ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ | ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ (ΔΡΑΜΑ ΣΕ 27 ΣΚΗΝΕΣ) - ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

 

kapa-home-export
 
***

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ (ΔΡΑΜΑ ΣΕ 27 ΣΚΗΝΕΣ)

Φιλολογική επιμέλεια: Σωτηρία Αποστολάκη

Σχεδιασμός έκδοσης: Ιωάννης Κ. Τσίγκας

***

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του δυτικού κανόνα και κορυφαίο ψυχογράφημα της ανθρώπινης ύπαρξης, το Έγκλημα και Τιμωρία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι παρουσιάζεται σε μια νέα θεατρική διασκευή από τον Θανάση Τριαρίδη.

egklima kai timoria triaridis 1571
***

Ο Ρασκόλνικοφ, ένας φοιτητής που πιστεύει πως η διανοητική και ψυχική ανωτερότητα νομιμοποιεί οποιονδήποτε να διαπράττει εγκλήματα για το καλό της ανθρωπότητας, δολοφονεί μια ηλικιωμένη τοκογλύφο, σε μια κίνηση «αλτρουισμού», που θα απαλλάξει την κοινωνία από ένα άπληστο και κακόβουλο άτομο. Η μεταμέλεια για την πράξη του αυτή έρχεται έπειτα από μια δαιδαλώδη διαδρομή και η λύτρωση μέσα από τη μορφή μιας νεαρής πόρνης, της Σόνιας.

«Ο Ντοστογιέφσκι είναι το σημείο μηδέν του παγκόσμιου πολιτισμού – το στενό δαχτυλίδι της κλεψύδρας που αναποδογυρίζει», αναφέρει ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης, προσθέτοντας πως «το Έγκλημα και Τιμωρία είναι η καρδιά του Ντοστογιέφσκι – και το οριακότερο κείμενο όλης της δυτικής λογοτεχνίας».

Κωδικός προϊόντος: 978-960-628-268-3
Κατηγορία: Παγκόσμιο Θέατρο
Διαστάσεις: 12,5 x 16
Σελίδες: 224
Τιμή: 10,00 (χωρίς ΦΠΑ)

egklima kai timoria triaridis 1578
egklima kai timoria triaridis 1584
egklima kai timoria triaridis 1585

Άλλα έργα του Θανάση Τριαρίδη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας:
ΤΡΙΛΟΓΙΑ (LEOPOLD – FOOTBALL – HIV)
LACRIMOSA Ή ΤΟ ΑΠΕΠΡΩΤΟ
ZYKLON Ή ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

***
-300x300

Τριαρίδης, Θανάσης N.

Ο Θανάσης Τριαρίδης γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ακτιβιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα των τσιγγάνων στα χρόνια 1996-2001 και από το 2009 είναι αντιρρησίας συνείδησης. Από το 2000 έχει εκδώσει 60 βιβλία με αφηγήσεις και δοκίμια – ανάμεσα σε αυτά τα μυθιστορήματα Ο άνεμος σφυρίζει την Κουπέλα, τα μελένια λεμόνια, τα Χλωρά Διαμάντια κ.ά. Επί χρόνια διοργανώνει σεμινάρια πάνω σε διάφορους άξονες δυτικού πολιτισμού, καθώς και εργαστήρια πυροδότησης θεατρικής γραφής. Όλα τα βιβλία του και τα θεατρικά έργα του βρίσκονται και διατίθενται ελεύθερα στην ιστοσελίδα triaridis.gr και στην Ανoιχτή Βιβλιοθήκη (www.openbook.gr/tag/thanasis-triaridis/).

Έχει εκδώσει (έντυπα ή ηλεκτρονικά) 30 θεατρικά έργα (ανάμεσά τους ο Μένγκελε, ο Οιδίνους, το Lebensraum, η τριλογία Leopold, Football, HIV το Πλυντήριο, η Κουκούλα, ο Frankenstein 3.R κ.ά.) Από αυτά έχουν προκύψει περισσότερες από 60 παραστάσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, της Γερμανίας, των Η.Π.Α. και της Κύπρου, καθώς και στο Διαδίκτυο. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Στα χρόνια 2007-2020 έκανε πάνω από 1500 σεμινάρια με θέματα δυτικού πολιτισμού. To 2020 δημιούργησε μαζί με την Αγγελική Τριαρίδου την ανοιχτή διαδικτυακή Ακαδημία Τα μελένια λεμόνια (όπου μέχρι σήμερα -2023- έχουν γίνει πάνω από 600 διαδικτυακά σεμινάρια για τον δυτικό πολιτισμό).

Από το 2017 ως το 2019 διοργάνωσε θεματικά Εργαστήρια Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής (όπου γράφτηκαν 135 πρωτότυπα θεατρικά έργα). Από το 2019 συνεργάστηκε με με τον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τον Δημήτρη Τάρλοου για τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία, όπου μέχρι σήμερα (2023) έχουν γραφτεί περισσότερα από 200 πρωτότυπα θεατρικά έργα.

***

Η διασκευή, από τον Θανάση Τριαρίδη, του μυθιστορήματος του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι Έγκλημα και Τιμωρία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, θα παίζεται στο Θέατρο Πορεία.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ | ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ (ΔΡΑΜΑ ΣΕ 27 ΣΚΗΝΕΣ) - ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ | ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ (ΔΡΑΜΑ ΣΕ 27 ΣΚΗΝΕΣ) - ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.