ΒΑΛΣΑΜΟ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: ΒΑΛΣΑΜΟ

Λίγη ανακούφιση στον πόνο σου

Συγγραφέας: Ανδρέας Κονάνος

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε κι εσείς,μα είναι κάποια βιβλία που μας γεμίζουν με όμορφες σκέψεις καί γαλήνη με το που τα αντικρίζουμε. Έτσι συνέβη καί με μένα,πιάνοντας για πρώτη φορά στα χέρια μου το νέο βιβλίο του συγγραφέα Ανδρέα Κονάνου,με τίτλο ''Βάλσαμο'',που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Αυτό το φωτεινό καί πολύχρωμο εξώφυλλο του ήρθε καί με ''αγκάλιασε'' σαν τρυφερό χάδι καί όπως λέει καί ο τίτλος του,ήταν βάλσαμο για την ψυχή μου. Γι'αυτό καί επέλεξα να είναι το πρώτο που θα με συντροφεύσει την φετινή χρονιά,καθώς καί η πρώτη μου βιβλιοπρόταση για εσάς. Καί για να σας προλάβω. Θα σας πρότεινα ανάλογα βιβλία (που ανήκουν στην κατηγορία του ευ ζην,της αυτοβελτίωσης καί της ψυχολογίας) να μην βιαστείτε να τα κρίνετε ως ελαφρά κι ανούσια,αλλά να τους επιτρέψετε να μιλήσουν στον νου καί στην καρδιά σας,χάρη στον γλυκό καί οικείο λόγο του συγγραφέα. Ένας συγγραφέας που δεν κρίνει,αλλά βοηθά με τα λόγια του.

Περιγραφή:

Η ζωή είναι δύσκολη και συχνά πονάει. Όποιος σου πει ότι όλα τα προβλήματα λύνονται εύκολα, ότι το αδιέξοδο που περνάς θα ξεπεραστεί σε δύο μέρες, ότι ο άντρας σου θα γυρίσει σύντομα, ότι η κοπέλα σου θα αλλάξει αμέσως, ότι το παιδί σου θα γίνει φωστήρας χωρίς διάβασμα, ότι η χοληστερίνη σου θα πέσει ό,τι κι αν τρως, μάλλον δεν είναι προσγειωμένος στη γη της πραγματικότητας.
Με το βιβλίο αυτό έρχομαι κοντά σου να σου πω ότι τη λύση στο θέμα σου –ψυχολογίας, υγείας, σχέσης, επαγγελματικό–, θα τη δώσεις εσύ! Με τον υπεύθυνο αγώνα σου.

Κάποιες φορές πονάς πολύ και τα μάτια σου στραγγίζουν απ’ το κλάμα. Δε σου ταιριάζει όμως οίκτος ή λύπηση εσένα. Ξέρεις τι σου ταιριάζει; Μόνο έπαινος και θαυμασμός και χειροκρότημα! Γι’ αυτό γράφτηκε αυτό το βιβλίο: για να σου θυμίσει πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις.

Εύχομαι το Βάλσαμο να σε γεμίσει ελπίδα, δύναμη και αποφασιστικότητα. Να σε οδηγήσει σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που θα φέρει πρακτικές αλλαγές!

Σε οραματίζομαι…
Ανοίγεις το βιβλίο αυτό με θλίψη και αγωνία. Σφίγγεσαι και πονάς. Ύστερα από λίγες σελίδες όμως κάτι γίνεται και αλλάζεις. Παρηγοριέσαι κι εμψυχώνεσαι. Και παίρνεις την απόφαση να προχωρήσεις με ορμή τους στόχους και τα όνειρά σου. Το μαύρο σύννεφο έφυγε. Η καρδιά σου τώρα νιώθει
ελπίδα και ένα γλυκό μούδιασμα. Κάτι σαν βάλσαμο…

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.







ΒΑΛΣΑΜΟ ΒΑΛΣΑΜΟ Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 09, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.