Δελτίο Τύπου-"Μύχιες σκέψεις"-Περικλής Λεύκας-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Μύχιες σκέψεις" του ποιητή μας Περικλή Λεύκα!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Από πολύ μικρός ένιωθα μια ιδιαίτερη έλξη προς την ποίηση. Μου άρεσε πάντα να μιλώ όσο πιο ποιητικά γινόταν.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου βαθιά συναισθήματα, σκέψεις, πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις που με σημάδεψαν με ιδιαίτερο τρόπο, στάθηκαν αφορμή να γράψω αυτά τα ποιήματα.

Θεώρησα λοιπόν σκόπιμο, μετά από ενθάρρυνση και παρότρυνση και της φιλολόγου κόρης μου, να τα συγκεντρώσω, και μάλιστα χρονολογικά, σε μια μικρή ποιητική συλλογή.

Το έργο που κρατάτε στα χέρια σας δεν έχει λοιπόν αναγκαστικά καλλιτεχνικές αξιώσεις. Είναι απλώς μια προσωπική και εμπιστευτική κατάθεση ψυχής, που ίσως συναντήσει κάποια ηχώ στη δική σας ευαισθησία.

Περικλής Λεύκας

Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 2022

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Περικλής Λεύκας γεννήθηκε στην Μελιά Δωδώνης το 1935. Το 1948 εισήχθηκε στην Παιδόπολη «Αγ. Ελένη» Ιωαννίνων λόγω του εμφυλίου πολέμου. Τελείωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές στην Θεσσαλονίκη και εισήχθηκε με υποτροφία κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων καθώς και στο Αγγλικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Προτίμησε το Πανεπιστήμιο και μετά το πέρας των σπουδών του διορίστηκε ως καθηγητής Αγγλικών στην Μέση Εκπαίδευση. Παράλληλα, εγγράφηκε στο Κλασικό τμήμα της Φιλοσοφικής και στο 4ο έτος πήρε μετεγγραφή για τα Ιωάννινα, μιας και υπηρετούσε εκεί, από όπου έλαβε και το Πτυχίο του Φιλολόγου. Κατόπιν εξετάσεων εισήχθηκε στην Σχολή Επιμορφώσεως Λειτουργών Μέσης Εκπαιδεύσεως (ΣΕΛΜΕ), και κατόπιν στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαιδεύσεως (ΔΜΕ).

Κατά την μακρά περίοδο της σταδιοδρομίας του, πέρα από το διδακτικό του έργο, ανέπτυξε και καλλιτεχνικές δραστηριότητες: δημιούργησε Σχολικές Χορωδίες, όπου δεν υπήρχε Καθηγητής Μουσικής, και ανέβασε επτά θεατρικά έργα σε τρία Σχολεία. Υπήρξε μέλος της Χορωδίας Καθηγητών Ιωαννίνων.

Ασχολήθηκε επίσης με Μεταφράσεις: Μετέφρασε στα Αγγλικά «Τα Βαλκάνια, Απύραλη Ζώνη» του Γ. Κορίδη και «Τουριστικό Οδηγό της Ηπείρου» του Λ. Μάλαμα (Εταιρία Ελληνικών Εκδόσεων Ιωάννινα, 1971). Μετέφρασε επίσης στα Ελληνικά την ιστορική πραγματεία «Το Δεσποτάτο Της Ηπείρου» του DONALD M. NICOL, Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, (Blackwell, Oxford, 1957), το οποίο δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στο αξιόλογο Περιοδικό «Ηπειρωτική Εστία» και στην συνέχεια κυκλοφόρησε σε Ανάτυπα. Στο ίδιο Περιοδικό, στο οποίο ήταν συνδρομητής, δημοσίευσε επίσης πολλές αξιόλογες μεταφράσεις διηγημάτων ξένης λογοτεχνίας καθώς και ένα δικό του ποίημα: «Το Πικρό Ποτήρι».

Το 1990 επελέγη ως Αναπληρωτής Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Σχολείου Κάλαμ, κοντά στην Οξφόρδη, όπου και υπηρέτησε για μιαν επταετία. Συνταξιοδοτήθηκε το 1999 και ζει στην Θεσσαλονίκη. Έχει δυο κόρες, που ζουν και εργάζονται στο Βέλγιο, και τρία χαριτωμένα εγγόνια.

Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια, γιατί γνωρίζει νέους τόπους και νέους ανθρώπους καθώς και το διάβασμα. Είναι μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «Ο Φιλόλογος» καθώς και της Χορωδίας του «Χρήστος Τσολάκης».

Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας:

periklislefkas@hotmail.gr

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Ποίηση

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 130

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-084-4

Τιμή: 10,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Μύχιες σκέψεις" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/mihies-skepseis/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!




  Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!



Δελτίο Τύπου-"Μύχιες σκέψεις"-Περικλής Λεύκας-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Μύχιες σκέψεις"-Περικλής Λεύκας-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.