Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Δούκα

Περιγραφή: 

Είκοσι τρία χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του και τις πολλές εκδόσεις που είχαν γίνει τότε, το μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Δούκα "Η κόρη του Στρατηγού" κυκλοφορεί ξαναδουλεμένο με στοιχεία που τονίζουν περισσότερο τον βυθό της ψυχής των ηρώων του.
Η πορεία της οικογένεια του Στρατηγού, μιας από τις ευυπόληπτες και εύπορες οικογένειες της πόλης ξεδιπλώνεται μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν.
Η Μαρούλα, η μοναχοκόρη του Στρατηγού, μεγαλωμένη σ' ένα σπίτι όπου η πειθαρχία και η τιμή είχαν τον πρώτο λόγο, έκανε όνειρα για το μέλλον, για τις μέρες που θα 'ρθουν. Τα δυο μεγαλύτερα αδέλφια της, ονειρευόντουσαν κι εκείνα να φτιάξουν την καινούργια γενιά των Μακρήδων. Όμως ο πρώτος χάθηκε από ένα τίποτα. Ο δεύτερος από ένα «λάθος». Ο γάμος του πριν από την αδελφή του, τη Μαρούλα, έφερε τριγμούς στην οικογενειακή σταθερότητα.
Η Μαρούλα ύστερα από ένα αποτυχημένο συνοικέσιο κλεισμένη πια στον εαυτό της, στο περιθώριο, ξεχνάει τα όνειρα της νιότης της. Μοναδικό της χρέος είναι να φροντίζει τον γέρο στρατηγό και το παιδί του αδελφού της.
Τα χρόνια περνούν κι εκείνη μεγαλώνει χωρίς ελπίδα για το αύριο. Ώσπου αναπάντεχα έρχεται η άνοιξη στο πρόσωπο ενός άντρα. Η Μαρούλα αρχίζει και πάλι να ονειρεύεται τον προορισμό της, να ελπίζει, μόλο που ο γέρος στρατηγός πιστεύει πως ο καιρός έχει περάσει για κείνη. Ώρα για απόδραση, λοιπόν, από το σπίτι του στρατηγού; Με ποιον τρόπο; Θα μας εκπλήξει άραγε η Μαρούλα; 

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βεργίνα.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Reviewed by Dominica on Ιουλίου 10, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.