ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ_Νέες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μίνωας (ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ)


Καλησπέρα σας,

Βαδίζοντας σταδιακά προς τον χειμώνα, γεμίζουμε τα ράφια σας με νέα, ενδιαφέρονται αναγνώσματα που αξίζουν της προσοχής σας και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας!

Στην παιδική λογοτεχνία, το νέο, ξεχωριστό παραμύθι της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, με τίτλο Αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα, προσεγγίζει το θέμα της απώλειας με έναν ευφάνταστο και συγκινητικό τρόπο, ξεχωρίζοντάς το από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι οι Μυστικοί Επτά της Ένιντ Μπλάιτον κυκλοφορούν σε μικρές έγχρωμες ιστορίες, διασκευασμένες για παιδιά ηλικίας 6+ ετών, από τον πολυβραβευμένο εικονογράφο Τόνι Ρος!


Ένιντ Μπλάιτον

Η απαγωγή


Οι αναγνώστες του σήμερα έρχονται σε επαφή με τα κορυφαία έργα του χτες.

 

Ο τέταρτος τίτλος της σειράς που αγαπήθηκε από τους μικρούς αναγνώστες και προκάλεσε νοσταλγικές αναμνήσεις στους μεγάλους! Το βιβλίο Η απαγωγή εκδόθηκε πρώτη φορά από τις εκδόσεις Μίνωας το 1999 και τώρα επανακυκλοφορεί με εικόνες εξωφύλλου του Τόνι Ρος.

Τα βιβλία της Ένιντ Μπλάιτον κυκλοφορούν σε νέες, σύγχρονες, προσεγμένες εκδόσεις και, ενώ γράφτηκαν τον προηγούμενο αιώνα, εξακολουθούν να συναρπάζουν τους μικρούς βιβλιοφάγους με τις απολαυστικές ιστορίες τους!

 Μια παρέα θαρραλέων παιδιών ξετρελαίνονται να λύνουν μυστήρια και σκοτεινές υποθέσεις μαζί με τον σκύλο τους, τον Σκάμπερ. Αυτοί είναι οι Μυστικοί Επτά, μία από τις δημοφιλέστερες σειρές της πολυβραβευμένης

Ένιντ Μπλάιτον, που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια
αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Τίτλος: Η απαγωγή

Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον

Μετάφραση: Πέτρος Παπαπετρόπουλος

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Οι μυστικοί επτά

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-2150-3

Κωδικός: 22482

Σελίδες: 112

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 8,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Οι Μυστικοί Επτά έχουν καιρό να αναλάβουν δράση. Έτσι, αποφασίζουν να ακονίσουν τις ικανότητές τους κάνοντας συστηματικές παρακολουθήσεις διαφόρων ατόμων και αποτυπώνοντας χαρακτηριστικά με την προσεκτική μελέτη προσώπων. Ένας κουτσός γέρος, με ακρωτηριασμένο χέρι, και ένας περίεργος νεαρός απειλούν με διάλυση τη διάσημη ομάδα τους! Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους οδηγούν σε μια παγίδα, κάτω από την οποία κρύβεται μια παράξενη απαγωγή!



Ένιντ Μπλάιτον

Μυστικοί Επτά – Μικρές ιστορίες

 

Η αγαπημένη παιδική σειρά Οι μυστικοί επτά σε μικρές ιστορίες

με έγχρωμες εικόνες του Τόνι Ρος!

 

Μια νέα σειρά, ιδανική για μικρούς αναγνώστες που έχουν ξεκινήσει να διαβάζουν μόνοι τους. Οι Μυστικοί Επτά της Ένιντ Μπλάιτον κυκλοφορούν σε μικρές έγχρωμες ιστορίες, διασκευασμένες για παιδιά ηλικίας 6+. Τα δύο πρώτα βιβλία, Περιπέτεια στον δρόμο για το σπίτι και Η περιπέτεια της καραμέλας, αποτελούν μια εξαιρετική εισαγωγή στις κλασικές ιστορίες της πολυβραβευμένης συγγραφέως, που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

 

Οι λατρεμένες ιστορίες της παιδικής μας ηλικίας σε εικονογραφημένες, σύγχρονες εκδόσεις που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες του σήμερα!

