Η πλοκή, σε μετάφραση της Βεατρίκης Κάντζολα-Σαμπατάκου. 


Το καθηλωτικό ιστορικό μυθιστόρημα (μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη) της Λίζα Σκότολαϊν Eternal (προσωρινός τίτλος) με φόντο τη Ρώμη, όπου εξαπολύονται οι κτηνώδεις επιθέσεις κατά των Εβραίων της πόλης από τους ναζί.


Ένα αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα, με τον πρωτότυπο τίτλο The pale blue eye, του συγγραφέα Λούι Μπέιαρντ, σε μετάφραση της Μαρίας Φακίνου. Το ομώνυμο βιβλίο αναμένεται στο τέλος του 2022 να μεταφερθεί στο Netflix, με ένα καστ που θα συζητηθεί. 

Τέλος, επανακυκλοφορούν τα επιτυχημένα αστυνομικά μυθιστορήματα του Πιερ Λεμέτρ, Αλέξ, Ανν, Ιρέν σε σχήμα pocket.



  • Non-Fiction


9 Μαΐου:

Το νέο βιβλίο του Βεξ Κινγκ με τίτλο Γίνε πρωταγωνιστής στη ζωή σου, σε μετάφραση της Νοέλας Ελιασά. Ο Κινγκ είναι από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς βιβλίων αυτοβελτίωσης και αυτό οφείλεται στο ότι ο ίδιος αποτελεί παράδειγμα όσων συμβουλεύει, καθώς οι αντιξοότητες και οι δυσκολίες τον ενέπνευσαν για να καταφέρει να βρει έναν δρόμο προς μια καλύτερη ζωή, αφήνοντας πίσω του τη δυστυχία και το σκοτάδι. Το νέο του βιβλίο έχει ήδη –πριν από την έκδοσή του στα ελληνικά– κεντρίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών.


23 Μαΐου:

Τολμήστε να είστε αισιόδοξοι! Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου της Κατρίν Τεστά, στο οποίο περιλαμβάνονται 10 συμβουλές για να κάνουμε ξανά μαγική την καθημερινότητά μας! Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου.



  • Οικογένεια – Ανατροφή


23 Μαΐου:

Το τρίτο βιβλίο της μοντεσσοριανής εκπαιδεύτριας Σαρλότ Πουσέν, Μοντεσσόρι, από 6 έως 12 ετών – Μάθε με πώς να σκέφτομαι, στο οποίο παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ενισχύσουμε την κριτική σκέψη και την αυτονομία των παιδιών. Το βιβλίο, σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου, περιέχει πρακτικές συμβουλές, δραστηριότητες και μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης.

Το νέο βιβλίο της συγγραφέως του διεθνούς best seller Ήρεμος ύπνος, Σάρα Όκγουελ Σμιθ, με τον τίτλο Ανάμεσα στα οκτώ και τα δεκατρία, όπου οι γονείς με παιδιά στην προεφηβική ηλικία θα βρουν πολύτιμες συμβουλές για τη δύσκολη αυτή ηλικιακή περίοδο.



ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ


  • Για παιδιά ηλικίας 1-3


9 Μαΐου:

Μπορείς εσύ, μπορώ κι εγώ! Ένα χαριτωμένο βιβλίο του Μεκ βαν Χάχελντοκ, σε μετάφραση της Δέσποινας Δανιήλ, που εστιάζει στις δεξιότητες των παιδιών, με πρωταγωνιστές μικρά ζωάκια που δεν διστάζουν να δοκιμάσουν καθετί καινούριο! 


23 Μαΐου:

Ένα υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο για τη μετάβαση και την εξοικείωση των μικρών με τη χρήση του γιογιό. Μέσα από το απλό κείμενο και τις διασκεδαστικές εικόνες, το βιβλίο Πάνα; Όχι εγώ!, σε μετάφραση της Δέσποινας Δανιήλ, αποτελεί χρήσιμο εργαλεία στα χέρια των γονιών!


