ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΛΕΙΔΙ - JAMES BARON - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ

JAMES HBARRON

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΛΕΙΔΙ

HΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Ο Ηλίας Δημητρακόπουλος υπήρξε μια από τις πιο συναρπαστικές προσωπικότητες της πολιτικής ιστορίας του 20ού αιώνα. Ωστόσο μέχρι σήμερα, κατά περίεργο τρόπο, παραμένει αγνοημένος, παρόλο που η ζωή του μοιάζει με ένα περιπετειώδες επικό μυθιστόρημα…

Ως νεαρός έφηβος στην κατεχόμενη Αθήνα, ενεπλάκη στην ηρωική αντίσταση εναντίον των ναζί, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί και να βασανιστεί. Έγινε ερευνητικός δημοσιογράφος, καλύπτοντας την ταραχώδη πολιτική ζωή της Ελλάδας και την αυξανόμενη επιρροή της Αμερικής στην περιοχή. Έξυπνος, κυνηγός της αποκλειστικής είδησης, ο Ηλίας σύντομα απέκτησε πρόσβαση σε ισχυρές προσωπικότητες και των δύο κυβερνήσεων, αλλά και πολλούς εχθρούς. Όταν η στρατιωτική δικτατορία εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1967, ο Ηλίας κατέφυγε στην Ουάσινγκτον, όπου ηγήθηκε του αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην πατρίδα του, ερχόμενος σε σύγκρουση και με την αμερικανική κυβέρνηση.

Μετά από μια δεκαετία έρευνας, ο James HBarron αποκαλύπτει την ιστορία ενός ανθρώπου που το ακούραστο κυνηγητό του για τις δυσάρεστες αλήθειες τον έφερε σε σύγκρουση όχι μόνο με την κυβέρνηση της πατρίδας του, αλλά και με εκείνες του Τρούμαν, του Αϊζενχάουερ, του Κένεντι, του Τζόνσον, του Νίξον, του Φορντ, του Κάρτερ και του Ρίγκαν, πράγμα που τον κατέστησε στόχο παρακολούθησης και παρενοχλήσεων από τη CIA, το FBI και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ ελληνικά σχέδια απαγωγής και δολοφονίας του πιθανώς παραβλέφθηκαν σκόπιμα από τις αμερικανικές αρχές.

Ένα συναρπαστικό αριστούργημα βιογραφικής αφήγησης, που εκτείνεται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έως τον Ψυχρό Πόλεμο και το Γουότερκεϊτ, το βιβλίο Ο άνθρωπος κλειδί αναφέρεται σε μια ιστορία ζωής αφιερωμένης στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου απέναντι σε διάφορα ισχυρά συμφέροντα και έχει να μας διδάξει πολλά σχετικά με τις καταχρήσεις της εξουσίας στις μέρες μας, το μαύρο χρήμα, τον εκφοβισμό της δημοσιογραφίας και τις ξένες παρεμβάσεις στις εκλογές.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:  


O James HBarron είναι δημοσιογράφος, δικηγόρος και ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας της Νέας Αγγλίας. Έχει υπάρξει σύμβουλος επικοινωνίας του Μάικλ Δουκάκη, έχει διδάξει στο MIT, διετέλεσε επικεφαλής ομάδων μελέτης στο Ινστιτούτο Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια στο Παρίσι και στο Τόκιο. Μένει στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ και έχει επαφές με πολλούς Έλληνες της Διασποράς και διπλωμάτες στην Ελλάδα και στην Αμερική.


Kλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

ISBN: 978-618-215-002-3

Τιμή: 21,20 με ΦΠΑ

Σελίδες: 616Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΛΕΙΔΙ - JAMES BARON - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΛΕΙΔΙ - JAMES BARON - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ Reviewed by Dominica on Απριλίου 12, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.