 

Τίτλος: Περιπέτεια στον δρόμο για το σπίτι

Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον

Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Οι μυστικοί επτά – Μικρές ιστορίες

Ηλικία: 6-9

ISBN: 978-618-02-2158-9

Κωδικός: 22483

Σελίδες: 80

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 9,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Οι Μυστικοί Επτά γίνονται μάρτυρες ενός μεγάλου καβγά και αναλαμβάνουν να τον σταματήσουν πριν τραυματιστεί κάποιος σοβαρά. Όμως… τι μυστικό μπορεί να κρύβουν οι άνθρωποι που φωνάζουν και ποια είναι η πραγματική αιτία που μαλώνουν; 


Τίτλος: Η περιπέτεια της καραμέλας

Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον

Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Οι μυστικοί επτά – Μικρές ιστορίες

Ηλικία: 6-9

ISBN: 978-618-02-2159-6

Κωδικός: 22484

Σελίδες: 76

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 9,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Οι Μυστικοί Επτά παρατηρούν τον ουρανό μ’ ένα τηλεσκόπιο, σύντομα όμως αποφασίζουν να κατασκοπεύσουν την πόλη. Τότε βλέπουν κάποιον να βάζει φωτιά σ’ ένα αγρόκτημα! Θα καταφέρουν να τον σταματήσουν εγκαίρως, αλλά και να βρουν τον πραγματικό ένοχο;

 


Ένιντ Μπλάιτον

Επιστροφή στο Σεν Κλερ

 

Οι ιστορίες της Ένιντ Μπλάιτον σε σύγχρονες εκδόσεις!

 

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς Κολέγιο Σεν Κλερ της Ένιντ Μπλάιτον, της αγαπημένης συγγραφέως μικρών και μεγάλων!

Ποιος δεν έχει διαβάσει τη σειρά βιβλίων Σεν Κλερ; Γενιές αναγνωστών έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία της Ένιντ Μπλάιτον, που επανεκδίδονται σε νέες προσεγμένες εκδόσεις, ώστε να φέρουν τα σύγχρονα παιδιά σε επαφή με τις ιστορίες της σπουδαίας συγγραφέως.

Σε αυτή την πολυαγαπημένη σειρά της Ένιντ Μπλάιτον, που διαδραματίζεται στο κολέγιο Σεν Κλερ της Αγγλίας, σε ένα περιβάλλον αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, με άλλα έθιμα και διαφορετικό τρόπο ζωής, παρακολουθούμε τις σκανταλιές, τις αταξίες και τις φάρσες των κοριτσιών που φοιτούν εκεί, με πρωταγωνίστριες τις δίδυμες Πατ και Ίζαμπελ Ο’Σάλιβαν!

 

Τίτλος: Επιστροφή στο Σεν Κλερ

Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον

Μετάφραση: Μαρία Δασκαλάκη

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Κολέγιο Σεν Κλερ

Ηλικία: 8+

ISBN: 978-618-02-1680-6

Κωδικός: 22419

Σελίδες: 232

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 11,50 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει και αρχηγοί στη φετινή τάξη είναι δύο κορίτσια με δύστροπο χαρακτήρα. Οι δίδυμες Πατ και Ίζαμπελ Ο’Σάλιβαν προσπαθούν να τις βοηθήσουν να κερδίσουν μια θέση ανάμεσα στις συμμαθήτριές τους.

Τα διασκεδαστικά μπερδέματα στο κολέγιο του Σεν Κλερ δεν σταματούν ποτέ!


Οι αταξίες δεν σταματούν ποτέ στο κολέγιο Σεν Κλερ και οι σχολικές μέρες εκεί δεν είναι καθόλου βαρετές για τις δίδυμες Ο’Σάλιβαν!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ένιντ Μπλάιτον γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 11 Αυγούστου του 1897. Θεωρείται από τις πιο αγαπημένες και πολυγραφότατες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έγραψε πάνω από 700 βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν σε 90 γλώσσες, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και παραμένουν μέχρι σήμερα στις λίστες με τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Είχε γράψει τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά έργα και ήταν υπεύθυνη λογοτεχνικών περιοδικών.

