25η ώρα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: 25η ώρα

Συγγραφέας: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Χρόνος...
Πότε στην θέση του φίλου καί πότε στην θέση του εχθρού...
Από την αρχή της ύπαρξης του ανθρώπου, ο χρόνος μοιάζει σαν άλλος θεός, Ιανός, που πότε δείχνει το ένα του πρόσωπο καί πότε το άλλο. 
Άραγε, πόσοι καί πόσοι άνθρωποι δεν έχουν ευχαριστήσει, ή, μισήσει τον χρόνο;
Πόσες φορές δεν έχουν ευχηθεί να περάσει (ο χρόνος) πιο γρήγορα, ή, να κυλήσει πιο αργά;
Πόσες φορές κι εμείς οι ίδιοι/ες έχουμε την αίσθηση πως ο χρόνος δεν είναι επαρκής, ώστε να κάνουμε όλα όσα επιθυμούμε;
Πόσες φορές δεν έχουμε ευχηθεί η ημέρα να μην είχε 24, αλλά 25 ώρες;
Μα αλήθεια, τί θα προσδίδει στον καθένα καί στην καθεμία από εμάς αυτή η μία επιπλέον ώρα;
Πόσο ζωτικής σημασίας θα μπορούσε να είναι;
Τί θα σηματοδούτε αυτή η 25η ώρα;
Ας το ανακαλύψουμε μαζί μέσα από το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τίτλο ''25η ώρα'', που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Βακχικόν. Μία συλλογή διηγημάτων με κοινό παρανομαστή τον χρόνο καί την παρουσία του στην ζωή μας, γραμμένα όλα με οικείο, κατανοητό λόγο που μας γεμίζει με εικόνες καί συναισθήματα.

Περιγραφή:

Ένας δρομέας, ένας διευθυντής κλινικής, μία νοσηλεύτρια, ένας οπαδός, δύο ηλικιωμένοι, ένας καθηγητής, ένας γιατρός και μία εργαζόμενη γυναίκα βιώνουν σε οκτώ διαφορετικές ιστορίες τον χρόνο και τις διακυμάνσεις του με τον δικό τους τρόπο, μέσα από τη δική τους διάσταση, μέσα από τον δικό τους ιδιαίτερο κόσμο. Αγωνιούν, συγκρούονται, θυμούνται, ξαναζούν, αισθάνονται, φοβούνται και ελπίζουν ξανά μέσα από τις δικές τους μικρές και μοναδικές ιστορίες.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εμπνέεται από αληθινές ιστορίες και γεγονότα που συνέβησαν κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19 στη χώρα μας και στη γειτονική Ιταλία, και προσφέρει στον αναγνώστη μια συλλογή διηγημάτων με κύρια διάσταση τον χρόνο και τη σχέση που ανέπτυξαν με αυτόν οι ήρωές του. Το αν και με ποιους από αυτούς θα ταυτιστούμε, θα συγκινηθούμε και θα… αναμετρηθούμε επαφίεται στον τρόπο που ζήσαμε όλοι τις μικρές και μεγαλύτερες «ρωγμές» του χρόνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.


25η ώρα 25η ώρα Reviewed by Dominica on Μαΐου 25, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.