  • Για παιδιά ηλικίας 2-6


9 Μαΐου:

Νέοι μύθοι και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας προστίθενται στη σειρά εικονογραφημένων βιβλίων Μικρή Μυθολογία, από τους δημιουργούς των επιτυχημένων σειρών Το μπλοκάκι ενός UFO και Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο Γιώργο Κωνσταντινίδη και Σωτήρη Μητρούση. Τα μικρά βιβλία της σειράς αυτής γνωρίζουν με ευφάνταστο τρόπο στα παιδιά την ελληνική μυθολογία.

Στην αγαπημένη σειρά Τόσο απλά της παιδιάτρου Κατρίν Ντολτό, κόρης της γνωστής ψυχαναλύτριας και παιδιάτρου Φρανσουάζ Ντολτό, προστίθεται ένα ακόμα βιβλίο, Σέβομαι το σώμα μου. Τα βιβλία της σειράς απευθύνονται σε παιδιά, στους γονείς τους και στους

ενήλικες με τους οποίους συναναστρέφονται, ενώ μέσα από την εκφραστική και τρυφερή εικονογράφηση αναδεικνύονται με εξαιρετικό τρόπο διάφορες στιγμές της καθημερινότητας των παιδιών. 



Η σειρά Γνωρίζω τη Μυθολογία εμπλουτίζεται με τον νέο τίτλο Μυθικοί ήρωες, της Ιωάννας Μπαμπέτα, σε εικονογράφηση του Θάνου Τσίλη, στον οποίο παρουσιάζονται σημαντικοί ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. 

Από την Ιωάννα Μπαμπέτα θα κυκλοφορήσει το νέο παιδικό βιβλίο Αντίο, Σμύρνη, σε εικονογράφηση της Άρτεμης Πρόβου, με θέμα την καταστροφή της Σμύρνης. Την άνοιξη του 1919, όταν ο μπαμπάς υποσχέθηκε στον Λευτέρη ένα ποδήλατο, οι ελληνικές σημαίες
γέμιζαν τον χάρτη και στόλιζαν τα μπαλκόνια. «Ήρθαν οι Έλληνες!» Ο καιρός περνούσε και ο Λευτέρης παρέα με τον φίλο του τον Ασλάν σεργιάνιζαν στην προκυμαία του Και. Σχεδίαζαν ταξίδια κι έκαναν όνειρα για το μέλλον. Ήταν Σεπτέμβριος του 1922 όταν οι ελληνικές σημαίες κατέβηκαν, τα όνειρα έγιναν εφιάλτες και τα ταξίδια ήταν πλέον χωρίς επιστροφή.

Τέλος, επανακυκλοφορεί, με ανανεωμένη εικονογράφηση από τον Νίκο Γιαννόπουλο, το παραμύθι του Σπύρου Πετρουλάκη Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας, ενώ προστίθεται ένα βιβλίο στη σειρά του Τίμου, του αξιαγάπητου φίλου των παιδιών, με τίτλο Ο Τίμος θέλει να τα κάνει όλα μόνος του.


23 Μαΐου:


Στη σειρά Τόσο απλά της παιδιάτρου Κατρίν Ντολτό προστίθεται το έκτο βιβλίο, Τα ψέματα


30 Μαΐου:


Το ταξίδι της γραμμής, της Μαρίας Δασκαλάκη και του Μάνου Ταμιωλάκη, σε εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου. Όταν ένα ακίνητο σημείο αποφασίζει να κινηθεί, γίνεται γραμμή και ξεκινά το ταξίδι του. Οι δύο συγγραφείς εμπνέονται από την αγάπη τους για τη ζωή, από τη βαθιά πίστη ότι ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι μπορεί κανείς να ψάξει για το φως, την ελπίδα και τη χαρά, κι αυτό είναι που θέλουν να μοιραστούν με αυτό το βιβλίο. 