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία της συγγραφέως, ενώ οι μαγικές και συναρπαστικές περιπέτειες που τόσα χρόνια πριν έγραψε εξακολουθούν να μαγεύουν τους μικρούς αναγνώστες μέχρι σήμερα. 

Η Ένιντ Μπλάιτον πέθανε στο Λονδίνο στις 28 Νοεμβρίου του 1968. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν οι σειρές Περιπέτεια, Τα 5 λαγωνικά, Κολέγιο Σεν Κλερ και Οι μυστικοί επτά.



Κολά Γκουτμάν

Χρόνια πολλά στον Μούργο!

 

Νέα περιπέτεια από τον πιο αξιολάτρευτο και σκανταλιάρη σκύλο του κόσμου!

 

Ο Μούργος είναι ένας καλοκάγαθος αδέσποτος σκύλος που αποδεικνύεται χίλιες φορές καλύτερος από τους ανθρώπους που συναντά στον δρόμο του… Οι ιστορίες του θα ενθουσιάσουν τα παιδιά!

 

Τίτλος: Χρόνια πολλά στον Μούργο!

Συγγραφέας: Κολά Γκουτμάν

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Εικονογράφηση: Μαρκ Μπουταβάν

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Μεταφρασμένη παιδική λογοτεχνία

Σειρά: Ο Μούργος

Ηλικία: 6+

ISBN: 978-618-02-2194-7

Κωδικός: 17053

Σελίδες: 88

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 7,99

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Καημένε Μούργο… Κανείς δεν του έχει ευχηθεί ποτέ χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του! Ευτυχώς, αναλαμβάνει δράση ο Χαλκομανίας, ο πιστός φίλος του, που του ετοιμάζει μια γιορτή γεμάτη εκπλήξεις! Θα καταφέρει άραγε ο Χαλκομανίας να βρει το ιδανικό δώρο γι’ αυτά τα μούργικα γενέθλια; Και ποιοι φίλοι απ’ τα παλιά θα έρθουν να ευχηθούν χρόνια πολλά στον Μούργο; Ποιοι άλλοι θα εμφανιστούν σ’ αυτά τα γενέθλια; Για να δούμε…

 

Ο Μούργος:

v  έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες

v  έχει γίνει τηλεοπτική σειρά στη Γαλλία

 



Άρθουρ Κόναν Ντόιλ

Σέρλοκ Χολμς: Οι τρεις σπουδαστές

 

Βιβλία για τους μικρούς λάτρεις του μυστηρίου!

 

Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά, με υπέροχη εικονογράφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών. Μέσα από περιπέτειες γεμάτες απρόοπτα, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις αξίες της φιλίας και της δικαιοσύνης.

 

Τίτλος: Σέρλοκ Χολμς – Οι τρεις σπουδαστές

Συγγραφέας: Άρθουρ Κόναν Ντόιλ

Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Αριάνα Μπελούτσι

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Μυστικά και χαμένοι θησαυροί

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-2166-4

Κωδικός: 22489

Σελίδες: 120

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 9,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

«Κύριε Χολμς, εκλιπαρώ για τη βοήθειά σας. Δεν μπορώ να απευθυνθώ στην αστυνομία. Αν αυτό το φοβερό ΣΚΑΝΔΑΛΟ έφτανε ποτέ στα αυτιά του κόσμου, το καλό όνομα του πανεπιστημίου μας θα ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΤΑΝ ανεπανόρθωτα».

Ένα χαλαρό ταξίδι, με σκοπό μια απλή ιστορική έρευνα, μετατρέπεται σε κούρσα ενάντια στον χρόνο, όταν ο καθηγητής Σοέιμς ζητά τη βοήθεια του Χολμς και του Γουάτσον για τη λύση ενός αλλόκοτου μυστηρίου. Τρεις σπουδαστές είναι ύποπτοι για την κλοπή ενός διαγωνίσματος. Μπορεί ο Χολμς να λύσει αυτή την υπόθεση έγκαιρα, ώστε να γίνουν τελικά οι εξετάσεις χωρίς πρόβλημα;


Ανακάλυψε τον παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, που έχει λύσει εκατοντάδες μυστήρια. Στον ελεύθερο χρόνο του είναι μελισσοκόμος.


