OFF-CAMPUS 1 - Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: OFF-CAMPUS 1 - Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ (Off Campus 1 - The Deal)

Συγγραφέας: Ελ Κένεντι (Elle Kennedy)

Δεν ξέρω τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα (μάλλον το σύμπαν ακούει τις σκέψεις μου), αλλά φτάνουν στα χέρια μου μοιραία, αλλά καθόλου τυχαία, βιβλία που ναι μεν ανήκουν στο είδος της αισθηματικής λογοτεχνίας, μα ''καλύπτουν'' πλήρως τις αναγνωστικές προδιαγραφές που έχω εγώ κατά νου, ώστε να μου είναι αρεστά. Να ξεκαθαρίσω πως σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος, αντιθέτως θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρχουν εκεί έξω περισσότερα βιβλία ερωτικής λογοτεχνίας (με την ορθή έννοια του όρου κι όχι πορνογραφήματα) που θα μιλούν για τον έρωτα καί τις ερωτικές σχέσεις, όπως αναλογεί σε αυτά. 

Η νέα ''ανακάλυψή'' μου είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς ''Off Campus'' της συγγραφέως Ελ Κένεντι, με τίτλο '' OFF-CAMPUS 1 - Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ", που κυκλοφόρησε πρόσφατα καί στην χώρα μας από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση της κυρίας Κλαίρης Θεοδώρου. Πρόκειται για μία ελαφρώς πικάντικη, έξυπνη, χιουμοριστική καί άκρως προσαρμοσμένη στο σήμερα νεανική σειρά βιβλίων (απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 18 ετών), με κοινό παρανομαστή τον έρωτα, αλλά καί τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ των παικτών μιας ομάδας χόκεϊ και τα κορίτσια που θα τους κάνουν να παραμιλούν.

Αισθησιακά προκλητικό, δίχως να γίνεται πρόστυχο καί αισχρό, το βιβλίο καταρρίπτει έναν-έναν τους νόμους του ρομαντισμού, δίνοντας όμως ρεαλιστικά καί απολύτως κατανοητά την εικόνα των σύγχρονων σχέσεων σε συνδυασμό με την οπτική γύρω από το ζήτημα του έρωτα. Αυτό η συγγραφέας το καταφέρνει χάρη στον άμεσο, οικείο καί ευθύ της λόγο, που ενισχύεται από γρήγορους καί ευφυείς διαλόγους, την εναλλαγή της εξιστόρησης της ιστορίας από τα δύο βασικά πρόσωπα, τις γαργαλιστικές περιγραφές όλων των σκηνών (ακόμη καί των πιο ερωτικών), καθώς καί την χρήση αθυροστομιών καί λοιπών φράσεων, όταν κι όπου χρειάζεται. Βέβαια, είναι σεβαστό το να μην αρέσουν αυτά ως λεπτομέρειες σε κάποιους/ες αναγνώστες/στριες. Προσωπικά δεν με ενόχλησαν, ούτε θεώρησα πως με έθιγαν...

Ολοκληρώνοντας την καταγραφή των σκέψεών μου για το βιβλίο, να σας πω πως πιο αγαπημένο μου στοιχείο ήταν ο τρόπος που μας δείχνει η συγγραφέας πως τα όποια ''τραύματα'' φέρουμε, δεν είναι πάντα απαραίτητο να μας ''συντροφεύουν'' για μία ζωή, αλλά αν τα αποδεχθούμε, μπορούμε να τα ξεπεράσουμε καί να μην επηρεάσουν καθόλου τις διαπροσωπικές (ερωτικές καί μη) σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους γύρω μας... Ναι, εμένα το βιβλίο μου άρεσε πολύ καί ανυπομονώ να διαβάσω καί τα υπόλοιπα της σειράς.

Περιγραφή:

ΚΙ ΑΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ
Η Χάνα Γουέλς βρήκε επιτέλους το αγόρι που την ενθουσιάζει. Αλλά ενώ σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής της έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, στον έρωτα είναι πολύ διστακτική λόγω τραυμάτων του παρελθόντος. Αν όμως θέλει να τραβήξει την προσοχή του αγοριού που την ενδιαφέρει, θα πρέπει να ξεβολευτεί για να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος… Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στον ενοχλητικό, ανώριμο, αλαζονικό αρχηγό της ομάδας χόκεϊ με αντάλλαγμα ένα ψεύτικο ραντεβού.
ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ…
Ο Γκάρετ Γκράχαμ το μόνο που θέλει είναι να παίξει επαγγελματικά χόκεϊ μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο, όμως στα μαθήματα τα πάει χάλια και όλη του η προσπάθεια κινδυνεύει να πάει στράφι. Όταν, λοιπόν, η γλωσσού Χάνα τού ζητά να τη βοηθήσει για να κάνει έναν τύπο να ζηλέψει με αντάλλαγμα να του κάνει ιδιαίτερα για να παραμείνει στην ομάδα, δέχεται με τη μία.
Ένα αναπάντεχο φιλί μεταξύ τους όμως θα οδηγήσει στο φανταστικότερο σεξ της ζωής τους και πλέον ο Γκάρετ δε θέλει πια να υποκρίνεται. Πρέπει να πείσει τη Χάνα ότι το αγόρι που πάντα ήθελε είναι αυτός.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.



OFF-CAMPUS 1 - Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ  OFF-CAMPUS 1 - Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.