Εκδόσεις Μίνωας_Εκδοτικό Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου_Δελτία Τύπου_Βιβλία Ενηλίκων

Καλησπέρα σας,

Το φθινόπωρο ήρθε και μαζί έρχονται πολλά ενδιαφέροντα βιβλία!
Το νέο εκδοτικό μας πρόγραμμα κυκλοφορεί στις 27 Σεπτεμβρίου και ανάμεσα στους υπό έκδοση τίτλους βρίσκονται δυνατά ψυχολογικά θρίλερ, καθηλωτικά ιστορικά μυθιστορήματα,  ένα υπέροχο graphic novel καθώς και ένα μοναδικό χρονογράφημα για την Αθήνα του 1920-1940, αλλά και πολλά ακαταμάχητα παιδικά βιβλία! 


Θωμάς Σιταράς

Λατέρνα, φτώχεια και περίσσευμα καρδιάς

Ημερολόγιο μιας παλιάς γειτονιάς

 

Το νέο απολαυστικό βιβλίο του αθηναιογράφου Θωμά Σιταρά!

Ο καταξιωμένος αθηναιογράφος επιστρέφει με ένα νοσταλγικό χρονογράφημα για την Αθήνα του 1920-1940, με τίτλο Λατέρνα, φτώχεια και περίσσευμα καρδιάς. Το βιβλίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εικοσαετίας, ενώ στις σελίδες του αποτυπώνεται η ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκείνη την εποχή στις γειτονιές της Παλιάς Αθήνας.


Τίτλος: Λατέρνα, φτώχεια και περίσσευμα καρδιάς

Συγγραφέας: Θωμάς Σιταράς

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ιστορία

ISBN: 978-618-02-2252-4

Κωδικός: 31022

Σελίδες: 320

Διαστάσεις: 17 x 24

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 27/09/2022

Τιμή: 16,60€


Κείμενο οπισθόφυλλου:

Ο καταξιωμένος αθηναιογράφος Θωμάς Σιταράς μάς προσφέρει ένα νοσταλγικό ταξίδι στην εικοσαετία 1920-1940, αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα που επικρατούσε τότε στις γειτονιές με τους ανθρώπους, τις χαρές τους, τα βάσανά τους, τις ελπίδες τους.

Οι άνθρωποι διασκέδαζαν διαφορετικά: θέατρα, συνοικιακά σινεμά, χοροδιδασκαλεία, ταβέρνες και κουτούκια, τίποτα δεν έλειπε. Οι γυναίκες της γειτονιάς με τα κουτσομπολιά, τους κρυφούς πόθους και τα πάθη τους, οι πλανόδιοι κι οι γυρολόγοι με τα κόλπα τους, ο μπακάλης, ο φούρναρης, ο κουρέας, με τις ιστορίες τους, η φωνακλάδικη λαϊκή, οι μπόμπιρες του παιδομαχαλά, οι καφενόβιοι και οι κουβέντες τους. Όλα είναι εδώ!

Οι γιορτές με τα ξεχασμένα πια ήθη κι έθιμα, οι παντρειές και τα αρραβωνιάσματα, η καθημερινή αγωνία για την επιβίωση, η πολυπόθητη ησυχία –που πάντοτε έλειπε μεσημεριάτικα–, η ξεχωριστή προεκλογική περίοδος, οι πάντα αθεράπευτοι ερωτικά κανταδόροι και τα καμώματά τους.

Ο αναγνώστης τού σήμερα κατακλύζεται από μια έντονη νοσταλγία για μια άλλη εποχή, τότε που όλα κυλούσαν απλά και ανθρώπινα...


Έγραψαν για τον συγγραφέα και τα βιβλία του

«Το βιβλίο του Θωμά Σιταρά Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες είναι ένα εικονογραφημένο απάνθισμα γραμμένο με τον εξαιρετικό και πάντα προσωπικό τρόπο του συγγραφέα. Ο Θωμάς Σιταράς έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα στην έρευνα αλλά και στον συσχετισμό των ευρημάτων του. Το ύφος του είναι γλαφυρό και ευχάριστο».

Νίκος Βατόπουλος, Η Καθημερινή


«Ο Θωμάς Σιταράς έχει αναδειχθεί, μέσα από τα βιβλία του, ο απόλυτος μετρ της κοινωνικής ιστορίας και καθημερινότητας της Παλιάς Αθήνας».