Μικρά αγαπημένα

 

Η ιδανική επιλογή για μικρούς βιβλιοφάγους!

 

Τα αγαπημένα κλασικά αριστουργήματα καθώς και οι νέες ταινίες της Disney μετατρέπονται σε μικρά βιβλία με συμπυκνωμένο περιεχόμενο, μαλακό εξώφυλλο και υπέροχη εικονογράφηση. Σε κάθε βιβλίο υπάρχει ένα δώρο έκπληξη!



Τίτλος: Η ιστορία της Ραπουνζέλ

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Μικρά αγαπημένα

Ηλικία: 2-6

ISBN: 978-618-02-2200-5

Κωδικός: 61164

Σελίδες: 48

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 6,60



Τίτλος: Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας-Η ιστορία

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Μικρά αγαπημένα

Ηλικία: 2-6

ISBN: 978-618-02-2055-1

Κωδικός: 61114

Σελίδες: 48

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 6,60



Σερ Στιβ Στίβενσον

Άγκαθα Μίστερι: Έγκλημα στην κρουαζιέρα

 

Μυστήρια που ταξιδεύουν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο!

 

Στη συναρπαστική παιδική σειρά των εκδόσεων Μίνωας «Άγκαθα Μίστερι» προστίθεται το όγδοο βιβλίο. Η σειρά έχει αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει γίνει πλέον κλασική και ταξιδεύει τα παιδιά στα πιο παράξενα μέρη του πλανήτη.

 

Τίτλος: Έγκλημα στην κρουαζιέρα

Συγγραφέας: Σερ Στιβ Στίβενσον

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Εικονογράφηση: Στέφανο Τουρκόνι

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Άγκαθα Μίστερι

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-2049-0

Κωδικός: 22475

Σελίδες: 152

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Ημίσκληρο

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 11,50 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Καιρός για διακοπές! Tα ξαδέλφια Μίστερι απο­λαμβάνουν μια κρουαζιέρα στο Κινγκ Άρθουρ, ένα υπερωκεάνιο πολυτελείας… όμως το έγκλημα δεν ξεκουράζεται ποτέ! Όταν βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια υπόθεση κατασκοπείας, η Άγκαθα και οι σύντροφοί της πρέπει να βρουν ένα άκρως απόρρητο έγγραφο και να πιάσουν έναν άπιαστο δολοφόνο. Κι όλα αυτά χωρίς να γεννήσουν υποψίες στον θείο Σάμιουελ, τον μπαμπά του Λάρι, που θέλει να τα ξέρει όλα!


Άγκαθα Μίστερι

Επίδοξη ντετέκτιβ με εξαιρετική διαίσθηση γυρίζει τον κόσμο μαζί με τον αδέξιο ξάδελφό της Λάρι, τον πιστό της μπάτλερ και τον γάτο Γουάτσον, για να λύσουν τα πιο περίπλοκα μυστήρια.



Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Μια σούπερ έκπληξη

 

Μια γλυκιά ιστορία για την πρώτη επαφή των παιδιών με τα αγγλικά.

 

Μια νέα, τρυφερή ιστορία από την Κωνσταντίνα Αρμενιάκου προστίθεται στη σειρά Ζήτω το Νηπιαγωγείο. Το βιβλίο Μια σούπερ έκπληξη, σε υπέροχη εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, παρουσιάζει με χιουμοριστικό τρόπο τις σκέψεις και τις απορίες των παιδιών που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το μάθημα των Αγγλικών στο νηπιαγωγείο.

 

Τίτλος: Μια σούπερ έκπληξη

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Ζήτω το νηπιαγωγείο

Ηλικία: 2-6

ISBN: 978-618-02-2314-9

Κωδικός: 14349

Σελίδες: 40

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 10,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Μια καινούρια δασκάλα που μιλάει αγγλικά είναι σίγουρα μια σούπερ έκπληξη!

