Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.19: Nuclear Winter


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Nuclear Winter

Συγγραφέας: Σελίνα Χρυσουλάκη

  Μία από τις πιο πρόσφατες ''ανακαλύψεις'' μου,που ήδη μας έχει δώσει αρκετά καλά δείγματα καί είμαι βέβαιη πως μελλοντικά όλο καί θα εξελίσσεται,είναι η ανερχόμενη καί με πολλές προοπτικές πένα της συγγραφέως Σελίνας Χρυσουλάκη. Βλέπετε,για μένα είναι απαραίτητο όχι μόνο το να έχει συγγραφικό ταλέντο ένας/μία δημιουργός,αλλά να μπορούν τα λεγόμενά του/της να έχουν ουσία. Τί να το κάνω να γράφει καλά καί άρτια,αλλά να μην με ''καλύπτει'' ως προς τα άλλα που αναζητώ από την επαφή μου με το εκάστοτε βιβλίο; Ε,λοιπόν,η συγγραφέας Σελίνα Χρυσουλάκη διαθέτει όλα αυτά καί κάθε φορά που λαμβάνω ένα πακέτο που περιέχει δικό της βιβλίο μέσα,επιλέγω να ξεκινήσω με αυτό. Έχει ένα δικό της τρόπο που παντρεύει την δυστοπία με την φαντασία καί με κοινωνικά μηνύματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας. 

Περιγραφή:
   Το 2025 ήταν το έτος σταθμός για ένα καινοτόμο μέλλον που θα άφηνε πίσω του κάθε απαρχαιωμένη αίγλη, κάθε ψήγμα περιβαλλοντικής ρύπανσης και κάθε αρχέγονη τεχνολογία. Ο Έιβορ παρότι ήταν μικρός, θυμόταν με αρκετές λεπτομέρειες το πρώτο του ταξίδι στον ουρανό με ένα υβριδικό όχημα. Πετούσαν πάνω από τα ψηλά κτίρια σε λεωφόρους και τα φώτα της πόλης ήταν ένα χρωματιστό φάσμα που λαμπύριζε στα ονειροπόλα μάτια του. Ο κόσμος δεν θα ήταν ποτέ ο ίδιος. Κανείς όμως δεν φανταζόταν το πόσο γρήγορα μπορούσαν όλα να καταστραφούν. Γιατί τέσσερα χρόνια μετά, οι γεωλόγοι και οι ειδικοί ερευνητές έφεραν στο φως μια άγνωστη εξωγήινη μορφή ζωής που είχε αρχίσει να σχηματίζεται κάτω από το υπέδαφος της Ουκρανίας. Η αρχική της μορφή έμοιαζε με γιγάντια, γλοιώδη σκουλήκια, αλλά τα δείγματα που στάλθηκαν στα εργαστήρια άρχισαν να αλλάζουν μορφή και να αναπτύσσονται. Τα σκουλήκια, που είχαν ζωντανούς ιστούς και εκατομμύρια κύτταρα, είχαν προέλθει από κάποια οργανική ύλη κάποιου άλλου πλανήτη, την ταυτότητα του οποίου κανείς δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια.

  Άν καί το βιβλίο ''Nuclear Winter" ανήκει στο είδος του Post apocalyptic,δεν παύει μέσα από την ιστορία του,να καταπιάνεται με ένα σοβαρό ζήτημα,το οποίο δεν είναι άλλο από το που οδεύουμε ως ανθρωπότητα. Ναι,η επιστήμη καί η τεχνολογία αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς,αλλά με τί αντίτιμο; Μήπως εμείς οι άνθρωποι,άθελά μας,προκαλούμε στους εαυτούς μας όλα αυτά τα δεινά,γιατί έχουμε πάψει να νοιαζόμαστε για τους γύρω μας,την φύση καί τον πλανήτη όπου ζούμε; Πότε χάθηκε το μέτρο καί ο σεβασμός; Ζούμε μία αληθινή ζωή,ή,μία εικονική πραγματικότητα από την οποία όσο κι αν προσπαθούμε να ξεφύγουμε,δεν υπάρχει καμία έξοδος διαφυγής; Καί το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι το πότε τελικά θα αντιληφθούμε το τι συμβαίνει. Όταν θα στερηθούμε παντελώς τα αγαπημένα μας πρόσωπα,τα συναισθήματα καί την ελευθερία μας καί το απαραίτητο για την επιβίωσή μας οξυγόνο; Κι όλα αυτά δοσμένα μέσα από την γλαφυρή,ευθεία καί κατά τόπους κυνική,μα καθ'όλα εύστοχη,ματιά καί γραφή της συγγραφέως. 
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΣΕΙΡΑ: ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΓΗ





Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.19: Nuclear Winter Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.19: Nuclear Winter Reviewed by Dominica on Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.