Δήμητρα Αθανασοπούλου, Κυριακάτικη Ελευθερία


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Θωµάς Σιταράς γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα από γονείς Κωνσταντινουπολίτες. Αριστούχος απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, σπούδασε, ως υπότροφος του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας, οικονοµικά και δηµοσιογραφία στο Πανεπιστήµιο του Μονάχου. Ολοκλήρωσε την πανεπιστηµιακή του εκπαίδευση µε µεταπτυχιακές σπουδές στο μάρκετινγκ στο ίδιο Πανεπιστήµιο.

Εργάστηκε στη Γερµανία, στην εταιρεία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών «Honeywell». Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, απασχολήθηκε επί σειρά ετών ως ∆ιευθυντής Μάρκετινγκ στον βιοµηχανικό όµιλο «Α. Πετζετάκις» και σε άλλες µικρότερες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, από το 1970 ασχολήθηκε µε την επαγγελµατική εκπαίδευση, ως συνιδρυτής του κολεγίου BCA και ως ιδρυτής του Κέντρου ∆ιοικητικών Επιστηµών. Στον ρόλο του εκπαιδευτή ενηλίκων έχει οργανώσει και συµµετάσχει σε πολυάριθµα σεµινάρια ∆ιοίκησης και Οργάνωσης, Μάρκετινγκ και Πωλήσεων.

Πέραν της συγγραφής επιστημονικών βιβλίων της ειδικότητάς του, ασχολήθηκε συστηματικά με την αθηναιογραφία. Έχει συγγράψει έξι βιβλία για την Παλιά Αθήνα, ενώ διαχειρίζεται συστηματικά από το 2012 τον ιστότοπο www.paliaathina.com – ένα διαδικτυακό μουσείο για την Αθήνα της περιόδου 1834-1940.

Είναι συνεργάτης της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με δημοσιεύσεις γύρω από την Παλιά Αθήνα.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία του Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες, Καλό βόλι, Τα ευτράπελα της διαφήμισης στο πέρασμα των χρόνων.


Κριστίν Γουέλς

Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ

 

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της ηρωίδας της παριζιάνικης αντίστασης
Κατρίν Ντιόρ, αδερφής του διάσημου σχεδιαστή μόδας.

Με την απαραίτητη δόση μόδας, ηρωισμού, έρωτα και φιλίας, ξεδιπλώνεται στις σελίδες του ιστορικού μυθιστορήματος της Κριστίν Γουέλς Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ μια αληθινή ιστορία που σημάδεψε τη γαλλική αντίσταση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Τίτλος: Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ

Συγγραφέας: Κριστίν Γουέλς

Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ιστορικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-1918-0

Κωδικός: 35259

Σελίδες: 528

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 27/09/2022

Τιμή: 18,80€


Κείμενο οπισθόφυλλου:

Παρίσι 1944: Ο πόλεμος οδεύει προς το τέλος του, όμως για τα μέλη της Αντίστασης στην κατεχόμενη Γαλλία είναι η πιο επικίνδυνη εποχή. Η νεαρή Γκάμπι Φουσέρ μισεί τους ναζί, αν και ως θυρωρός της πολυκατοικίας στο νούμερο 10 της οδού Ρουαγιάλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τη σύγκρουση – αντίθετα με την τολμηρή, μικρότερη αδερφή της, Υβέτ, που σε κάθε της βήμα μπλέκει σε μπελάδες.

Η Κατρίν Ντιόρ τις στρατολογεί στην Αντίσταση και τότε οι δυο αδερφές παρασύρονται στον προδοτικό κόσμο των κατασκόπων, των φυγάδων και της ίντριγκας. Ενώ η Γκάμπι ριψοκινδυνεύει τα πάντα για τον άντρα που κρύβει από τους ναζί, η Υβέτ πρέπει να αποφασίσει αν θα εμπιστευτεί έναν αινιγματικό διπλωμάτη που φαίνεται να υποψιάζεται την κρυφή της ιδιότητα. Ακόμα και το παραμικρό λάθος θα σημάνει τον θάνατο πολλών ανθρώπων…

Παρίσι 1947: Η Υβέτ επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη για να ξαναβρεθεί με την Γκάμπι και να ξεκινήσει από την αρχή τη ζωή της ως μανεκέν του Ντιόρ, που φέρνει την επανάσταση στη μόδα με την καινούρια κολεξιόν. Όμως πρώτα πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από τη φοβερή μοίρα της Κατρίν, ενώ η Γκάμπι ανακαλύπτει ότι η γενναιότητα δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο, και ότι πάντοτε αξίζει να παλεύεις για την αγάπη.

