Continuum


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Continuum

Συγγραφέας: Μαρία Δριμή

Θεωρώ πως το θέατρο είναι μία εκ των πιο εξευγενισμένων καί διαδραστικών τεχνών. Συνδυάζει την υποκριτική με το ''ζωντάνεμα'' επί σκηνής σπουδαίων έργων καί κατ'επέκταση των διαγχρονικά επίκαιρων νοημάτων τους γύρω από την ανθρώπινη φύση,συναισθήματα,αλλά καί κοινωνικά ζητήματα που κατά καιρούς μας απασχολούν. Άν καί αγαπώ το θέατρο,δεν έχω παρακολουθήσει τόσες παραστάσεις,όσες θα επιθυμούσα. Γι'αυτό,αισθάνομαι μεγάλη χαρά όταν φτάνουν στα χέρια μου βιβλία με την μορφή θεατρικών έργων. Νιώθω σαν να ανοίγει μπροστά στα μάτια μου μία θεατρική αυλαία την στιγμή που αρχίζω να διαβάζω το βιβλίο. Σαν να βρίσκομαι καθισμένη στην πρώτη σειρά καί να παρακολουθώ όχι μία,αλλά όσες φορές επιθυμώ την ίδια παράσταση καί να επιλέγω σε ποιες σκηνές θα σταθώ παραπάνω,χωρίς διαλείμματα...

Η συγγραφέας Μαρία Δριμή μέσα από το νέο της βιβλίο,με τίτλο ''Continuum" μας χαρίζει αυτό το δώρο που σας αναφέρω παραπάνω. Διαβάζοντας το παρόν βιβλίο υπό μορφή θεατρικού έργου,όχι μόνο μας δίνεται η δυνατότητα κάθε φορά να δούμε μέσα από την σκοπιά του εκάστοτε ήρωα,ή,της εκάστοτε ηρωϊδας,αλλά να πάρουμε σημαντικά μηνύματα γύρω από το ζήτημα των σχέσεων,της συντροφικότητας,το πως αντιλαμβανόμαστε την ομορφιά καί την ασχήμια,μα πάνω απ'όλα την αλήθεια του εαυτού μας,ακόμη κι αυτή που κατά βάθος κρύβουμε μέσα μας. Κι όλα αυτά δοσμένα χάρη στην οξυδερκή καί άρτια πένα της συγγραφέως.

Περιγραφή:

Ένας οδοντίατρος, αντιμέτωπος με τη διάλυση του γάμου του, αναθέτει σε έναν ιδιωτικό ερευνητή την παρακολούθηση της συζύγου του. Μια γλύπτρια επιδιώκει με τα έργα της να απεικονίσει την ασχήμια. Ο Γιώργος και η Ευρυδίκη, ο Οδυσσέας και η Ιόλη. Δύο ζευγάρια που εισβάλλουν το ένα στη σφαίρα του άλλου· τέσσερις άνθρωποι που προσπαθούν να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα σε ένα συνεχές χώρου και χρόνου. Μια σχεδόν καλειδοσκοπική απεικόνιση του ρεαλιστικού κόσμου, ίσως η εικόνα που έχει για τον κόσμο μας ο άγνωστος και απροσπέλαστος σκηνοθέτης του.

Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Continuum Continuum Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.