Ένα δώρο μικροσκοπικό


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ένα δώρο μικροσκοπικό

Συγγραφέας: Νίκη Γαλάνη

''Από πού έρχονται άραγε τα δώρα των παιδιών;"
Να κι ένα ερώτημα που θεωρώ πως μας έχει απασχολήσει όλους κι όλες όταν ήμασταν παιδιά,ενώ συχνά-πυκνά την ίδια απορία ακούμε να διατυπώνεται από τα στόματα των μικρών παιδιών που έχουμε στον περίγυρό μας. Άραγε,έχουμε σκεφτεί μία απάντηση που να τα ικανοποιεί,να τα διδάσκει κάτι,αλλά καί να διατηρεί όλη την μαγεία; Από τις εκδόσεις Αγγελάκη κυκλοφορεί το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Νίκης Γαλάνη,με τίτλο ''Ένα δώρο μικροσκοπικό" καί σήμερα έχω την χαρά να σας μιλήσω γι'αυτό. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε ηλικίες παιδιών προνηπίου,νηπίου καί δημοτικού.

Περιγραφή:

Σε έναν κόσμο ολότελα χάρτινο, εκεί  ζούνε τα δώρα... Προσμονώντας τη μέρα που κάποιος άγιος Βασίλης ή νονός, κάποιος νεράιδος ή γονιός, θα τα επιλέξει για ένα απ’ τα παιδιά του κόσμου. Δώρα μικρά, δώρα μεγάλα, δώρα με φιόγκους και με άλλα. Όλα μα όλα τους βρίσκονται εκεί και σας περιμένουν να τα πάρετε. Όλα εκτός από ένα μικρό, τόσο δα μικρούτσικο δωράκι που δεν φαίνεται να το θέλει κανείς για το παιδί του. Μέχρι την ημέρα που ένα μικρό και άτακτο κορίτσι θα τα αλλάξει όλα.

Η συγγραφέας έχει έναν λόγο γλυκό σαν άλλο ζαχαρωτό. Έναν λόγο τόσο οικείο καί κατανοητό που σε συνδυασμό με την εξαιρετική,πολύχρωμη εικονογράφηση της κυρίας Δήμητρας Παπαδημητρίου σκορπούν χαμόγελα καί στιγμές ευτυχίας σε όλα τα μικρά παιδιά που θα διαβάσουν,ή,θα ακούσουν το βιβλίο. Ένα βιβλίο που η περιεκτική,εύστοχη,διδακτική καί συνάμα ψυχαγωγική του ιστορία απαντά στο παραπάνω ερώτημα με τον καλύτερο τρόπο καί δείχνει καί σε εμάς τους ενήλικες κάτι που μεγαλώνοντας μπορεί να ξεχνάμε. Ποιο είναι αυτό; Μα πως η αξία ενός ανθρώπου,ή,πράγματος δεν ορίζεται από το μέγεθος,την ομορφιά καί το όποιο ''φαίνεσθαι'',αλλά από το ''είναι''. Τι κι αν είναι μικρός,ή,μεγάλος; Αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο. Επίσης,δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που λέγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πως ουκ εν τω πολλώ το ευ. Η ποιότητα καί όχι η ποσότητα είναι που μετράει.

Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Μικρές προτάσεις ενισχυμένες από απλό λεξιλόγιο,
- Ιστορία βασισμένη σε καθημερινά παραδείγματα,
- Μεγάλη κι ευκολοδιάβαστη γραμματοσειρά.

   Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πολύ καί σας προτείνω να το αναζητήσετε κι εσείς με τη σειρά σας. 
Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.



Ένα δώρο μικροσκοπικό Ένα δώρο μικροσκοπικό Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.