Το κορίτσι με το φλάουτο


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Το κορίτσι με το φλάουτο

Συγγραφέας: Βασίλης Τερζόπουλος

Εκδόσεις: Υδροπλάνο 

Εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης

  Σε μία εποχή όπου η δημοκρατία καί οι θεσμοί της δείχνουν τάσεις διάβρωσης καί μερικοί εκ των κατεχόντων την εξουσία καταχράζονται υπέρ τούτων καί των οικείων τους,θέματα όπως η μισαλλοδοξία καί η αλαζονεία των υψηλών ιστάμενων,οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν καί απειλούν όλα όσα ξέρουμε καί έχουμε ως δεδομένα,η θέση εμάς των πολιτών μέσα στις κοινωνίες,καθώς καί πολλά ακόμα μας απασχολούν καθημερινά. Πώς μπορούμε δε να μιλήσουμε στα μικρά παιδιά για όλα αυτά καί να τα κατανοήσουν,χωρίς να τα μπερδέψουμε,ή,να τα φοβίσουμε; 

   Σκεπτόμενος,όλα τα παραπάνω,ο συγγραφέας Βασίλης Τερζόπουλος επέλεξε να γράψει ένα παραμύθι καί με αρωγό την μουσική καί το πόσο θεραπευτική καί ψυχαγωγική δύναται να είναι η επίδρασή της πάνω μας,θα μας ταξιδέψει μέσα στην αλληγορική μα τόσο κοντά στην πραγματικότητα ιστορία του βιβλίου του. Ένα βιβλίο καλογραμμένο καί προσεγμένο στις λεπτομέρειες,μα καί πολύ όμορφα εικονογραφημένο από τον κύριο Βασίλη Κουτσογιάννη. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών καί άνω καί τα βοηθά να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα καί σκέψη. Ένα βιβλίο που με ικανοποίησε,αφού διαφέρει από πολλά του είδους.

Περιγραφή: 

Πολύχρωμες μελωδικές νότες κυλούν στον αέρα και ταξιδεύουν. Έρχονται από το πυκνό δάσος, περνούν πάνω από τη λίμνη και φτάνουν ως την κοντινή πόλη. Πετούν πάνω από τον δρόμο της κεντρικής αγοράς, τον λόφο με τα ηλιοτρόπια, μέχρι το παράθυρο του γραφείου του Ηγεμόνα, στο μέγαρο με τα χίλια δωμάτια. Ξεπηδούν από το φλάουτο ενός νεαρού κοριτσιού. Και κρύβουν ένα μυστικό… Μα όλοι τις προσπερνούν. Οι κάτοικοι της πόλης βιάζονται να φτάσουν στις δουλειές τους. Ο Ηγεμόνας θέτει σε εφαρμογή τον νέο του νόμο για την ασφάλεια και την ευημερία. Δύο σύμβουλοί του ανησυχούν και αποφασίζουν ν’ αναλάβουν δράση. Ο μικρός Ορέστης κάνει μια καινούργια φίλη, ενάντια στις οδηγίες και τους κανόνες που έχει επιβάλει ο πατέρας του. Ενώ οι νότες του φλάουτου ακούγονται ξανά και ξανά… Εκείνος που θα τις αφήσει να φτάσουν ως την καρδιά του, θα μάθει το μυστικό τους. 

Καλή ανάγνωση!


Το κορίτσι με το φλάουτο Το κορίτσι με το φλάουτο Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.