Ο επόμενος τίτλος της σειράς Αγαπώ, σε μετάφραση της Δέσποινας Δανιήλ, είναι το Αγαπώ το καλοκαίρι. Εξηγεί, με τα απλά λόγια των παιδιών, γιατί το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου.


  • Για παιδιά ηλικίας 6-8


9 Μαΐου:

Ο τέταρτος και ο πέμπτος τίτλος της σειράς Ο Μούργος, με πρωταγωνιστή έναν αξιολάτρευτο αδέσποτο σκύλο, η οποία έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες, ενώ έχει γίνει και τηλεοπτική σειρά στη Γαλλία. Ο Μούργος και η μπάντα του και Ο Μούργος στην παραλία είναι οι δύο νέοι τίτλοι της σειράς που θα λατρέψουν τα παιδιά! Τα βιβλία θα κυκλοφορήσουν σε μετάφραση της Εύης Γεροκώστα.


23 Μαΐου:


Από τις συγγραφείς Χαρά Κατσαρή και Ελευθερία Βαρελά έρχονται νέα εκπαιδευτικά βιβλία που θα βοηθήσουν τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στα Μαθηματικά και στη Γλώσσα.


Οι τρεις σωματοφύλακες του Αλέξανδρου Δουμά, σε μετάφραση της Μαρίας Δασκαλάκη και εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου, είναι ο νέος Κλασικός Θησαυρός της ομότιτλης σειράς παιδικών βιβλίων.



  • Για παιδιά ηλικίας 7-11


9 Μαΐου:

Νέο βιβλίο στη σειρά Μυστική Αποστολή. Η πίσω αυλή της Μαρίας Δασκαλάκη είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, στη Σμύρνη του περασμένου αιώνα. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Νάξο.

Δύο ακόμα τίτλοι προστίθενται στην αγαπημένη σειρά βιβλίων Τα 5 λαγωνικά της Ένιντ Μπλάιτον. Τα βιβλία της συγγραφέως που έχουν μεγαλώσει γενιές αναγνωστών επανεκδίδονται σε νέες προσεγμένες, σύγχρονες εκδόσεις, ώστε οι αναγνώστες του σήμερα να έρθουν σε επαφή με τα κορυφαία έργα του χθες! Το μυστήριο με τα απειλητικά γράμματα, σε μετάφραση του Πέτρου Παπαπετρόπουλου, και Το μυστήριο με το θαμμένο μυστικό, σε μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα, θα γνωρίσουν στα παιδιά τις νέες περιπέτειες της παρέας των πέντε λαγωνικών!


Ο δέκατος τρίτος τίτλος της σειράς 4½ φίλοι, του Γιόαχιμ Φρίντριχ, 4½ φίλοι & τα ίχνη της βρομερής κάλτσας, σε μετάφραση της Ιωάννης Αγγελάκη. Οι 4½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες, στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.


23 Μαΐου:

Μια νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια για τον καλυτεροχειρότερο ντετέκτιβ του κόσμου! Ένα Μυστήριο για τον... Μπούφο, Άτακτο περιστατικό είναι ο τίτλος του δωδέκατου βιβλίου της σειράς των Γ. Κωνσταντινίδη και Σ. Μητρούση. Οι ιστορίες του Μπούφου έχουν αγαπηθεί από τα παιδιά που περιμένουν με ανυπομονησία τις νέες περιπέτειές του!

Μια νέα ιστορία, με τίτλο Σέρλοκ Χολμς: Η γυναίκα με το βέλο, προστίθεται και στη σειρά Μυστικά και χαμένοι θησαυροί. Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά από τη συγγραφέα Χαρά Κατσαρή, με υπέροχη εικονογράφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών.