Κι ο Ερρίκος λατρεύει τις εκπλήξεις. Όμως οι ερωτήσεις στο κεφάλι του φτιάχνουν πελώρια σύννεφα, βροχές και καταιγίδες!

Γιατί να μάθει αγγλικά;

Κι αν ξεχάσει τα ελληνικά;

Πόσες γλώσσες χωράει το μυαλό μας;

Ίσως, αν μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα, να γίνουν όλα πιο εύκολα...


Ιστορίες με χιούμορ, φαντασία, παιχνίδια και ζαβολιές!

Αυτές είναι οι διασκεδαστικές περιπέτειες των μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Αστερούπολης. Μια σειρά βιβλίων για να αγαπήσετε το νηπιαγωγείο και

τους μικρούς του ήρωες, που είναι όλοι τους αστέρια!

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε το 1973 στην Κέρκυρα. Από μικρή της άρεσε να διαβάζει βιβλία και να σκαρώνει ποιήματα και ιστορίες. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στη Γλωσσολογία, με ειδίκευση στη Διδακτική των γαλλικών και των γλωσσών.

Από το 2006 ασχολείται με τη λογοτεχνία για παιδιά και το εκπαιδευτικό βιβλίο καθώς και με τη μετάφραση παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων από τη γαλλική στην ελληνική γλώσσα. Οι μαθητές της στο νηπιαγωγείο και τα παιδιά της, ο Στάθης και η Ερασμία, της χαρίζουν πολλή χαρά, ιδέες και έμπνευση. Επισκέπτεται συχνά σχολεία και βιβλιοθήκες για να ενισχύσει τις δράσεις φιλαναγνωσίας και συμμετέχει ως εισηγήτρια σε επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν, επίσης, τα βιβλία της Δε μ’ αρέσει τ’ όνομά μου, Η ψείρα δεν είναι κατοικίδιο και Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί.




Μ. Γκ. Λέοναρντ & Σαμ Σέτζμαν

Κίνδυνος στο Καταραμένο Πέρασμα

 

Σπάστε τον κώδικα και λύστε το αίνιγμα μιας παλιάς οικογενειακής κατάρας ταξιδεύοντας στις ράγες του μυστηρίου!

 

H βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μ. Γκ. Λέοναρντ με τον Σαμ Σέτζμαν και την εικονογράφο Ελίζα Παγκανέλι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν απίστευτες περιπέτειες που διαδραματίζονται πάνω σε τρένα! Με επιρροές από την Άγκαθα Κρίστι, τα βιβλία της σειράς θα αγαπηθούν από τους λάτρεις των ταξιδιών, των τρένων, των μυστικών κωδικών και των ανεξήγητων γρίφων.

 

Τίτλος: Κίνδυνος στο Καταραμένο Πέρασμα

Συγγραφέας: Μ. Γκ. Λέοναρντ & Σαμ Σέτζμαν

Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά

Εικονογράφηση: Ελίζα Παγκανέλι

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Στις ράγες του μυστηρίου

Ηλικία: 8+

ISBN: 978-618-02-1945-6

Κωδικός: 22468

Σελίδες: 344

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 13,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Ο Χάρισον Μπεκ και ο θείος του, Ναθάνιελ –για τους φίλους, Νατ–, λαμβάνουν μια μυστηριώδη επιστολή. Ένας παλιός φίλος ζητά επειγόντως τη βοήθειά τους, για να ερευνήσουν μια υπόθεση που φαίνεται να σχετίζεται με μια παλιά οικογενειακή κατάρα. Παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς τους, ο Χαλ και ο Νατ δέχονται να ρίξουν φως στο μυστήριο. Ταξιδεύουν με το Γιούροσταρ από το Λονδίνο στο Παρίσι και από εκεί παίρνουν το νυχτερινό τρένο για το Βερολίνο. Μεταμφιέζονται σε μακρινούς συγγενείς των πάμπλουτων Κρατζενστάιν και φιλοξενούνται στο παλιό, επιβλητικό σπίτι τους στους πρόποδες της οροσειράς Χαρτζ. Σύντομα ο Χαλ θα ανακαλύψει ένα κωδικοποιημένο μήνυμα και μια σειρά από στοιχεία που κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη. Οι καινούριοι φίλοι του θα τον βοηθήσουν να πιάσει το νήμα της ιστορίας από την αρχή. Θα καταφέρει όμως ο νεαρός ντετέκτιβ τρένων να αποκαλύψει την αλήθεια γύρω από την κατάρα των Κρατζενστάιν και να ξεδιαλύνει το μυστικό που στοιχειώνει το Πέρασμα του Νεκρού, πριν χτυπήσει ξανά η καταστροφή;


