Μια φρουτιέρα ζαβολιές


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση!

Τίτλος: Μια φρουτιέρα ζαβολιές

Συγγραφέας: Μαρία Λουκάκη

Εικονογράφηση: Γεωργία Καψάλη

Για τα μικρά παιδιά, πολλές φορές, μοιάζει δύσκολη η κατανόηση καί διαχείριση των συναισθημάτων, τόσο των ίδιων, όσο καί άλλων παιδιών που συναναστρέφονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νευριάζουν καί να τσακώνονται μεταξύ τους, προβάλλοντας κατά βάση το ένα στο άλλο τα όποια θετικά, ή, αρνητικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα, ή, της εμφάνισής τους. Δεν μπορούν να αντιληφθούν καί να αφομιώσουν την έννοια της διαφορετικότητας καί ότι αυτή είναι που μας καθιστά όλους κι όλες τόσο ξεχωριστούς/ες. Συνεπώς, εμείς οι ενήλικες οφείλουμε να βρούμε τους κατάλληλους τρόπους για να διδάξουμε στα παιδιά το πως να αποδέχονται τα συναισθήματά τους, να τα εξωτερικεύουν, να μην αισθάνονται άβολα για όσα νιώθουν καί κυρίως, να μάθουν να αποδέχονται τους γύρω τους καί τον εαυτό τους, παρά τις όποιες ιδιοτροπίες καί χούγια, αλλά καί να διδαχθούν πως όλοι καί όλες είμαστε εξίσου ίσοι/ες καί χρήσιμοι/ες στην ζωή.

Περιγραφή:

Σε μια ξύλινη φρουτιέρα ενός πέτρινου σπιτιού, τα φρούτα ζουν ευτυχισμένα. Μα όταν έρχεται η Άνοιξη και αποφασίζουν να γιορτάσουν τον ερχομό της με ένα γλέντι, η γκρινιάρα φράουλα τους χαλάει τα σχέδια… Ξαφνικά αρχίζει ένας μεγάλος φρουτοκαυγάς. Όλα τα φρούτα παρόλο που αγαπιούνται, διαφωνούν, πεισμώνουν και θυμώνουν μεταξύ τους. Γιατί άραγε; Επειδή είναι διαφορετικά; Πειράζει που η μπανάνα είναι πιο ψηλή απ’ τον λωτό; Πειράζει που το αχλάδι είναι ευαίσθητο; Πειράζει που το μήλο φοβάται ή που το ακτινίδιο δεν είναι ολόκληρο; Ο σαματάς είναι μεγάλος, ο γείτονας ξυπνά νευριασμένος και κανείς δεν αφήνει σε ησυχία κανέναν! Ποιος έχει δίκιο τελικά; Θα καταφέρουν οι ήρωες της ιστορίας να χορέψουν τον χορό που περίμεναν με τόση λαχτάρα, και προτού δύσει ο ήλιος;

Η συγγραφέας Μαρία Λουκάκη θα μιλήσει για όλα τα παραπάνω στα παιδιά μέσα από την ανάλαφρη, χιουμοριστική, εύθυμη μα καί συνάμα διδακτική ιστορία του παρόντος παραμυθιού. Επιλέγει ως ήρωες/ηρωϊδες της ιστορίας διάφορα από τα φρούτα που τρώνε τα παιδιά καί ανάλογα με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του καθενός φρούτου καί τις θρεπτικές του ιδιότητες για την διατήρηση της ομαλής υγείας του οργανισμού, τα συνδυάζει με ανθρώπινες συμπεριφορές καί συναισθήματα. Σκοπός της να διδάξει στα παιδιά την αξία όλων των ανθρώπων καί δη εκείνων των κρυφών τους σπουδαίων χαρακτηριστικών που τους καθιστούν τόσο απαραίτητους για όλους κι όλες.

Θετικά στοιχεία βιβλίου: 
- Απτά παραδείγματα,
- Οικείο λεξιλόγιο,
- Εξαιρετική εικονογράφηση,
- Σύντομες προτάσεις.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Υ.Γ. Το βιβλίο κυκλοφορεί καί σε έντυπη καί σε ηλεκτρονική μορφή (Το ebook διατίθεται αποκλειστικά στο site του εκδοτικού).

Υ.Γ. Οι χριστουγεννιάτικες (καί μη) βιβλιοπροτάσεις συνεχίζονται! Μείνετε συντονισμένοι/ες.Μια φρουτιέρα ζαβολιές Μια φρουτιέρα ζαβολιές Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.