 

Έγραψαν για το βιβλίο

«Το βιβλίο Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ με γοήτευσε αμέσως, από την πρώτη κιόλας σελίδα μέχρι τη συγκλονιστική κατάληξη. Μια καθηλωτική ιστορία θάρρους, αντίστασης και αγάπης».
Κέλι Ρίμερ, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Αλήθειες που δεν σου είπα (Μίνωας, 2022)


«Εκθαμβωτικό, σαν δημιουργία του Ντιόρ! Μόδα, συναίσθημα, ηρωισμός και έρωτας».

Νατάσα Λέστερ, συγγραφέας


«Το βιβλίο τα έχει όλα: υψηλή μόδα, κατασκόπους, έρωτες, απώλειες, μυστήριο, αδελφική αγάπη, φιλία και ισχυρούς γυναικείους χαρακτήρες… είναι μια ιστορία με γρήγορο ρυθμό που μεταφέρει τον αναγνώστη στην πιο αξιομνημόνευτη εποχή της παγκόσμιας ιστορίας».

Romance Reviews Today


«Το βιβλίο Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ της Κριστίν Γουέλς είναι μια ιστορία αγωνίας και κινδύνου, γεμάτη ανατροπές, που σου κόβει την ανάσα – και όλα αυτά πασπαλισμένα με τη χρυσόσκονη της αγέραστης λάμψης της κολεξιόν του Κριστιάν Ντιόρ “New Look».

Άννα Κάμπελ, συγγραφέας


«Μέσα από την απεικόνιση αυτών των γενναίων και επινοητικών νεαρών γυναικών, η Γουέλς αποτίει φόρο τιμής στις αξιοθαύμαστες αγωνίστριες της Αντίστασης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα βιβλίο γεμάτο μόδα, Παρίσι και ηρωισμό… Πώς να μην το ερωτευτείς;»

Better Reading

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Κριστίν Γουέλς γράφει ιστορικά μυθιστορήματα με πρωταγωνίστριες δυναμικές, συναρπαστικές γυναίκες.

Άρχισε να γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα όσο δούλευε ως δικηγόρος σε μεγάλες επιχειρήσεις και συνεχίζει να γράφει για χρονικές περιόδους που εκτείνονται από την Αγγλία της γεωργιανής εποχής μέχρι και τη Γαλλία του Β΄ Παγκοσμίου
Πολέμου.

Το καινούριο βιβλίο της με τίτλο One Womans War θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίνωας το 2023.

Ζει με την οικογένειά της στην Αυστραλία.
 Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ

Ο υπέροχος Γκάτσμπυ

 

Η απόλυτη ιστορία της εποχής της τζαζ, σε ένα ξεχωριστό graphic novel!

O Υπέροχος Γκάτσμπυ εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1925, αγαπήθηκε από πολλές γενιές αναγνωστών και σήμερα παίρνει τη μορφή ενός εκπληκτικού graphic novel, σε μετάφραση του βραβευμένου Αλέξη Καλοφωλιά. Ο Τζέι Γκάτσμπυ, ο Νικ Κάραγουεϊ, η Ντέιζι Μπιουκάναν και οι υπόλοιποι αξέχαστοι χαρακτήρες ζωντανεύουν μέσα από τις παραστατικές εικόνες της εικονογράφου Άγια Μόρτον. Την προσαρμογή του εμβληματικού κειμένου έχει αναλάβει ο Φρεντ Φόρνταμ, ενώ η Mπλέικ Χάζαρντ, δισέγγονη του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, έγραψε την εισαγωγή σε έντονα προσωπικό ύφος.


Τίτλος: Ο υπέροχος Γκάτσμπυ

Συγγραφέας: Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ

Διασκευή: Φρεντ Φόρνταμ

Εικονογράφηση: Άγια Μόρτον

Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κόμικ

ISBN: 978-618-02-1909-8

Κωδικός: 22612

Σελίδες: 208

Διαστάσεις: 17 x 24

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 27/09/2022

Τιμή: 18,80€

 

Αυτή η απόλυτη ιστορία της εποχής της τζαζ ξεχωρίζει ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της σταδιοδρομίας του Φιτζέραλντ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασικά έργα της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Η ιστορία του ζάπλουτου Γκάτσμπυ με το μυστηριώδες παρελθόν και ο έρωτάς του για την όμορφη Ντέιζι απεικονίζονται με μοναδικό τρόπο σε αυτή τη συναρπαστική έκδοση. 


