Ο Λέων του Πειραιά


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ο Λέων του Πειραιά

Συγγραφέας: Σωκράτης Μπουζούκας

Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες βιβλίων,όπως για παράδειγμα εκείνα που σχετίζονται με βιολογικό τρόμο καί την πανδημία,που για να είμαι ειλικρινής δεν ανήκουν στην λίστα με τα αγαπημένα μου. Τί γίνεται,όμως,όταν τα υπογράφει ένας/μία συγγραφέας που η προγενέστερη καλή εμπειρία της επαφής μας με βιβλίο του/της μας κάνει να θέλουμε να αναζητήσουμε κι επόμενο έργο του/της; Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις,σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ την αξία ανάλογων βιβλίων,ούτε εκείνη την μερίδα του αναγνωστικού κοινού που τα προτιμά,γι'αυτό άλλωστε κατά καιρούς σας προτείνω τέτοια βιβλία. Σε ένα ανάλογο δίλημμα βρέθηκα πιάνοντας στα χέρια μου την νέα νουβέλα βιολογικού τρόμου του συγγραφέα Σωκράτη Μπουζούκα. Όμως,οι όποιες ''αντιστάσεις'' κάμφθηκαν καί πέρασα στην ανάγνωση του βιβλίου.

Περιγραφή: 

Η πρώτη που μίλησε φανερά για τα σημάδια ήταν η διάσημη αστρολόγος Μάγκι Χάρα από τη Βηρυτό. Προετοιμάζονταν να βγει σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Το έκανε κάθε χρόνο λίγο πριν το τέλος του έτους. Εκεί έλεγε τις προβλέψεις της για τη νέα χρονιά. Χιλιάδες άνθρωποι από τον αραβικό κόσμο την παρακολουθούνε ενώ πολλοί αγοράζουν το βιβλίο της όπου προβλέπει τι θα γίνει το νέο έτος. Για πρώτη φορά η αστρολόγος ένιωθε ένα κόμπο στον λαιμό της πριν ξεκινήσει να λέει τηλεοπτικά τις προβλέψεις. Όμως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Θα έλεγε ότι είχε μάθει από την παρατήρηση που έκανε στα άστρα. Ήταν μέρος του χαρίσματος που διέθετε. Να λέει τα καλά και τα άσχημα. Τις προηγούμενες χρονιές μιλούσε για αισιόδοξα και χαρούμενα πράγματα. Φέτος όμως κάτι κακό πλησίαζε. Ο 22ος  αιώνας και η νέα  χρονιά δυστυχώς δεν θα ξεκινούσαν καλά. Προέβλεπε ότι τον πρώτο μήνα του έτους κάτι σκοτεινό εμφανίζεται και θα καλύψει όλο τον κόσμο. Η ζωή των ανθρώπων θα αλλάξει άμεσα και δραματικά. Δεν μπορούσε να διευκρινίσει το είδος της απειλής. Αλλά θα χτυπούσε γρήγορα. Πίστευε ότι αυτή η απειλή βρίσκονταν ήδη ανάμεσα μας. Σύντομα όμως θα μας έδειχνε τη δύναμη της. 

Άν εξαιρέσουμε το γεγονός πως η ιστορία του βιβλίου βασίζεται στην πανδημία (αν καί τοποθετημένο στο μέλλον),εγώ επιλέγω να σταθώ στα θετικά στοιχεία που εντόπισα κατά την διάρκεια της ανάγνωσης. Ποια είναι αυτά;

- Αρχικά,η φανερή εξέλιξη στην γραφή του συγγραφέα,
- Έχουμε μία νουβέλα με ορθή δομή,που δεν θα ήθελα να βρω κάτι παραπάνω μέσα στις σελίδες της,
- Αρκετή δόση φαντασίας καί μία υποβόσκουσα αίσθηση τρόμου,
- Η ευφυής ένταξη του λέοντα του Πειραιά μέσα στην υπόθεση,
- Τέλος,το νόημα που γεννάται μέσα από την ιστορία του βιβλίου,που δεν είναι άλλο από τον ανθρωπισμό καί τις ομαλές,ειρηνικές σχέσεις μεταξύ όλων των λαών.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Σειρά: ΣΚΙΕΣ
Ο Λέων του Πειραιά  Ο Λέων του Πειραιά Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.