Δελτίο τύπου-"Καταδύσεις"-Κατερίνα Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Καταδύσεις" της συγγραφέως μας Κατερίνας Μαρτζούκου!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η συλλογή Καταδύσεις έρχεται σχεδόν δέκα χρόνια μετά την πρώτη συλλογή της Κατερίνας Μαρτζούκου, διανύοντας μια δεκαετία γεμάτη εκκινήσεις, παύσεις και τελείες. Γεμάτη πολλές μικρές καταδύσεις μέσα στα σκοτεινά νερά της πιο βαθιάς μας σκέψης, στον βυθό των πιο μεγάλων μας αναγκών, του πόνου, της μνήμης αλλά και της προσδοκίας.

Αυτές οι μικρές ή μεγάλες καταδύσεις είναι εξάλλου απαραίτητες πριν από κάθε ανάδυση της ζωής μας στο φως της ημέρας, σε αυτό το φως το άπλετο, το δικό μας, το ελληνικό, αυτό που πάντα αναζητούμε αγγίζοντας την επιφάνεια. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι όλες οι καταδύσεις της ζωής, ακόμα κι αν εκείνη την ώρα περιβάλλονται από μια αύρα σκοτεινή και φαινομενικά οριστική, προμηνύουν πάντα την υπόσχεση της ανάδυσης και την υπενθύμιση πως οφείλουμε να προχωρήσουμε, να γίνουμε καλύτεροι, να διανύσουμε την απόσταση και να κρατήσουμε στα χέρια μας σφιχτά το πολύτιμο δώρο της ζωής!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κατερίνα Μαρτζούκου γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1981 στην Αθήνα, ζει εκεί και κατάγεται από την Κέρκυρα και τη Χαλκίδα. Από νωρίς ασχολήθηκε με τις ξένες γλώσσες και γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Το 2006 ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη μετάφραση με Master of Arts with Merit in Applied Translation Studies από το London Metropolitan University.

Έχει μεταφράσει τεχνικά, επιστημονικά και λογοτεχνικά βιβλία κι έχει συνεργαστεί για χρόνια με μεταφραστικά γραφεία και εκδοτικούς οίκους. Εργάζεται ως μεταφράστρια, δασκάλα αγγλικών αλλά και ως στιχουργός, έχοντας συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και ανερχόμενα σχήματα.

Της αρέσει το αίσθημα της δημιουργίας, να ποιεί τέχνη σε κάθε της μορφή, από τη στιχουργική και τη μουσική μέχρι τη ζωγραφική πάνω σε βότσαλα.

Το 2011 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο “Ήταν Καιρός” (Εκδόσεις Ιωλκός) ενώ ως σήμερα έχει λάβει διακρίσεις τόσο σε εγχώριους αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς ποίησης και κάποια από αυτά τα έργα της έχουν συμπεριληφθεί και σε συλλεκτικές εκδόσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δύο υπέροχες κόρες, τη Ρέα και την Αθηνά.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Ποίηση

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 106

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-136-0

Τιμή: 10,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Καταδύσεις" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/katadyseis/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!




Δελτίο τύπου-"Καταδύσεις"-Κατερίνα Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο τύπου-"Καταδύσεις"-Κατερίνα Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.