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, Η άλλη όψη του παραδεί-
σου
, το 1920. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τη Ζέλντα Σάιρ και για την επόμενη δεκαετία το ζευγάρι έζησε στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και τη Ριβιέρα. Στα μυθιστορήματα του Φιτζέραλντ περιλαμβάνονται τα βιβλία Όμορφοι και καταραμένοι και Τρυφερή είναι η νύχτα. Πέθανε σε ηλικία σαράντα τεσσάρων ετών, ενώ έγραφε τον Τελευταίο μεγιστάνα. Το έργο του Φιτζέραλντ του εξασφάλισε τη φήμη ενός από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα.

 

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς του graphic novel

Η Άγια Μόρτον είναι η βραβευμένη εικονογράφος του His Dream of the Skyland, του πρώτου βιβλίου της τριλογίας της Αν Οποτόφσκι. Έχει εργαστεί ως εικονογράφος στο Λονδίνο και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου ζει με τον σύζυγό της και τους δύο γιους της.


Ο Φρεντ Φόρνταμ έχει γράψει και εικονογραφήσει διάφορες εκδόσεις, με πιο πρόσφατη την προσαρμογή και την εικονογράφηση για την έκδοση σε
graphic novel του Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια της Χάρπερ Λι. Εικονογράφησε επίσης το πρώτο graphic novel του Φίλιπ Πούλμαν με τίτλο The Adventures of John Blake: Mystery of the Ghost Ship. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.
Αλεξάνδρα Α. Καππάτου

Οι γονείς χωρίζουν

 

Νέα, αναθεωρημένη έκδοση του best seller της

έγκριτης ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου.

Η Αλεξάνδρα Α. Καππάτου δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα και ανησυχίες που ταλανίζουν τους γονείς οι οποίοι θέλουν να διαχειριστούν σωστά το διαζύγιό τους, διαφυλάσσοντας πάνω από όλα την ψυχική ισορροπία των παιδιών τους. Το βιβλίο Οι γονείς χωρίζουν θα φανεί χρήσιμο σε κάθε σκεπτόμενο γονιό, σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδιάτρους αλλά και φοιτητές αντίστοιχων σχολών που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά και με τις οικογένειές τους. 


Τίτλος: Οι γονείς χωρίζουν

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Α. Καππάτου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ανατροφή

ISBN: 978-618-02-2249-4

Κωδικός: 32855

Σελίδες: 336

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 27/09/2022

Τιμή: 17,70€

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Ο χωρισμός ενός ζευγαριού δεν αφήνει κανέναν αλώβητο ούτε γίνεται εύκολα αποδεκτός, ακόμα και αν είναι πραγματικά μονόδρομος. Τα περισσότερα ζευγάρια διακατέχονται από αγωνία και θλίψη γι’ αυτό που συμβαίνει στη ζωή τους, καθώς το διαζύγιο είναι ένα γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα σε βάθος χρόνου και η επίδρασή του στη διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας δεν είναι πρόσκαιρη.


Δεκάδες ερωτήματα βασανίζουν τους γονείς:

·         Πώς να ανακοινώσω το διαζύγιο στο παιδί μου;

·         Πώς θα αντιδράσει το παιδί;

·         Πώς θα απαλύνω τα τραύματά του;

·         Πώς θα επικοινωνούμε εμείς οι γονείς μετά τον χωρισμό;

·         Πώς επιλύονται οι διαφωνίες στα ζητήματα ανατροφής;

·         Πώς να αποφύγουμε τις διαφωνίες;

·         Είναι η συνεπιμέλεια θετική για τα παιδιά;


Μια νέα αναθεωρημένη έκδοση υπό το πρίσμα της ψήφισης και της εφαρμογής του νέου νόμου σχετικά με τη συνεπιμέλεια των παιδιών, αλλά και υπό το φως των πιο πρόσφατων ερευνών και εξελίξεων στην επιστήμη της Ψυχολογίας σχετικά με τις συνέπειες ενός χωρισμού σε μικρούς και μεγάλους, από την έγκριτη ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο Αλεξάνδρα Α. Καππάτου.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Αλεξάνδρα A. Καππάτου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης στη Γαλλία. Από το 1986 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα ως ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος στον ιδιωτικό τομέα. Το 1987 ίδρυσε το Ψυχοδιαγνωστικό και Συμβουλευτικό Κέντρο με σκοπό την ανάδειξη, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.


