Δελτίο τύπου-"Ζήτα το!"-Μαρία Καραμπίνη-Ανθούλη-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Ζήτα το!" της συγγραφέως μας Μαρίας Καραμπίνη-Ανθούλη!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

ΜΥΡΤΩ

Μυρτώ, «η ευχάριστη σαν Μυρτιά, εγγονή του Αριστείδη και δεύτερη σύζυγος του Σωκράτη». Και το όνομά της δεν τη συνόδευε τυχαία… Οι αρχές πάντα όριζαν τη ζωή της, οι αναζητήσεις την ύπαρξή της. Μέχρι που έφτασε να αποδεχθεί την ανθρώπινη φύση της, τη θνητότητά της.

Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της… Ένα ταξίδι μιας προσωπικής εσωτερικής συγχώρεσης, μέσα από τη συνειδητοποίηση χειροπιαστών και άυλων γεγονότων… Η αποδοχή ενός εαυτού, που χρόνια πάλευε ν’ απαρνηθεί. Βρέθηκε μπροστά της, και παρουσιάστηκε με στόμφο, με μια πεισματική επιμονή να γίνει ορατός… Τόσο, που δεν μπόρεσε να τον αγνοήσει. Οι συστάσεις έγιναν, κι οι δυο αναμετρήθηκαν. Και η εσωτερική της πάλη τής θύμιζε το γνώριμο, το βολικό. Όμως, η νέα εικόνα στον καθρέφτη ήταν εκτυφλωτική. Κραύγαζε την ανάγκη της να βγει στο φως! Ούρλιαζε την αγανάκτηση και τον πόνο. Ήθελε να τα αποτινάξει από πάνω της, και καθαρή να παρουσιαστεί, πρώτα στον εαυτό της και μετά στον κόσμο…

Διάσπαρτα γεγονότα, φαινομενικά ασύνδετα, μπλέκονται σε ένα πλέγμα. Κεντιούνται σε τάξη και αταξία… σε ένα κάδρο. Ο ουρανός, το λιβάδι, ένα λουλουδάκι, ένα φυλλαράκι, ο ήλιος, τα σύννεφα και η βροχή, ένα κλαδί, ο κορμός ενός δέντρου, η φυλλωσιά του… και τέλος οι καρποί… ποτέ ξανά δεν είχε δει δέντρο να καρποφορεί τόσο ακατάσχετα!

Και ο πιο γλυκός καρπός μέσα της… μια φλόγα που άναψε και δε θα έσβηνε ποτέ πια… Και κλήθηκε να αποφασίσει σαν την Εύα, και έκανε κι εκείνη τη λάθος επιλογή. Για να βρεθεί αντιμέτωπη με τη γύμνια της και τις αδυναμίες της… Να τις νικήσει και να διεκδικήσει πίσω τον δικό της παράδεισο!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Καραμπίνη-Ανθούλη γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1980 στη Θεσσαλονίκη, ως αποτέλεσμα ενός μεγάλου έρωτα και μιας ένωσης δύο διαφορετικών κόσμων, βαθιά επηρεασμένων από τα πολιτικά δρώμενα της εποχής τους, και τη διαφορετική κουλτούρα τους, της Ελλάδας της μεταπολίτευσης και της σοσιαλιστικής Βουλγαρίας. Αυτούς τους δύο διαφορετικούς κόσμους κουβαλά αναπόφευκτα μέσα της, και συχνά, είναι ο λόγος που δεν μπορεί να συμβαδίσει με το κοινό αίσθημα.

Σπούδασε στη Σχολή Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά δεν εξάσκησε το επάγγελμα ποτέ. Εργάστηκε ως ιδιωτική υπάλληλος παράλληλα με τις σπουδές της, ενώ αργότερα δραστηριοποιήθηκε με τον σύζυγό της στον χώρο του εμπορίου συμπληρωμάτων διατροφής για πάνω από είκοσι χρόνια, έως και σήμερα. Παράλληλα απέκτησε και δύο αγόρια, τους μεγαλύτερους έρωτες της ζωής της!

Το Ζήτα το! είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά της, αν και από πολύ μικρή ξεκίνησε να γράφει ποιήματα, στα ελληνικά και στα αγγλικά, που δεν εξέδωσε ποτέ, ή τουλάχιστον όχι ακόμα… Λατρεύει επίσης το κολύμπι και τη γιόγκα, τον διαλογισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες. Όνειρό της είναι, μέσα από αυτό το βιβλίο, να μπορέσει, έστω δειλά, να προβληματίσει και ίσως, πιο τολμηρά, να βοηθήσει τους αναγνώστες να αναγνωρίσουν τη δύναμη που καθένας κρύβει μέσα του!

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 540

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-127-8

Τιμή: 18,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Ζήτα το!" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/zita-to/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


   Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!



Δελτίο τύπου-"Ζήτα το!"-Μαρία Καραμπίνη-Ανθούλη-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο τύπου-"Ζήτα το!"-Μαρία Καραμπίνη-Ανθούλη-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.