ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | H Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους | Το πρώτο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς νεανικής λογοτεχνίας της Ρ.Λ. Λαφίβερς - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ANUBIS


Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν

«H Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους»

 

 

Το πρώτο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς της Ρ.Λ. Λαφίβερς που ενέπνευσε την υπερπαραγωγή του HBO Max!

 

 

Η εντεκάχρονη Θεοδοσία περνά τον περισσότερο χρόνο της στο Μουσείο Θρύλων και Αρχαιοτήτων στο Λονδίνο. Ο πατέρας της είναι ο επικεφαλής επιμελητής του μουσείου, αλλά μόνο η Θεοδοσία μπορεί να διακρίνει τη μαύρη μαγεία και τις αρχαίες κατάρες που κρύβουν ακόμα κάποια ευρήματα. Κρυφά από όλους, η Θεοδοσία χρησιμοποιεί ξεχασμένη αιγυπτιακή μαγεία για να κρατήσει σε νάρκη τις αρχαίες μοχθηρές δυνάμεις που παραμονεύουν στους σκοτεινούς διαδρόμους.

 

Τώρα, η μητέρα της Θεοδοσίας επιστρέφει από την τελευταία της αρχαιολογική ανασκαφή φέρνοντας μαζί της την Καρδιά της Αιγύπτου, ένα μυθικό φυλαχτό που ανήκει σε έναν αρχαίο τάφο. Η Θεοδοσία ανακαλύπτει ότι πάνω του είναι χαραγμένη μια σκοτεινή και αχρεία κατάρα, που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο. Έτσι, το ατρόμητο κορίτσι αποφασίζει να επιστρέψει το θρυλικό τεχνούργημα εκεί όπου ανήκει και έτσι να αποτρέψει το χάος που απλώνεται πάνω από τη γη!

 

Το μυθιστόρημα νεανικής λογοτεχνίας «H Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους» αποτελεί το πρώτο βιβλίο της best selling σειράς «Θεοδοσία Θροκμόρτον» της Ρ.Λ. Λαφίβερς, που θα ολοκληρωθεί με τους τίτλους: «Η Θεοδοσία και το Σκήπτρο του Όσιρι», «Η Θεοδοσία και τα Μάτια του Ώρου», «Η Θεοδοσία και ο Τελευταίος Φαραώ».

 

«H Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους» έλαβε εξαιρετικές κριτικές και ήταν υποψήφια στα Agatha Awards, τα λογοτεχνικά βραβεία για βιβλία μυστηρίου και αστυνομικής λογοτεχνίας, στην κατηγορία νεανικής λογοτεχνίας. Επιλέχθηκε, επίσης, ως καλοκαιρινή αναγνωστική πρόταση στα Indie Best Sellers του American Booksellers Association, της κοινότητας μικρών, ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων των ΗΠΑ.

 

Το Μάρτιο του 2022, η τηλεοπτική μεταφορά των περιπετειών της Θεοδοσίας, με τίτλο «Theodosia» και πρωταγωνίστρια την Eloise Little, έκανε πρεμιέρα στην streaming πλατφόρμα του HBO Max.

 

 

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Θα ενθουσιάσει τους φίλους του Χάρι Πότερ.»

BOOKLIST

«Ένας θηλυκός Ιντιάνα Τζόουνς και ένας τέλειος συνδυασμός μυστηρίου και χιούμορ.»

Publishers Weekly

 

«Δράση που εντείνεται με κάθε γύρισμα της σελίδας και μια γενναία, αποφασιστική ηρωίδα… Οι γλαφυρές περιγραφές του ομιχλώδους Λονδίνου και του καυτού, σκονισμένου Καΐρου απογειώνουν την ατμόσφαιρα εποχής του βιβλίου.»

School Library Journal

 

«Οι νεαροί αναγνώστες θα ταυτιστούν με τη δυναμική, γεμάτη αυτοπεποίθηση Θεοδοσία.»

The Bulletin

 

«Στο πρόσωπο της Θεοδοσίας Θροκμόρτον τα κορίτσια θα βρουν ένα πραγματικά ανεξάρτητο, γεμάτο αυτοπεποίθηση πρότυπο.»

TimeOut New York

 

«Η ατρόμητη εντεκάχρονη Θεοδοσία βουτά σε μια περιπέτεια που περιλαμβάνει επινοημένη και αυθεντική Αιγυπτιολογία, συγκρούσεις μυστικών εταιρειών και ευρωπαϊκή ίντριγκα λίγο πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο.»

Kirkus Reviews

 

 

 

Στοιχεία Βιβλίου:

 

Συγγραφέας: Ρ. Λ. Λαφίβερς

Εικονογράφηση: Yoko Tanaka

Μετάφραση: Αθηνά Σαράφη

Τίτλος Πρωτοτύπου: Theodosia and the Serpents of Chaos

Σειρά: Theodosia Throckmorton, Βιβλίο 1

Κατηγορία: Μυστηρίου, Νεανική Λογοτεχνία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία


ISBN: 978-960-623-431-6

Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.

Σελίδες: 364

Τιμή: € 16,60

 

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία


https://youtu.be/9Z9FXYZ0SVM

 


 

Βιογραφικές Πληροφορίες - Ρ.Λ. Λαφίβερς

 

Η Ρ.Λ. (ή Ρόμπιν Λορέιν, όταν έχει μεγάλα μπλεξίματα) μαγεύτηκε από τις βιβλιοθήκες και τα μουσεία από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε εκεί. Είναι σίγουρη ότι αυτό οφείλεται στα κάθε λογής αρχαία μυστήρια που βρίσκονται στα ράφια και στις προθήκες, περιμένοντας κάποιον να τα ανακαλύψει. Η ίδια πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της ακούγοντας τους άλλους να της λένε ότι φαντάζεται πράγματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ήταν μοιραίο να γίνει συγγραφέας.

 

Όταν δε μελετά με λαχτάρα για αρχαία τεχνουργήματα ή δε βυθίζεται σε παλιά, ξεχασμένα κείμενα, είναι απασχολημένη πασχίζοντας να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους δύο έφηβους γιους της. Ζει μαζί με τους εν λόγω γιους, τον σύζυγό της και μία δαιμονισμένη γάτα στη Νότια Καλιφόρνια.



Από τo επίσημo δελτίo τύπου του εκδοτικού!




ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | H Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους | Το πρώτο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς νεανικής λογοτεχνίας της Ρ.Λ. Λαφίβερς - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ANUBIS ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | H Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους | Το πρώτο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς νεανικής λογοτεχνίας της Ρ.Λ. Λαφίβερς - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ANUBIS Reviewed by Dominica on Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.