Έχει συνεργαστεί με δεκάδες σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα στον τομέα της πρόληψης τυχόν ψυχολογικών προβλημάτων και αξιολόγησης των μαθητών, καθώς και ως εισηγήτρια σεμιναρίων για γονείς σε θέματα της ειδικότητάς της. Έχει δώσει περίπου 400 διαλέξεις σε επιστημονικούς συλλόγους, φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα. Έχει, επίσης, συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε τουλάχιστον 100 επιστημονικές ημερίδες.

 

Περίπου 2.500 άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτες εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους. Από το 1989 έχει δυναμική παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσα από πλούσια αρθρογραφία αλλά και πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και τις σχέσεις γονιών-παιδιών.


Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Οι γονείς κάνουν τη διαφορά! (εκδ. Μίνωας 2013), Οι γονείς χωρίζουν (εκδ. Μίνωας 2013), Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά (εκδ. Μίνωας 2020), Παίρνω ΔΙΑΖΥΓΙΟ – Τι θα πω στο παιδί μου; (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2011), Παιδιά στην εφηβεία, γονείς σε κρίση (εκδ. Μίνωας, 2014), Εμπιστευτείτε τους εφήβους, εμπιστευτείτε τη ζωή! (εκδ. Μίνωας, 2019), Εφηβεία (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2007), Γνωρίστε το παιδί σας (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 1999). Επίσης, έχει επιμεληθεί το βιβλίο της Ένωσης Κλινικής Σεξολογίας της Ισπανίας Το πρώτο μου βιβλίο για το σεξ (εκδ. Μίνωας, 2013) και το βιβλίο της Joanna Cole Μεγαλώνω και ρωτώ για το σεξ (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 1998).


Έχει δημιουργήσει έναν δυναμικό ιστότοπο, όπου οι γονείς μπορούν να βρουν πληροφορίες, έρευνες και θέματα επικαιρότητας που αφορούν παιδιά, εφήβους καθώς και ενήλικες. Η διεύθυνση είναι
www.akappatou.gr.Κριστίν Χάρμελ

Το βιβλίο των ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Ένας ύμνος για τη σημασία των βιβλίων.


Το βιβλίο των ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ είναι το πέμπτο ιστορικό μυθιστόρημα για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που υπογράφει η Κριστίν Χάρμελ –τα βιβλία της οποίας έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες– και δημιουργήθηκε γύρω από μια αληθινή ιστορία. Αφηγείται την ιστορία μιας πλαστογράφου που σώζει τις ζωές εκατοντάδων παιδιών Εβραίων.

Όπως σημειώνει η συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου: Δεν χρειάζεστε
χρήματα, όπλα ή ένα μεγάλο ακροατήριο για να αλλάξετε τον κόσμο. Μερικές φορές, κάτι τόσο απλό όσο ένα μολύβι και λίγη φαντασία μπορούν να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας.


Τίτλος: Το βιβλίο των χαμένων ονομάτων

Συγγραφέας: Κριστίν Χάρμελ

Μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ιστορικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-1901-2

Κωδικός: 35255

Σελίδες: 500

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 27/09/2022

Τιμή: 18,80€

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Η Εύα Έιμπραμς, μια ηλικιωμένη από τη Φλόριντα που εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος, τοποθετεί βιβλία σε ένα ράφι, όταν το βλέμμα της πέφτει σε μια φωτογραφία των New York Times. Παγώνει ολόκληρη· πρόκειται για την εικόνα ενός βιβλίου που έχει να δει πάνω από εξήντα χρόνια – είναι το Βιβλίο των χαμένων ονομάτων. Πλέον φυλάσσεται στην Κεντρική Εθνική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου και περιέχει ένα είδος κώδικα, που οι ερευνητές δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν. Η μόνη που γνωρίζει την απάντηση είναι η Εύα· έχει όμως τη δύναμη να έρθει ξανά αντιμέτωπη με τις παλιές της αναμνήσεις;


Το 1942, όταν ήταν τελειόφοιτη φοιτήτρια, η Εύα αναγκάστηκε να αποδράσει από το Παρίσι βρίσκοντας καταφύγιο σε μια μικρή ορεινή πόλη στην Ελεύθερη Ζώνη, όπου ξεκίνησε να πλαστογραφεί ταυτότητες για παιδιά Εβραίων που δραπέτευαν στην ουδέτερη Ελβετία. Η Εύα μαζί με έναν μυστηριώδη και όμορφο πλαστογράφο ονόματι Ρέμι αποφάσισαν ότι έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να διαφυλάξουν τα αληθινά ονόματα των παιδιών, ώστε να θυμούνται την ταυτότητά τους. Τα στοιχεία που έκρυψαν στο Βιβλίο των χαμένων ονομάτων θα γίνουν ακόμα πιο σημαντικά όταν κάποιος θα προδώσει τον αντιστασιακό θύλακά τους.


