Το κόκκινο περίπτερο


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Έχετε ξεκινήσει την αναζήτηση του επόμενου βιβλίου που θα σας κρατήσει συντροφιά;
  Ψάχνετε ένα διαφορετικό αστυνομικό μυθιστόρημα;
  Εάν η απάντησή σας στα παραπάνω ερωτήματα είναι ''ναι'',αλλά ακόμη κι αν σας οδηγεί η περιέργεια,σας έχω μία πολύ καλή πρόταση. Πρόσφατα η σειρά βιβλίων ''Έρευνες του Δικαστή Τι" του συγγραφέα Ρόμπερ βαν Γκούλικ,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας,αυξήθηκε με την προσθήκη του νέου βιβλίου,με τίτλο ''Το κόκκινο περίπτερο'' σε μετάφραση της κυρίας Χριστιάννας Σαμαρά.  

  Άν κι ως αναγνώστρια τρέφω έναν φόβο καί δισταγμό προς τις σειρές βιβλίων,αλλά να που έχω αποκτήσει μία μεγάλη συμπάθεια για τον ήρωά τους,τον Δικαστή Τι,που κάθε φορά χαίρομαι σαν μικρό παιδί,όταν ανακοινώνεται η κυκλοφορία του νέου βιβλίου με τις περιπέτειές του. Πέραν από την αποδεδειγμένη δεινότητα καί ευστροφία του συγγραφέα,αγαπώ να διαβάζω τα εν λόγω βιβλία λόγω του βασικού πρωταγωνιστή τους. Δεν ξέρω πως γίνεται καί κάθε φορά μου είναι τόσο αρεστός ως προς τον τρόπο που επιλύει τις υποθέσεις καί δίνει λύσεις ακόμη καί στα πιο απίθανα,ενώ ταυτόχρονα μας αποκαλύπτει,-πάντα στον βαθμό που εκείνος επιθυμεί-,άγνωστα κομμάτια του εαυτού του.
 
Περιγραφή:
Ο Δικαστής Τι, επίτροπος της περιοχής Που-Γιανγκ, έχει μια απροσδόκητη συνάντηση στο Κόκκινο Περίπτερο με την πιο ισχυρή και διάσημη εταίρα στο Νησί του Παραδείσου, τη Φθινοπωρινή Σελήνη. Λίγες ώρες αργότερα, ανακαλύπτει το πτώμα της στον ίδιο χώρο όπου δύο μέρες πριν είχε βρεθεί νεκρός και ο νεαρός κρατικός αξιωματούχος που είχε περάσει την τελευταία του εβδομάδα μαζί της. Ο Δικαστής Τι, μαζί με τον έμπιστο βοηθό του Μα Γιουνγκ, καλείται να επιλύσει το μυστήριο των δύο θανάτων, αλλά ζει και τον εφιάλτη ενός παλιού αποτροπιαστικού εγκλήματος που διαπράχθηκε τριάντα χρόνια πριν. Στην προσπάθειά του να φέρει εις πέρας την αποστολή του, παρασύρεται στον κόσμο των ιερόδουλων της Αυτοκρατορικής Κίνας, έναν κόσμο υφασμένο από ψέματα και θλιβερές ιστορίες. Το Κόκκινο Περίπτερο, όπου οι εκλεγμένες βασίλισσες ομορφιάς του Νησιού του Παραδείσου απολάμβαναν τον έρωτα με τους τυχερούς εραστές τους, γίνεται η σκηνή τριών μυστηριωδών θανάτων. Θα καταφέρει ο γενειοφόρος δικαστής της αρχαίας Κίνας να φέρει στο φως το εκπληκτικό μυστικό που κρύβεται στο περιβόητο διαμέρισμα της ακολασίας;

   Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Άφθονη δόση μυστηρίου καί συνεχόμενη δράση
- Γρήγορη εναλλαγή σκηνών
- Χαρακτήρες τοποθετημένοι/ες σε καίρια σημεία καί στον επιθυμητό βαθμό
- Οικείος καί πειστικός λόγος συγγραφέα 
- Άρτια δομή ιστοριών
- Δεν μένει τίποτα αναπάντητο
- Μέσα στο βιβλίο περιέχονται 6 εικόνες κινεζικής τεχνοτροπίας σχεδιασμένες από τον συγγραφέα

  Εγώ έμεινα για πολλοστή φορά ικανοποιημένη καί διάβασα με μία ανάσα το βιβλίο. Με την σειρά μου,λοιπόν,σας προτρέπω να αναζητήσετε καί το παρόν,μα καί τα λοιπά βιβλία που ήδη κυκλοφορούν.
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΡΟΜΠΕΡΤ ΒΑΝ ΓΚΟΥΛΙΚ (Robert van Gulik)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: The red pavillion

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΣΑΜΑΡΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ 

  
 
   




Το κόκκινο περίπτερο Το κόκκινο περίπτερο Reviewed by Dominica on Ιουνίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.