Νέα Αρκ: Ο Μικρόκοσμος των Ψεμάτων


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Νέα Αρκ: Ο Μικρόκοσμος των Ψεμάτων

Συγγραφέας: Λεωνίδας-Βασίλειος Μανιάτης

  Ζούμε σε μία εποχή που όλα δείχνουν πως η ανθρωπότητα,-σε περίπτωση που δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα-,οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή καί εντέλει τον αφανισμό της. Οι άνθρωποι μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο φαντάζουν να ''χωρίζονται'' στους αισιόδοξους που πιστεύουν πως κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο καί θα αποφευχθεί αυτό το φρικτό σενάριο,αλλά καί στους απαισιόδοξους που φαντάζουν να έχουν καταληφθεί από αυτόν τον φόβο καί να θρέφουν,άθελά τους,όλη αυτήν την τρομολαγνεία που εξυπηρετεί συμφέροντα των ολίγων καί κατευθύνεται από μερίδα των κατεχόντων την εξουσία. 

  Μην σας κάνει εντύπωση αυτό που θα πω,αλλά μεγάλη επιρροή στον κόσμο από την αρχή της εμφάνισης της πίστης ασκούν οι θεσμοί που την εκπροσωπούν. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις,εδώ να πω πως είναι καθαρά προσωπική μου άποψη ο διαχωρισμός της θρησκείας από την εκκλησία καί των λοιπών θεσμών που σχετίζονται με εκείνη. Άλλωστε,η ιστορία μας έχει αποδείξει πως κάποια εκ των μεγαλύτερων εγκλημάτων έχουν γίνει,τάχα μου,για την διαφύλαξη της θρησκείας. Μέγα ψέμα! Η κατάκτηση της εξουσίας είναι το κίνητρο καί εξ ου καί οι προσπάθειες για επιβολή του όποιου σκοταδισμού καί της εσκεμμένης έλλειψης κριτικής ικανότητας καί σκέψης. Τί θα γίνει,όμως,όταν όλα έρθουν στο φως; Αφυπνιστούν κοιμισμένες συνειδήσεις καί οι άνθρωποι δουν καθαρά το τι πραγματικά συμβαίνει; 

 Για όλα τα παραπάνω θα μας μιλήσει ο συγγραφέας Λεωνίδας-Βασίλειος Μανιάτης μέσα από το νέο του βιβλίο,με τίτλο ''Νέα Αρκ: Ο Μικρόκοσμος των Ψεμάτων",που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Ένα μυθιστόρημα που παντρεύει το είδος της δυστοπίας με εκείνο της επιστημονικής φαντασίας,με απώτερο σκοπό την ψυχαγωγία καί τον ορθό προβληματισμό του αναγνωστικού κοινού. Άλλωστε,ο συγγραφέας έχει συνηθίσει να μας προσφέρει άρτια,από άποψη γραφής,νοημάτων καί πλοκής,βιβλία που διαβάζονται άκοπα καί ευχάριστα.

Περιγραφή:

Σχεδόν μισή χιλιετία μετά από έναν τρομερό πόλεμο που κατέστρεψε τον πολιτισμό, στην παραθαλάσσια κοινότητα της Νέας Αρκ, οι κάτοικοί της που πιστεύουν ότι αποτελούν το τελευταίο προπύργιο του πολιτισμού, ζουν ακόμα στην σκιά του μεγάλου λοιμού, ενός βιολογικού όπλου που αποδεκάτισε τους προγόνους τους, στο τέλος της Έκτης Χρυσής Εποχής. Η απερίσκεπτη πράξη ενός νεαρού ζευγαριού, να παραβιάσει το αυστηρότατο υγειονομικό πρωτόκολλο που με τους αιώνες έχει ενδυθεί το μανδύα της θρησκείας, θα πυροδοτήσει μία καταιγιστική αλληλουχία γεγονότων που θα απειλήσει τα ίδια τα θεμέλια της απομονωμένης πολιτείας.  
Με τον μικρόκοσμο των ψεμάτων που τους περιβάλλει να αρχίζει να καταρρέει και τα μεγαλύτερα μυστικά του παρελθόντος να είναι πλέον έτοιμα να αποκαλυφθούν με απρόβλεπτες συνέπειες, το μέλλον της Νέας Αρκ θα πέσει στα χέρια της Ρένας, μιας νεαρής δόκιμης ιέρειας, η οποία θα βρεθεί στο μέσο της θυελλώδους σύγκρουσης της άκαρδης Πρωθιέρειας του Τάγματος στο οποίο ανήκει με τον ευέξαπτο στρατηγό του Φρουρίου της Νέας Αρκ και θετό της πατέρα. Με τα γεγονότα να την πιέζουν και με όλους όσους αγαπάει να διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο, η Ρένα θα πρέπει να αποφασίσει ποια θέλει να είναι και να υπερβεί τον εαυτό της, παίρνοντας μία απόφαση που θα ορίσει το μέλλον του λαού της Νέας Αρκ.   

Θετικά στοιχεία:
- Γεμάτο,οικείο λεξιλόγιο,
- Αρμονία στο πάντρεμα φαντασίας-πραγματικότητας,
- Το δυστοπικό στοιχείο είναι άκρως πειστικό,
- Συνεχόμενη ροή εξέλιξης γεγονότων,
- Αληθοφανείς χαρακτήρες προσώπων.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

ΣΕΙΡΑ: ΜΥΘΩΔΙΑ

Υ.Γ. Βραβείο Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven
   

Νέα Αρκ: Ο Μικρόκοσμος των Ψεμάτων Νέα Αρκ: Ο Μικρόκοσμος των Ψεμάτων Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 06, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.