Έγραψαν για το βιβλίο

«Το βιβλίο των χαμένων ονομάτων είναι ένα σαγηνευτικό, σπαρακτικό μυθιστόρημα που σε απορροφά και το οποίο, όπως και οι πραγματικοί παραχαράκτες που το ενέπνευσαν, δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ».

Κριστίνα Μακμόρις, συγγραφέας


«Μια ιστορία που κόβει την ανάσα για την επιβίωση και τον ηρωισμό, επικεντρωμένη σε μια γυναίκα πλαστογράφο που ρισκάρει τα πάντα για να βοηθήσει παιδιά Εβραίων να το σκάσουν από την κατεχόμενη από τους ναζί Γαλλία».

People


«Η Κριστίν Χάρμελ γράφει με τόση διαίσθηση και πάθος, που οι χαρακτήρες της θα σας μείνουν αξέχαστοι για πολύ καιρό».

Έμιλι Γκίφιν, συγγραφέας

 

«Ένα εγκώμιο για τη δύναμη των βιβλίων να παρέχουν ελπίδα και γιατρειά, μια υπέροχη ιστορία που προσφέρει ελπίδα σε ταραγμένους καιρούς».

The Toronto Star

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Κριστίν Χάρμελ είναι Αμερικανίδα συγγραφέας, τα βιβλία της οποίας έχουν μεταφραστεί σε τριάντα γλώσσες και έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των 

New York Times.
Έχει γράψει περισσότερα από δώδεκα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα: The forest of vanishing stars, The room on Rue Amélie, The sweetness of forgetting και When we meet again.
Είναι συνιδρύτρια και συμπαρουσιάστρια της δημοφιλούς ιστοσελίδας Friends and Fiction, όπου δημοσιεύονται άρθρα και συνεντεύξεις για τη συγγραφή βιβλίων.

Ζει στο Ορλάντο της Φλόριντα με την οικογένειά της.Πιερ Λεμέτρ

Φίδι με κεφαλαία

 

Ο μετρ του είδους δημιουργεί ένα απολαυστικό μακελειό σε στιλ Ταραντίνο!

O βραβευμένος Πιερ Λεμέτρ χρησιμοποιεί με μαεστρία την καυστική του πένα, δίνοντας στο νέο του βιβλίο τον καλύτερό του εαυτό με το λαμπρό και ανελέητο πνεύμα του.

Το Φίδι με κεφαλαία είναι το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα που έγραψε ποτέ ο συγγραφέας. Η συγγραφή του έγινε το 1985 και εντέλει δεν εκδόθηκε ποτέ… έως τώρα!

Αιχμηροί διάλογοι, εκπληκτικά πορτρέτα, πλοκή που δεν δείχνει κανένα έλεος: γνήσιος Πιερ Λεμέτρ.

 

Τίτλος: Φίδι με κεφαλαία

Συγγραφέας: Πιερ Λεμέτρ

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2025-4

Κωδικός: 35265

Σελίδες: 336

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 27/09/2022

Τιμή: 16,60€

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

«Με τη Ματίλντ, η δουλειά είναι πάντα καθαρή και χωρίς λάθη. Η αποψινή βραδιά όμως αποτελεί εξαίρεση. Ήθελε να κάνει μια τρέλα. Θα μπορούσε να πυροβολήσει από πιο μακριά, να προκαλέσει μικρότερες ζημιές και να ρίξει μόνο μία σφαίρα φυσικά».


Η Ματίλντ Περέν είναι εξήντα τριών ετών, χήρα γιατρού, παραση­μοφορημένη ηρωίδα της Αντίστασης και ζει με τον σκύλο της ράτσας Δαλματίας σε ένα μικρό σπίτι κοντά στο Παρίσι. Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να υποψιαστεί ότι μια δολοφόνος κρύβεται πίσω από αυτή την κομψή, περιποιημένη και ελαφρώς υπέρβαρη γυναίκα.

Ανελέητη, ακριβής, εκπαιδευμένη από την πρώιμη νεότητά της, η Ματίλντ εκτελούσε εν ψυχρώ όλα τα καθήκοντα που της ανέθετε ο ανώτερός της. Αλλά στην πραγματικότητα κάτι δεν πάει καλά εδώ και καιρό. Η Ματίλντ επιδίδεται σε άσκοπη σκληρότητα για να φέρει εις πέρας τις αποστολές της. Και αρχίζει πραγματικά να τα χάνει: ξεχνάει να ξεφορτωθεί το όπλο, μπερδεύει τον στόχο, είναι πεπεισμένη ότι ο γείτονάς της έχει αποκεφαλίσει τον σκύλο της...

