Τα τρελόπαιδα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Τα τρελόπαιδα

Συγγραφέας: Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Όλοι οι γονείς θέλουν το κάλλιστο για τα παιδιά τους. Γι'αυτό καί χαίρονται ιδιαίτερα όταν εκείνα πετυχαίνουν σε ό,τι κάνουν καί διακρίνονται είτε στο σχολείο,είτε σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες. Καλώς,ή,κακώς οι γονείς έχουν κάποιες προσδοκίες απ'τα παιδιά τους,είτε γιατί εκείνοι έχουν κατακτήσει όσα επιθυμούσαν καί βλέπουν στα πρόσωπα των παιδιών τους τους/τις συνεχιστές/στριες τους,είτε πέφτουν στο λάθος να θέλουν να ζήσουν μέσω των παιδιών τους τα δικά τους όνειρα καί απωθημένα. Για μένα είναι λάθος καί το ένα καί το άλλο. Οι γονείς οφείλουν καί πρέπει να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους,να τα στηρίζουν καί να τα αγαπάνε σε ό,τι κι αν εκείνα αποφασίσουν για την ζωή τους,ακόμη κι αν δεν είναι άριστοι/ες ως μαθητές/τριες,αλλά έχουν μία κλίση σε κάτι άλλο όπως η μουσική,ο χορός,ή,κάποια άλλη τέχνη. Κι εκτός αυτού,αγαπητοί γονείς,μην συγκρίνετε τα παιδιά σας ως προς τις ικανότητές τους. Όσα παιδιά κι αν έχετε,τα αγαπάτε εξίσου καί δεν τα ξεχωρίζετε!

Όλα αυτά αναδεικνύει η συγγραφέας Μαριλίτα Χατζημποντόζη μέσα από το βιβλίο της,με τίτλο ''Τα τρελόπαιδα'',που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο καί απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών καί άνω. Ένα καλογραμμένο καί όμορφο από άποψη αισθητικής παιδικό βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα από μικρούς καί μεγάλους.

Περιγραφή:

Ο μπαμπάς διάσημος γιατρός, η μαμά διάσημη ακτιβίστρια, η αδερφή απουσιολόγος, ο μικρός αδερφός άσος στη ρομποτική κι ο Αιμίλιος-Παναγιωτάκης απλώς ένα τρελόπαιδο. Όπως και ο κολλητός του, ο Διονύσης. Δεν είναι πουθενά πρώτος, τουλάχιστον όχι εκεί που τον θέλουν πρώτο. Μέχρι που μια κιθάρα, μια μυστηριώδης εξαφάνιση κι ένας ταχυδακτυλουργός παππούς θα τους κάνουν όλους να λατρέψουν τα «τρελόπαιδα».

Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Ευνόητη,διδακτική καί ψυχαγωγική ιστορία,
- Παραδείγματα παρμένα από την καθημερινή ζωή,
- Οικείο λεξιλόγιο καί ρεαλιστικοί διάλογοι που πείθουν πως μιλάει ένα παιδί ηλικίας 8 ετών,
- Εξαιρετική,πολύχρωμη εικονογράφηση από τον κύριο Βασίλη Γρίβα,
- Τέλος,για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

ΘΕΜΑ: Οικογενειακή ζωή
Τα τρελόπαιδα Τα τρελόπαιδα Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.