Η φωνή των δέντρων


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Η φωνή των δέντρων

Συγγραφέας: Θοδωρής Αραμπατζής

Εικόνες: Δέσποινα Μανώλαρου

Δυστυχώς,όλο καί περισσότερο,καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών που προκαλούνται από την βίαιη κι ανεπιθύμητη κλιματική αλλαγή. Για μεγάλη μερίδα του κόσμου όλο αυτά τα πρωτόγνωρα φαινόμενα που ζούμε,φαντάζουν ως ξένα καί μακρινά. Όμως,μετά θλίψης μου,σας λέω πως μας αφορούν όλους κι όλες ανεξαιρέτως. Γι'αυτό δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας,ούτε να εθελοτυφλούμε,αλλά να λάβουμε αμέσως δράση ανεξαρτήτως ηλικίας,φύλου καί καταγωγής. Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας καί είναι καθήκον μας να το προστατέψουμε. Διότι,όπως εύστοχα λένε,δεν υπάρχει planet B,ή,αλλιώς δεύτερος πλανήτης. Παράλληλα,ως μεγαλύτεροι/ες οφείλουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά την αγάπη καί τον σεβασμό προς το περιβάλλον καί την οικολογία.

Η σημερινή μου πρόταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 ετών καί άνω καί αφορά το παιδικό βιβλίο του συγγραφέα Θοδωρή Αραμπατζή,με τίτλο ''Η φωνή των δέντρων",που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ενα βιβλίο που ψυχαγωγεί,οξύνει την κριτική ικανότητα καί σκέψη των παιδιών καί ταυτόχρονα,τα διδάσκει να έχουν ενσυναίσθηση καί οικολογική συνείδηση. Κι όλα αυτά χάρη στην εύθυμη καί ουσιαστική του ιστορία,με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κορίτσι που,όπως λέει καί ο τίτλος,θα γίνει η φωνή των δέντρων καί θα μας μεταφέρει όσα εκείνα θέλουν να μας πουν,αλλά δεν γίνεται να τα ακούσουμε.

Περιγραφή:

Όταν η πόλη της πλήττεται από μια πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή, η εντεκάχρονη Μαρία βρίσκει καταφύγιο μαζί με την οικογένειά της στα γύρω βουνά. Εκεί ανακαλύπτει έκπληκτη ότι μπορεί να συνομιλεί με τα δέντρα και τα υπόλοιπα φυτά. Καθώς μαθαίνει κάποια από τα πιο συγκλονιστικά μυστικά της φύσης, η Μαρία νιώθει τον σεβασμό και τον θαυμασμό της για τον κόσμο του δάσους να μεγαλώνουν. Ταυτόχρονα όμως καταλαβαίνει ότι πολλές από τις πράξεις και τις αξίες των ανθρώπων βρίσκονται σε αντίθεση όχι μόνο με τους κανόνες της φύσης, αλλά και με την ίδια τη λογική. Όλα μέσα της αρχίζουν λοιπόν να ανατρέπονται για να δώσουν τη θέση τους σε μια νέα ισορροπία. Κι όταν πια νιώθει πως ανήκει κι αυτή στον κόσμο του δάσους, τολμά να αναλάβει μια πολύ κρίσιμη αποστολή...

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 ετών καί άνω.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.










Η φωνή των δέντρων Η φωνή των δέντρων Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.