Όταν το βουνό γίνεται πεδιάδα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Όταν το βουνό γίνεται πεδιάδα

Συγγραφέας: Ευγενία Μπλέτσα

Όπως οι λαϊκές ρήσεις,έτσι καί οι μύθοι,που μας ακολουθούν μέσω της μακροχρόνιας παράδοσης του τόπου μας,όσα χρόνια κι αν θα περάσουν,δεν θα πάψουν ποτέ να είναι διαγχρονικοί καί με μία τεράστια δυναμική ως προς τα μηνύματα που γεννιούνται μέσω αυτών. Πάντα μας διδάσκουν καί με τον έναν,ή,τον άλλον τρόπο μας δίνουν απαντήσεις,ακόμα καί λύσεις,σε ζητήματα που μπορεί να μας ταλανίζουν. Αγαπητοί από όλους κι όλες,ανεξαρτήτως ηλικίας καί φύλου,οι μύθοι του Αισώπου πάντα βρίσκουν μία θέση στην καθημερινότητά μας. Θεωρώ πως η μεγάλη τους αξία είναι αναγνωρισμένη καί αποδεκτή τοις πάσι,οπότε πολλοί/ες θα συμφωνήσουν με την άποψή μου πως είναι συνετό από μικρή ηλικία να μαθαίνουμε αυτούς τους μύθους καί να γινόμαστε αποδέκτες των σπουδαίων νοημάτων τους. 

Με αυτό το σκεπτικό η συγγραφέας Ευγενία Μπλέτσα στο νέο της βιβλίο,με τίτλο ''Όταν το βουνό γίνεται πεδιάδα",μας παρουσιάζει μία συλλογή τεσσάρων αυτοτελών νουβελών που βασίζονται σε τέσσερις μύθους του Αισώπου. Τέσσερις νουβέλες αποτυπωμένες πάνω στο χαρτί με λόγο οικείο,καθαρό καί ευνόητο που απευθύνεται τόσο σε παιδιά ηλικίας 8 ετών καί άνω,όσο καί σε ενήλικες. Τέσσερις νουβέλες οι ιστορίες των οποίων μας αποδεικνύουν πως τα δύσκολα,έστω κι αργά,μπορούν να γίνουν εύκολα.

Περιγραφή:

Η ζωή κάθε ανθρώπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με διάφορα προβλήματα - ορισμένα τόσο σοβαρά, ώστε αποτελούν κυριολεκτικά ζητήματα ζωής και θανάτου.

Ο άνθρωπος που τα αντιμετωπίζει βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής του κι έχει μπροστά του δυο μονάχα επιλογές: Η μία είναι να βουλιάξει στο πρόβλημά του για όλη του τη ζωή. Η άλλη να βρει τη δύναμη να σταθεί γερά στα πόδια του, να το αντιμετωπίσει και να συνεχίσει τη ζωή του.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στον άνθρωπο που είναι αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα που του φαίνεται βουνό. Ένα βουνό δύσβατο, πανύψηλο, που, αν και λαχταρά την ηλιόλουστη κορυφή του, νιώθει μικρός και αδύναμος μπροστά του. Οι σελίδες αυτού του έργου μιλούν στην καρδιά του αναποφάσιστου ορειβάτη και τον γεμίζουν με αγωνιστικό παλμό. Αρκεί να τολμήσει, να κάνει την αρχή!

Οι θρυλικοί ήρωες κάποιων μύθων του Αισώπου ζωντανεύουν μέσα στις σελίδες αυτού του έργου και μας αφηγούνται στιγμή προς στιγμή την ιστορία τους. Κάθε εμπειρία τους γεννά ένα συναίσθημα. Κάθε συναίσθημα μια σκέψη και κάθε σκέψη ένα άλλο συναίσθημα… που με τη δύναμή του τους βοηθάει να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους!

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.




Όταν το βουνό γίνεται πεδιάδα Όταν το βουνό γίνεται πεδιάδα Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.