Συνέντευξη με την συγγραφέα Ανδρεάνα Καρτσόγλου


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΝΑ ΚΑΡΤΣΟΓΛΟΥ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Ανδρεάνα Καρτσόγλου. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Δερέ κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο της,με τίτλο ''Κανείς δεν ήταν τόσο αθώος". Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

Α.Κ. Από παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να σκαρώνει ιστοριουλες και να τις αποτυπώνει στο χαρτί! Λίγο κοντά στα 30 όμως κατάφερα να γράψω την πρώτη μου πολυσέλιδη μεγάλη ιστορία! Ήταν το έναυσμα για να μπω στο χώρο της συγγραφής και της δημιουργίας! Κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα!

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δερέ το δεύτερο βιβλίο σας, με τίτλο ‘’Κανείς δεν ήταν τόσο αθώος’’. Να είναι καλοτάξιδο! Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

Α.Κ. Πρόκειται για ένα κοινωνικό αισθηματικό δράμα. Με γρήγορη πλοκή, εξελίξεις καταιγιστικές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη! Το φινάλε μπορώ να πω πως δικαιώνει όλη την υπόθεση και περνάει σίγουρα μηνύματα κοινωνικά!

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Άραγε,κανείς δεν είναι τόσο αθώος όσο μπορεί να δείχνει;

Α.Κ. Θα χρησιμοποιήσω μια φράση του Σαίξπηρ.
"Από όλα όσα είμαι, τίποτα δεν φαίνεται!" Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ποτέ δεν είναι κανένας ικανός να είναι σίγουρος για τίποτε καί για κανέναν. Όλοι μας κρύβουμε μια μικρή ή μεγάλη ενοχή. Τα δικα μας ένοχα μυστικά!

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Επιλέγετε να γράφετε ένα βιβλίο χρησιμοποιώντας ένα πλάνο/σχεδιάγραμμα,ή,αφήνετε να σας οδηγήσουν οι ήρωες καί η ιστορία του;

Α.Κ. Συνήθως έρχεται στο μυαλό ο σκελετός μιας ιστορίας που εκεί θα πατήσω ώστε να ξεδιπλωθεί σταδιακά. Στην πορεία σίγουρα θα βγούνε και άλλα στην επιφάνεια που αρχικά δεν είχαν σχεδιαστεί! Καμιά φορά σε οδηγούν οι ίδιοι οι ήρωες της ιστορίας σου εκεί που θέλουν. Σπάνια όμως θα ξεφύγω από το αρχικό πλάνο κάνοντας ολική ανατροπή της υπόθεσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Α.Κ. Γι'αυτό το βιβλίο χρειάστηκαν κάποιοι λίγοι μήνες για να ολοκληρωθεί. Η έμπνευση ήρθε από μια παλιά καλά θαμμένη ανάμνηση που είχα, αρκετά δραματική. Δεν ήταν κάτι που η ίδια έζησα,αλλά μου την έχουν διηγηθεί. Δεν είναι αληθινή ιστορία το "Κανείς δεν ήταν τόσο αθώος". Αλλά εμπεριέχει μικρές αλήθειες μέσα στην κεντρική ιστορία!

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Ισχύει -κατά την άποψή σας- αυτό που λένε πως η τέχνη αντιγράφει τη ζωή;

Α.Κ. Αυτό είναι ένα φυσικό επακόλουθο της ίδιας της ζωής. Ο άνθρωπος πάντοτε αντλούσε την έμπνευση από αυτά που βίωνε μετατρέποντας τα σε κάθε μορφή τέχνης. Δείτε τους πιο φημισμένους πίνακες ζωγραφικής,οι δημιουργοί τους έχουν αντιγράψει κάτι φυσικό ή εμπνεύστηκαν από την ίδια τη ζωή! Υπάρχουν βέβαια και οι τελείως φανταστικές ιστορίες που και αυτές έχουν μια δόση αλήθειας θεωρώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι,μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Σε ποιο λογοτεχνικό είδος θα ανήκει;

Α.Κ. Έχω ολοκληρώσει το επόμενο μου μυθιστόρημα εδώ και καιρό! Πρόκειται για ένα κοινωνικό αστυνομικό δράμα! Ευελπιστώ, αν όλα πάνε καλά, να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2023!

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστρια,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Α.Κ. Απολαμβάνω κυρίως τα αστυνομικά και τα ψυχολογικά θρίλερ!

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Τέλος,πώς ονειρεύεστε το συγγραφικό σας μέλλον σε δέκα χρόνια από τώρα;

Α.Κ. Σε δέκα χρόνια; Με πηγές πολύ μακριά! Μου αρέσει να κοιτάζω το μέλλον με μια αισιόδοξη ματιά,αλλά όχι τόσο το μακρινό! Επιθυμώ να έχω υγεία πρωτίστως και ό,τι άλλο καλό μου δώσει ο Θεός θα είμαι ευγνώμων! Σίγουρα πέρα από υγεία θα ήθελα να βρίσκομαι στην καρδιά περισσότερων αναγνωστών!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

Α.Κ. Σας ευχαριστώ θερμά! Οι ερωτήσεις ήταν πραγματικά απολαυστικές! Εύχομαι κάθε επιτυχία για το νέο έτος!





Συνέντευξη με την συγγραφέα Ανδρεάνα Καρτσόγλου Συνέντευξη με την συγγραφέα Ανδρεάνα Καρτσόγλου Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.