Εν τω μεταξύ ο επιθεωρητής Βασίλιεφ ερευνά τις δολοφονίες και πρέπει να εντοπίσει το συντομότερο δυνατόν το «μεγάλο φίδι», τον μυστηριώδη δολοφόνο που χτυπάει με αγριότητα και χωρίς προφανή λογική.


Το αστυνομικό μυθιστόρημα είναι συχνά κυκλικό: μια αφηγηματική σπείρα που τα δυο της άκρα αγγίζονται. Γι’ αυτό μου φάνηκε αρκετά λογικό το τελευταίο μου δημοσιευμένο αστυνομικό μυθιστόρημα να είναι ακριβώς… το πρώτο που έγραψα.

Από τον πρόλογο του συγγραφέα.


Έγραψαν για το βιβλίο

«Επιτυχία απόλυτη, γλώσσα πιπερά­τη, πλοκή τέλεια, τόνος εκλεπτυσμέ­να σαρκαστικός».

Le Canard Enchainé


«Ένα αστείο και όσο χρειάζεται δηλη­τηριώδες μυθιστόρημα».

Biblioteca


«Είναι μαύρο, πολύ αστείο και εντε­λώς απροσδόκητο».

Madame Figaro

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Πιερ Λεμέτρ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1951. Δίδαξε για πολλά χρόνια λο­γοτεχνία σε βιβλιοθηκονόμους, προ­τού αποφασίσει να γίνει συγγραφέας. Αρχικά ασχολήθηκε με την κατηγορία του αστυνομικού, έχοντας γράψει συνολικά έξι μυθιστορήματα, τα οποία τον κατατάσσουν στους πιο καταξιω­μένους Γάλλους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας.

Τέσσερα έργα εξ αυτών συνιστούν μια τετραλογία με ήρωα τον ντετέ­κτιβ Καμίγ Βεροβέν. Το πρώτο, Travail soigné (Ιρέν, Μίνωας, 2018), κυκλοφό­ρησε το 2006, ενώ το δεύτερο, Alex (Αλέξ, Μίνωας, 2015), γνώρισε μεγά­λη εμπορική επιτυχία και μεταφρά­στηκε σε 33 γλώσσες. Ακολούθησαν τα Rosy & John και Sacrifices (Ανν, Μί­νωας, 2017).

Η συνέχεια περιλαμβάνει την υπέρο­χη τοιχογραφία του Μεσοπολέμου με τον γενικό τίτλο «Τα παιδιά της κα­ταστροφής», που ξεκινάει με το Καλή αντάμωση εκεί ψηλά (Μίνωας, 2014 – βραβείο Γκονκούρ), συνεχίζεται με Τα χρώματα της πυρκαγιάς (Μίνωας, 2019) και ολοκληρώνεται με τον Καθρέφτη των δεινών μας (Μίνωας, 2021).

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα Τρεις μέρες, μια ζωή (2017). Το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα με τον τίτλο Le grand monde θα κυ­κλοφορήσει το 2023 από τις εκδόσεις Μίνωας.
Μπερνάρ Μινιέ

Παγωμένος

 

Το μυθιστόρημα που μεταφέρθηκε στο Netflix

ως mini σειρά με τον τίτλο The frozen dead.

Ο συγγραφέας Μπερνάρ Μινιέ υπογράφει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που ανταποκρίνεται σε όλα όσα αναζητά ένας αναγνώστης του είδους: αποτρόπαια εγκλήματα, αγωνία μέχρι τέλους, πλοκή που καθηλώνει, καλοδουλεμένους χαρακτήρες, ψυχρή ατμόσφαιρα, ανατροπές και κινηματογραφική αφήγηση.

Το βιβλίο Παγωμένος υπόσχεται να κάνει αυτό για το οποίο προϊδεάζει ο τίτλος του… να αφήσει τον αναγνώστη παγωμένο από τρόμο.

