Συνέντευξη με την συγγραφέα Αλεξάνδρα Νικολάου


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Αλεξάνδρα Νικολάου. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Το φυλαχτό της φωτιάς" (Σειρά: Η αιώνια μάχη). Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο. 


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στη ζωή σας;

Α.Ν. Είμαι πολύ ντροπαλή. Έτσι, μόλις έμαθα να γράφω, αποφάσισα να κρατήσω ημερολόγιο. Με βοήθησε να εκφραστώ καλύτερα και, από εκείνη την μέρα, το μικρόβιο της συγγραφής μπήκε μέσα μου. Έγραψα το πρώτο μου διήγημα στο γυμνάσιο και πρωταγωνιστές της ιστορίας μου ήταν οι χαρακτήρες από τα κινούμενα σχέδια που έβλεπα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποιο το νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τα βιβλία σας προς τους αναγνώστες;

Α.Ν. Τα βιβλία φαντασίας, εκτός από τα μηνύματα που περνάνε, βοηθάνε τους αναγνώστες να ξεφύγουν από την πραγματικότητα. Τους ταξιδεύουν σε εξωτικά μέρη γεμάτα με μαγεία και υπερφυσικά πλάσματα. Αυτά ακριβώς θα ήθελα να περάσω μέσα από τα βιβλία μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιο το όραμά σας ως συγγραφέας;

Α.Ν. Γράφω κυρίως για εμένα, για να δώσω ζωή στους φανταστικούς κόσμους που βρίσκονται στο μυαλό μου. Όμως, ταυτόχρονα, έχω ως όραμα να κάνω τους αναγνώστες μου να χαθούν στις σελίδες του ξεχωριστού κόσμου που δημιούργησα και να αγαπήσουν το μυθιστόρημα μου όσο το αγαπάω και εγώ. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το δεύτερο βιβλίο της σειράς;

Α.Ν. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς έχει πάρει τον δρόμο του για έκδοση και θα έχουμε, σύντομα, νέα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Από τί εμπνέεστε συνήθως;

Α.Ν. Πηγή της έμπνευσης μου είναι κυρίως τα αλλόκοτα όνειρα που βλέπω, τα βιβλία που διαβάζω και περιστατικά της καθημερινότητας μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Γιατί πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Α.Ν. Πιστεύω πως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία για να χαλαρώνουμε, να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο και να ταξιδεύουμε με το μυαλό μας σε μέρη που δεν φανταζόμασταν πως υπήρχαν.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το πρώτο βιβλίο της σειράς «Η αιώνια μάχη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως;

Α.Ν. ‘Το Φυλαχτό της Φωτιάς’ είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς ‘Η Αιώνια Μάχη’. Ένα αγόρι και ένα ίδιας ηλικίας κορίτσι αλλάζουν περιβάλλον. Η πρώτη καταλήγει σε ένα καινούργιο σπίτι με την οικογένεια της και ο δεύτερος καταλήγει σε ένα αναμορφωτήριο. Σε αυτές τις δυο εντελώς διαφορετικές τοποθεσίες, τα δυο παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ένα καλά κρυμμένο μυστικό βγαίνει στην επιφάνεια.

EΡΩΤΗΣΗ 8: Ως αναγνώστρια,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Α.Ν. Διαβάζω εκείνα που με τραβάει η περίληψη τους, σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν. Όμως, ένα από τα αγαπημένα μου είδη είναι τα βιβλία φαντασίας. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό τους νεότερους συγγραφείς;

Α.Ν. Πιστεύω πως οι περισσότεροι αναγνώστες διαλέγουν διαχρονικά βιβλία ή καταξιωμένους συγγραφείς. Όμως, με τον κατάλληλο χειρισμό και με την σωστή προβολή, όλα τα βιβλία μπορούν να αναδειχτούν και να λάβουν την αποδοχή από το κοινό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

Α.Ν. Η σειρά βιβλίων ‘Άγγελοι’ της Λόρεν Κέιτ έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι η πρώτη σειρά βιβλίων φαντασίας που διάβασα. Με έκανε να λατρέψω εκείνο το είδος και να αποφασίσω πως μια μέρα θα εκδώσω το δικό μου βιβλίο φαντασίας. Έτσι, έβγαλα από το χρονοντούλαπο των παιδικών μου χρόνων το όνειρο μου να γράψω ένα βιβλίο με νεράιδες. Όταν ήμουν μικρή, παρακολουθούσα ένα κινούμενο σχέδιο με εκείνο το είδος και αποφάσισα πως μια μέρα θα έγραφα ένα βιβλίο για αυτές.

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τη λογοτεχνία του Φανταστικού; Θα μπορούσατε να γράψετε βιβλία,τα οποία να ανήκουν σε άλλα λογοτεχνικά είδη;

Α.Ν. Λατρεύω τις νεράιδες, την μαγεία και την δημιουργία ενός μοναδικού κόσμου. Έτσι, επέλεξα την λογοτεχνία του Φανταστικού. Πάντως, θα ήθελα να πειραματιστώ με άλλα λογοτεχνικά είδη. Όμως, προς το παρόν μέσα στα σχέδια μου είναι να ολοκληρώσω την ‘Αιώνια Μάχη’ και ό,τι άλλο τριγυρνάει μέσα στο μυαλό μου σχετικά με αυτόν τον κόσμο. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 12: Τέλος,τί θα λέγατε σε κάποιον που αρχίζει τώρα ή θα ήθελε να ασχοληθεί με τη συγγραφή;

Α.Ν. Να κάνει υπομονή και να μην παρατήσει το όνειρό του προς την συγγραφή, όσα εμπόδια ή δυσκολίες και αν συναντήσει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

Διαβάστε την κριτική μου για το βιβλίο εδώ:



Συνέντευξη με την συγγραφέα Αλεξάνδρα Νικολάου Συνέντευξη με την συγγραφέα Αλεξάνδρα Νικολάου Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.