ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΡΑΒΕΙΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ" στον ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Πρέσβης ε.τ. - Εκδόσεις Κάκτος


ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

ΠΡΕΣΒΗΣ Ε.Τ.

 

Ακόμη και με δανεικό στυλό

γράφεται η Ιστορία

 

Στον πρέσβη επί τιμή Γιώργο Γεννηματά για το βιβλίο του Ακόμα και με δανεικό στυλό γράφεται η Ιστορία, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, απονέμεται το φετινό Βραβείο «Παναγιώτης Φωτέας» για βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού, το οποίο προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας και επί σειρά ετών Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Πολιτισμού Παναγιώτη Φωτέα.

 

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η υπό την ακαδημαϊκό Χρύσα Μαλτέζου κριτική επιτροπή, στην οποία μετείχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, η επίκουρη καθηγήτρια του ίδιου Ιδρύματος Σοφία Καπετανάκη, το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και αντιπρόεδρος ε.τ. του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Μηλιώνης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

 

Το βραβείο προγραμματίζεται να απονεμηθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Υπό το πρίσμα προσωπικών εμπειριών, ο συγγραφέας φωτίζει διπλωματικά παρασκήνια και καταγράφει γεγονότα που επηρέασαν εθνικές και διεθνείς εξελίξεις. Υπό ανεκδοτολογική μορφή, αναφέρεται σε χαρακτηριστικά απρόοπτα της διπλωματικής ζωής, αναπόσπαστα συνδεδεμένα με πρόσωπα-πρωταγωνιστές της διεθνούς σκηνής.


Καταγράφει τα κρίσιμα γεγονότα του 1974, τη θυμοσοφία του James Callaghan, τον ιστορικό ρόλο του Μikhail Gorbatchev, την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Yeltsin.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:  


Ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς υπηρέτησε ως διπλωμάτης σε κρίσιμες θέσεις για 40 χρόνια. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πολιτικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών και Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

Στο εξωτερικό, υπηρέτησε στην Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Ρωσία, καθώς και ως Πρέσβης της χώρας μας στη Συρία, την Πορτογαλία και την Τουρκία. Υπήρξε μέλος ελληνικών αποστολών σε Ευρωπαϊκά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις ΟΗΕ και σε άλλες διεθνείς συναντήσεις.


Διδάσκει Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πειραιά.

Το 2018 τού απονεμήθηκε το «Βραβείο Θεμιστοκλής» του ιδίου Πανεπιστημίου. Έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος, τον Ταξιάρχη της γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής, καθώς και με άλλες ανώτατες ελληνικές και ξένες τιμητικές διακρίσεις.


Ομιλεί τη γαλλική, αγγλική και ισπανική.


Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.


Κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

ISBN: 978-618-215-055-9

Τιμή: 20,14 με ΦΠΑ

Σελίδες: 304   Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΡΑΒΕΙΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ" στον ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Πρέσβης ε.τ. - Εκδόσεις Κάκτος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΡΑΒΕΙΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ" στον ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Πρέσβης ε.τ. - Εκδόσεις Κάκτος Reviewed by Dominica on Ιουλίου 03, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.