 

Τίτλος: Παγωμένος

Συγγραφέας: Μπερνάρ Μινιέ

Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2181-7

Κωδικός: 35273

Σελίδες: 824

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 27/09/2022

Τιμή: 22,20€

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Το Σεν Μαρτέν ντε Κομίνζ είναι μια μικρή πόλη στα γαλλικά Πυρηναία, με βαρύ και ανελέητο χειμώνα, όπου ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο. Μέχρι εκείνο το χειμωνιάτικο πρωινό που κάποιοι εργάτες ανακαλύπτουν το ακέφαλο, γδαρμένο σώμα ενός αλόγου, κρεμασμένο από την άκρη ενός τελεφερίκ μέσα στους πάγους. Την ίδια μέρα μια νεαρή ψυχολόγος, η Ντιάν Μπεργκ, ξεκινάει δουλειά σε ένα άσυλο υψηλής ασφαλείας για παρανοϊκούς εγκληματίες, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το μακάβριο θέαμα. Η Ντιάν προβληματίζεται με τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο διευθυντής του ασύλου και θορυβείται έντονα όταν συνειδητοποιεί πως εξαφανίζονται φάρμακα και κάποιος βγαίνει κρυφά έξω τις νύχτες.

Ο επιθεωρητής Μαρτέν Σερβάζ, ένας χαρισματικός ντετέκτιβ του Εγκληματολογικού από την Τουλούζη, δεν μπορεί να πιστέψει πως τον καλούν για να εξιχνιάσει τον θάνατο ενός ζώου. Ωστόσο υπάρχει κάτι το ανησυχητικό στο συγκεκριμένο έγκλημα, που δεν μπορεί να αγνοήσει. Στο σημείο όπου βρέθηκε το αποκεφαλισμένο άλογο, ανακαλύπτουν το DNA του πιο διαβόητου τροφίμου του ασύλου, ενός πανέξυπνου πρώην εισαγγελέα που έχει κατηγορηθεί για τον βιασμό και τη δολοφονία αρκετών γυναικών. Ο Σερβάζ και η μυστηριώδης συνάδελφός του Ιρέν Ζιγκλέρ πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διαλευκάνουν το τρομακτικό μυστήριο και να κατατροπώσουν τον πιο μοχθηρό κι έξυπνο αντίπαλο που θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Τα βιβλία του Μπερνάρ Μινιέ έχουν μεταφραστεί σε 23 γλώσσες και

έχουν πουλήσει πάνω από 4.000.000 αντίτυπα.


Έγραψαν για το βιβλίο

«Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα του Μινιέ, με έναν δολοφόνο που ανταγωνίζεται σε ευφυΐα τον αξέχαστο Χάνιμπαλ Λέκτερ του Τόμας Χάρις, προσφέρει στον αναγνώστη μια ανατριχιαστική αίσθηση τρόμου αντάξια του Στίβεν Κινγκ στα καλύτερά του».

Daily Mail

 

«Το πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο του Μινιέ συνδυάζει μια πραγματικά ασυνήθιστη σειρά εγκλημάτων, μια κυριολεκτικά παγερή και τρομακτική ατμόσφαιρα κι έναν ντετέκτιβ που δεν το βάζει κάτω. Η γραφή του Μινιέ είναι αντάξια της αξιοσημείωτης ευφυΐας του».

Publishers Weekly


«Ένα θρίλερ υψηλού επιπέδου, ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα σε ένα υποβλητικό σκηνικό».

Kirkus Reviews


«Η εκδίκηση βρίσκεται στην καρδιά αυτού του μυθιστορήματος, το οποίο περιλαμβάνει μια τόσο αδίστακτη πλοκή όσο αδίστακτη ήταν και η σφαγή του αλόγου».

Sunday Times


«Συγκρατήστε το όνομα Μπερνάρ Μινιέ… γιατί πολύ σύντομα θα καταλάβει μια θέση ανάμεσα στους δεξιοτέχνες Γάλλους αστυνομικούς συγγραφείς».

Le Figaro

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Μπερνάρ Μινιέ μεγάλωσε στους πρόποδες των γαλλικών Πυρηναίων. Εργαζόταν ως τελωνειακός υπάλληλος, προτού εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα το 2011. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τρεις γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει γράψει οκτώ βιβλία με τον ίδιο ήρωα, τον επιθεωρητή Μαρτέν Σερβάζ.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τον τίτλο Le Cercle θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίνωας το 2023.

Ο συγγραφέας έχει βραβευτεί με το Cognac Crime Novel Prize. Ζει στην Εσόν, στα νότια του Παρισιού. 

Εκδόσεις Μίνωας_Εκδοτικό Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου_Δελτία Τύπου_Βιβλία Ενηλίκων Εκδόσεις Μίνωας_Εκδοτικό Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου_Δελτία Τύπου_Βιβλία Ενηλίκων Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.