Λεονόρα Μπολτ: Η μυστική εφευρέτρια


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Λεονόρα Μπολτ: Η μυστική εφευρέτρια

Συγγραφέας: Lucy Brandt

Σήμερα διάβασα καί σας παρουσιάζω το βιβλίο της συγγραφέως Lucy Brandt,με τίτλο ''Λεονόρα Μπολτ: Η μυστική εφευρέτρια" που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην χώρα μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της κυρίας Μαρίας-Νεφέλης Ταμία καί απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών καί άνω. Το βιβλίο ''ανοίγει'' την σειρά βιβλίων με γενικότερο τίτλο ''Λεονόρα Μπολτ". Πρόκειται για μία εξαιρετική κι ευφυή σειρά περιπέτειας μυστηρίου που υπόσχεται να κρατήσει πολύ καλή συντροφιά στα μικρά παιδιά.

Η παιδική φαντασία δεν έχει όρια καί πολλές φορές οδηγεί τα παιδιά σε δημιουργικά μονοπάτια καί εξαιρετικές ιδέες γύρω από κατασκευές διάφορων παιχνιδιών κι όχι μόνο. Βέβαια,όλο αυτό είναι ενδεδειγμένο μέσα σε ασφαλή πλαίσια (τόσο για τα ίδια,όσο καί για τους γύρω τους) πάντα με την ορθή επιτήρηση από τους γονείς τους. Εγώ είμαι υπέρμαχος της άποψης να στέκουμε στο πλάι των παιδιών καί να τα στηρίζουμε στις προσπάθειές τους. Να μην τα μειώνουμε,αλλά να τα ενθαρρύνουμε. Καί κυρίως,να μην εκμεταλλευόμαστε τις έξυπνες ιδέες τους καί να μην τις παρουσιάζουμε ως δικές μας.

Περιγραφή:

To άκρως μυστικό εργαστήρι της Λεονόρας (ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ!) είναι στην κορυφή ενός παλιού φάρου. Ο φάρος βρίσκεται στο νησί Κράμπι. Και το νησί Κράμπι είναι πεταμένο στη μέση του… απόλυτου πουθενά!
Η Λεονόρα Μπολτ περνά τον καιρό της εφευρίσκοντας απίστευτα πράγματα στο εργαστήρι της, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του τρομακτικού θείου Λούθερ. Όμως, όταν τα κύματα ξεβράζουν στο νησί Κράμπι ένα αγόρι, τον Τζακ, το τρομερό μυστικό που της αποκαλύπτει για τον θείο της αλλάζει τον κόσμο της μια για πάντα!
Έχοντας στο πλευρό της μια βίδρα με ιδιαίτερες ικανότητες, μια μαγείρισσα αμφίβολου ταλέντου κι έναν καλλίφωνο καπετάνιο, θα μπορέσει η Λεονόρα να εφεύρει κάποιο μαραφέτι που θα τη βοηθήσει να νικήσει μια και καλή τον μοχθηρό θείο της;

Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Ευνόητη καί ψυχαγωγική ιστορία,
- Τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν με την πανέξυπνη μικρή ηρωϊδα,
- Οικείο λεξιλόγιο καί ρεαλιστικοί διάλογοι που πείθουν πως μιλάει ένα παιδί αυτής της ηλικίας,
- Τέλος,όμορφη ασπρόμαυρη εικονογράφηση από την κυρία Γκλάντις Χοσέ.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.





































Λεονόρα Μπολτ: Η μυστική εφευρέτρια Λεονόρα Μπολτ: Η μυστική εφευρέτρια Reviewed by Dominica on Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.