Δελτίο Τύπου-"Μικροί και Μεγάλοι Αναγραμματισμοί"-Σωτήρης Νικολαϊδης-Εκδόσεις Ελκυστής




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Μικροί και Μεγάλοι Αναγραμματισμοί" του ποιητή μας Σωτήρη Νικολαϊδη!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


Τα γράμματα –κεφαλαία ή μικρά– κρύβουν μέσα τους αρχιτεκτονική, μουσική και σημειολογία. Οι λέξεις, πάλι, μια κρυφή γοητεία που προκύπτει από την ανάμειξη των γραμμάτων και την ετυμολογία τους.

Η ποιητική συλλογή «Μικροί και Μεγάλοι Αναγραμματισμοί» γράφτηκε χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο αναγραμματισμένες λέξεις, άσχετες μεταξύ τους, από κάποιο εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης, με αυτόματη γραφή. Ο καμβάς πάνω στον οποίο στήθηκε, υπήρξε η επώδυνη εποχή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Μπροστά μας, σαν σε οθόνη, εμφανίζονται στο κριτήριο οι αξίες και οι ιδεολογίες που εξέπεσαν, καθημαγμένες, δίχως μορφή, παρασυρμένες από τη δίνη των αναγραμματισμών.

Σε ολόκληρη τη συλλογή κυριαρχούν οι εικόνες και ο συμβολισμός. Η απουσία τίτλων από τα ποιήματα, ωθεί τους αναγνώστες, συμμετέχοντας δημιουργικά, να τα ονοματίσουν.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ



Ο Σωτήρης Νικολαϊδης γεννήθηκε στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, όπου για 36 χρόνια υπήρξε μάχιμος εργάτης της εκπαίδευσης, ως καθηγητής θεολογίας.

Παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων σεξπηρικού, αναγεννησιακού και σύγχρονου θεάτρου, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλά θεατρικά σχήματα της πόλης, ως ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας.

Ποιήματα και δοκίμιά του έχουν δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά, εκ των οποίων κάποια μεταφράστηκαν και τυπώθηκαν από ξενόγλωσσα περιοδικά.

Ενεργός στιχουργός με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 1995, με το τραγούδι “Χακί παράπονο”. Την ίδια χρονιά, απέσπασε το Β΄ βραβείο σε πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, με το τραγούδι “Ραμόνα”, που ερμήνευσε εξαιρετικά ο Μανόλης Μητσιάς. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από διάφορους καλλιτέχνες της ευρύτερης έντεχνης ελληνικής μουσικής με αξιοσημείωτη δισκογραφία.

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης επανέρχεται στο προσκήνιο, μέσω της έντυπης κυκλοφορίας των ποιητικών του συλλογών “Μικροί και Μεγάλοι Αναγραμματισμοί” από τις εκδόσεις “Ελκυστής”.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Ποίηση

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 114

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-100-1

Τιμή: 10,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Μικροί και Μεγάλοι Αναγραμματισμοί" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/mikroi-kai-megaloi-anagrammatismoi/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!



  Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!




Δελτίο Τύπου-"Μικροί και Μεγάλοι Αναγραμματισμοί"-Σωτήρης Νικολαϊδης-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Μικροί και Μεγάλοι Αναγραμματισμοί"-Σωτήρης Νικολαϊδης-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Μαρτίου 30, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.