Στη συναρπαστική παιδική σειρά Άγκαθα Μίστερι προστίθενται το έκτο και το έβδομο βιβλίο, Αποστολή σαφάρι και Ίντριγκα στο Χόλιγουντ, σε μετάφραση της Βιολέττας Ζεύκη. Η σειρά, που ταξιδεύει τα παιδιά στα πιο παράξενα μέρη του πλανήτη, έχει αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει γίνει πλέον κλασική! 


Ο επόμενος τίτλος της σειράς Οι Μυστικοί Επτά της Ένιντ Μπλάιτον, της αγαπημένης συγγραφέως μικρών και μεγάλων, με τίτλο Περιπέτεια στην ομίχλη.

Στη σειρά Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν, που γνωρίζει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και μας συστήνει την πηγή έμπνευσης των μεγάλων έργων του Βερν, προστίθεται ο όγδοος τίτλος, Η πράσινη ακτίνα, σε μετάφραση της Κάλιας Ταβουλάρη.


Τέλος, θα κυκλοφορήσει το δέκατο τρίτο βιβλίο της σειράς Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ, Διπλό φινάλε, σε μετάφραση της Ελένης Τουλούπη. Μεταφρασμένη σε 20 γλώσσες, η σειρά έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία, ενώ όλα τα βιβλία της έχουν τύχει εξαιρετικής αποδοχής από τους μικρούς μας αναγνώστες. Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται για πρώτη φορά: ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ. Τρία ξεχωριστά παιδιά, τρία μυαλά που θα σημαδέψουν την ιστορία του εγκλήματος. 




30 Μαΐου:

 

Ο Σαλάχ τα σπάει είναι ο νέος τίτλος της σειράς Αστέρια του ποδοσφαίρου, σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου. Οι μικροί φαν του ποδοσφαίρου ανακαλύπτουν, μέσα από τις εικονογραφημένες σελίδες αυτών των βιβλίων, σκορ, διακρίσεις, καθώς και πληροφορίες για το πώς ξεκίνησαν την καριέρα τους οι αγαπημένοι τους αθλητές.


Στην επιτυχημένη παιδική σειρά Η υπέροχη Όστεν, προστέθηκε ο πέμπτος τίτλος, Το αβαείο του Νορθάνγκερ, σε μετάφραση της Ράνιας Μπουμπουρή. Ο κόσμος των μυθιστορημάτων της Τζέιν Όστεν παρουσιάζεται με προσιτό τρόπο στα παιδιά μέσα από σύγχρονες και διασκεδαστικές εικονογραφημένες διασκευές, ενώ στο τέλος του βιβλίου δίνονται πολλές πληροφορίες για τη συγγραφέα, την κοινωνία, την ένδυση και τη συμπεριφορά των ανθρώπων της εποχής εκείνης. 

 

Ο επόμενος τίτλος της σειράς Κολέγιο Σεν Κλερ της Ένιντ Μπλάιτον, της αγαπημένης συγγραφέως μικρών και μεγάλων! Ένα παράξενο κορίτσι στο Σεν Κλερ, σε μετάφραση των Καλλιόπης Σφαέλλου και Μαρίας Δασκαλάκη, είναι ο τρίτος τίτλος της σειράς Κολέγιο Σεν Κλερ.


Στη σειρά Στις ράγες του μυστηρίου, που υπογράφουν η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μ. Γκ. Λενάρντ, ο Σαμ Σετζμάν και η εικονογράφος Ελίζα Παγκανέλι, προστίθεται το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο Έγκλημα στο Σαφάρι Σταρ, σε μετάφραση της Ευγενίας Κολυδά. Με επιρροές από την Άγκαθα Κρίστι, τα βιβλία της σειράς έχουν αγαπηθεί από τους λάτρεις των ταξιδιών, των τρένων, των μυστικών κωδικών και των ανεξήγητων γρίφων!


Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!




Εκδοτικό πρόγραμμα Μαΐου 2022_Δελτίο Τύπου -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ Εκδοτικό πρόγραμμα Μαΐου 2022_Δελτίο Τύπου -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ Reviewed by Dominica on Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.