Επιβιβαστείτε στις Ράγες του Μυστηρίου για μια ακόμα συναρπαστική περιπέτεια από τους συγγραφείς των μπεστ σέλερ Ληστεία στο Χάιλαντ Φάλκον, Απαγωγή στο Καλιφόρνια Κόμετ και Φόνος στο Σαφάρι Σταρ!


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

 

Μ. ΓΚ. ΛΕΟΝΑΡΝΤ

Βραβευμένη συγγραφέας της παιδικής σειράς «Beetle Boy», εργάζεται ως παραγωγός Digital Media για το Εθνικό Θέατρο στην Αγγλία και για τις θεατρικές παραγωγές Χάρι Πότερ στο West End. Ζει στο Μπράιτον με την οικογένειά της.    

 

ΣΑΜ ΣΕΤΖΜΑΝ

Γράφει μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και είναι βραβευμένος παραγωγός ψηφιακών μέσων. Εργάζεται ως Digital Project Manager στο Εθνικό Θέατρο στην Αγγλία και είναι υπεύθυνος για τα Podcast. Μεγάλωσε βλέποντας τα τρένα να περνούν πολύ κοντά από τον κήπο του σπιτιού του και έκτοτε του αρέσει να μαθαίνει τα πάντα για αυτά.




Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα…

 

Ένα από τα πιο συγκινητικά ελληνικά παιδικά βιβλία για την απώλεια.

Μια ιστορία για την απώλεια και τη δύναμη να προχωράμε μπροστά.

 

Το νέο παραμύθι της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου με τίτλο Αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα… προσεγγίζει με έναν τρόπο διαφορετικό και μέσα από απλό, οικείο και συναισθηματικό λόγο το θέμα της απώλειας, ενώ αναλύει τα στάδια του πένθους. Ένα βιβλίο που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους και θα αποτελέσει αφορμή για συζητήσεις με τα παιδιά.

Η υπέροχη εικονογράφηση της Zafouko Yamamoto συμπληρώνει το κείμενο, δημιουργώντας ένα έργο που θα χαραχτεί στις καρδιές όλων…

 

Τίτλος: Αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα...

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Εικονογράφηση: Zafouko Yamamoto

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Σύγχρονο παραμύθι

Ηλικία: 2-6

ISBN: 978-618-02-2254-8

Κωδικός: 14338

Σελίδες: 32

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 13,30 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Τι θα συμβεί αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα;

Στην αρχή δε θα το πιστεύω...

Έπειτα θα θυμώσω...

Θα σκεφτώ τι έκανα λάθος...

Θα λυπηθώ...

Μα μια μέρα, μετά από καιρό, θα πω:

―Εντάξει, όλα θα πάνε καλά.



Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε το 1973 στην Κέρκυρα. Από μικρή της άρεσε να διαβάζει βιβλία και να σκαρώνει ποιήματα και ιστορίες. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στη Γλωσσολογία, με ειδίκευση στη Διδακτική των γαλλικών και των γλωσσών.

Από το 2006 ασχολείται με τη λογοτεχνία για παιδιά και το εκπαιδευτικό βιβλίο καθώς και με τη μετάφραση παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων από τη γαλλική στην ελληνική γλώσσα. Οι μαθητές της στο νηπιαγωγείο και τα παιδιά της, ο Στάθης και η Ερασμία, της χαρίζουν πολλή χαρά, ιδέες και έμπνευση. Επισκέπτεται συχνά σχολεία και βιβλιοθήκες για να ενισχύσει τις δράσεις φιλαναγνωσίας και συμμετέχει ως εισηγήτρια σε επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.


Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν, επίσης, τα βιβλία της Δε μ’ αρέσει τ’ όνομά μου, Η ψείρα δεν είναι κατοικίδιο, Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί! και Μια σούπερ έκπληξη.



Τζέιν Όστεν

Η υπέροχη Όστεν: Μάνσφιλντ Παρκ

 

Σύγχρονες και διασκεδαστικές εικονογραφημένες διασκευές

που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στα διαμάντια της κλασικής λογοτεχνίας!

 

Κυκλοφορεί το έκτο βιβλίο της επιτυχημένης παιδικής σειράς Η υπέροχη Όστεν, που παρουσιάζει με προσιτό τρόπο στα παιδιά τον υπέροχο κόσμο των μυθιστορημάτων της διάσημης συγγραφέως.

Στο τέλος κάθε βιβλίου δίνονται πολλές πληροφορίες για την ίδια, την κοινωνία, την ένδυση και τη συμπεριφορά των ανθρώπων την εποχή εκείνη.

 

Τίτλος: Μάνσφιλντ Παρκ

Συγγραφέας: Τζέιν Όστεν

Διασκευή: Άισα Μάλικ

Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή

Εικονογράφηση: Εγκλαντίν Κελμάνς

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Η υπέροχη Όστεν

Ηλικία: 8+

ISBN: 978-618-02-1691-2

Κωδικός: 22442

Σελίδες: 240

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 12,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Η Φάνι Πράις είναι ένα από τα εννιά παιδιά μιας φτωχής οικογένειας. Όταν κάποιοι πάμπλουτοι συγγενείς την προσκαλούν να ζήσει μαζί τους, οι γονείς της δέχονται. Το χρήμα όμως δε φέρνει την ευτυχία και η Φάνι δυσκολεύεται να νιώσει άνετα στο νέο της σπίτι. Η μόνη της παρηγοριά είναι η φιλία που γεννιέται ανάμεσα σ’ εκείνη και στον Έντμοντ. H Φάνι συνειδητοποιεί ότι η αγάπη της για τον Έντμοντ δεν είναι μόνο φιλική. Άραγε, θα μπορέσει ποτέ να νιώσει κι εκείνος κάτι παραπάνω για τη συνεσταλμένη αυτή κοπέλα;


7 ιστορίες για την εβδομάδα

 

Οι αγαπημένοι ήρωες της Disney σε μικρές ιστορίες για όνειρα γλυκά!

 

Μοιραστείτε τρυφερές στιγμές με το παιδί σας κάθε βράδυ της εβδομάδας. Συνοδεύστε το στον κόσμο των ονείρων με 7 μικρές ιστορίες, γεμάτες περιπέτεια και φαντασία!



Τίτλος: Frozen 2, 7 ιστορίες για την εβδομάδα

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: 7 ιστορίες για την εβδομάδα

Ηλικία: 2-6

ISBN: 978-618-02-2310-1

Κωδικός: 61191

Σελίδες: 136

Διαστάσεις: 23,5 x 26,7

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/2022

Τιμή: 14,99

 

7 μικρές ιστορίες με την Έλσα, την Άννα και όλους τους αγαπημένους φίλους από το «Ψυχρά κι Ανάποδα»!



Τίτλος: Μίννι, 7 ιστορίες για την εβδομάδα

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: 7 ιστορίες για την εβδομάδα

Ηλικία: 2-6

ISBN: 978-618-02-1600-4

Κωδικός: 61000

Σελίδες: 136

Διαστάσεις: 23,5 x 26,7

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 01/09/2020

Τιμή: 14,99

 

7 μικρές ιστορίες, γεμάτες κέφι και χαρά, με τη Μίννι και όλη την αγαπημένη παρέα!



 







ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ_Νέες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μίνωας (ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ_Νέες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μίνωας (ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ) Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.