EMILY IN PARIS 2


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: EMILY IN PARIS 2

Συγγραφέας: Κατρίν Καλενγκουλά (Catherine Kalengula)

Άν κι εξακολουθώ να μην έχω συνδρομή στο κανάλι Netflix, η αλήθεια είναι πως η σειρά βιβλίων ''EMILY IN PARIS'' μου έχει γίνει μία γλυκειά ''εμμονή''.  Με δεδομένες τις πολύ καλές εντυπώσεις που μου άφησε το πρώτο βιβλίο, δεν γινόταν, λοιπόν, να μην διαβάσω καί το δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τίτλο ''EMILY IN PARIS 2'', που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Άραγε, σε τί νέες περιπέτειες θα βρισκόταν μπλεγμένη η αγαπημένη μας πρωταγωνίστρια; Είχε συνηθίσει την νέα της ζωή στο Παρίσι; Πώς της φαινόταν, πλέον, η εργασία της; Σε τί διλήμματα θα την οδηγούσε ο δρόμος της; Είχε βάλει σε τάξη, πια, την προσωπική της ζωή; Οι απαντήσεις βρίσκονταν μέσα στις σελίδες του βιβλίου καί περιμένουν από εμάς να τις ανακαλύψουμε...

''Έπειτα από ένα κάπως περίπλοκο ξεκίνημα και μια σειρά από γκάφες, αρχίζω πραγματικά
να ενθουσιάζομαι με τη ζωή μου στο Παρίσι. Οι συνάδελφοί μου με έχουν αποδεχτεί πλήρως και η προϊσταμένη μου έχει πάψει να μου βροντάει την πόρτα κατάμουτρα. Όταν βγαίνω βόλτα στη γειτονιά, αισθάνομαι πλέον ότι βρίσκομαι στον φυσικό μου χώρο. Στο μεταξύ, η ζωή είναι ακόμη πιο υπέροχη από τη στιγμή που η φίλη μου, η Μίντι, εγκαταστάθηκε στο μικροσκοπικό διαμέρισμά μου. Μόνο που υπάρχει ένα αγκαθάκι. Ένα τόσο δα προβληματάκι, που ακούει στο όνομα Γκαμπριέλ… για τον οποίο η Καμίλ ζητάει να μου μιλήσει, κατεπειγόντως. Λες να της εξομολογήθηκε ο Γκαμπριέλ τι συνέβη ανάμεσά μας; Ω, λα λα, μακάρι να είναι κάτι άλλο, οτιδήποτε άλλο, κι όχι αυτό!" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

Διαβάζοντας το βιβλίο καί συγκρίνοντάς το με το προηγούμενο, παρατηρούμε πως η συγγραφέας παραμένει πιστή στον τρόπο γραφής της. Προσωπικά δεν το βρήκα ενοχλητικό όλο αυτό. Αντιθέτως, με βοήθησε να εστιάσω ακόμη περισσότερο την προσοχή μου πάνω στην πρωταγωνίστρια την Έμιλυ, αλλά καί στα υπόλοιπα πρόσωπα που την πλαισιώνουν. Θεωρώ πως το παρόν βιβλίο είναι πιο ανθρωποκεντρικό. Η συγγραφέας επιλέγει να μπει πιο βαθειά στην ψυχολογία της πρωταγωνίστριά της καί να μείνει εκεί. Να αναδείξει όλες τις αποχρώσεις της ψυχής καί της σκέψης της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να μας γίνει η Έμιλυ πιο συμπαθής, αλλά να νιώσουμε πως μας συνδέουν επιπλέον πράγματα μαζί της.

Όμως, η συγγραφέας δεν μένει μόνο εκεί. Μας μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τόσο σε φιλικό καί επαγγελματικό όσο καί σε ερωτικό επίπεδο. Το πως η λογική πολλές φορές υπερβαίνει το συναίσθημα, το πως στον έρωτα καί στον πόλεμο όλα επιτρέπονται, όταν είναι να διεκδικήσεις το αντικείμενο του πόθου σου, μα καί το πως η ζωή δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει με τις διαρκείς κι αναπάντεχες ανατροπές της. Εγώ διάβασα το βιβλίο με μία ανάσα καί ανυπομονώ για την συνέχεια!
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Διαβάστε την κριτική μου για το πρώτο βιβλίο της σειράς εδώ: https://www.dominicamat.gr/2022/11/emily-in-paris.html

EMILY IN PARIS 2 EMILY IN PARIS 2 Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.