Εκδόσεις Κέδρος | Αλέξης Κυριτσόπουλος

 

Αν δεν εμφανίζονται οι φωτογραφίες και τα γραφικά του newsletter, πατήστε ΕΔΩ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
«Παράλληλα»: η πρώτη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου
Ο Δήμος Αθηναίων, παρουσιάζει, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), την πρώτη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου, με έργα από το 1963 έως σήμερα. Η έκθεση, με τίτλο «Παράλληλα», φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, από τις 9 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024.

Δείτε εδώ πληροφορίες

Επιμέλεια: Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ
Διάρκεια: 9 Δεκεμβρίου 2023 - 11 Φεβρουαρίου 2024 
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο 11:00 - 19:00, Κυριακή 10:00- 16:00, Δευτέρα κλειστά
 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
 
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων:
Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
Πληροφορίες: 210 5202420 | www.opanda.gr
«ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ»
«ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ». Ο κατάλογος της αναδρομικής έκθεσης του Αλέξη Κυριτσόπουλου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
«ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ»


Ο κατάλογος της αναδρομικής έκθεσης του Αλέξη Κυριτσόπουλου,
στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
(9 Δεκεμβρίου 2023 έως 11 Φεβρουαρίου 2024).

Επιμέλεια:  Χριστόφορος Μαρίνος
Σχεδιασμός: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Σελιδοποίηση: Πόπη Αλεξίου

Με κείμενα των:
Χριστόφορου Μαρίνου
Διονύση Σαββόπουλου
Αλεξάνδρας Κοροξενίδη
Αλέκου Λεβίδη
Δημήτρη Νόλλα
Στέλιου Ράμφου

Περιέχει ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη, καθώς και έργα του
για αφίσες και εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων.

 
Σελ.: 144 | Τιμή: 18.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5430-7
ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 
Στο ανά χείρας βιβλίο παρουσιάζεται μία σειρά από τα ανδραγαθήματα του μολυβιού και της πένας του Αλέξη Κυριτσόπουλου, ανδραγαθήματα επίσης της λοξής, όσο και παρηγορητικής, ματιάς του. Τα σκίτσα του αγκαλιάζουν μία χρονικώς ευρεία, όσο και ταραχώδη, περίοδο, μια περίοδο αποτελμάτωσης και πολιτικών, κοινωνικών ανακατατάξεων του τέλους της επταετούς δικτατορίας (1967-1974) και των αρχών της μεταδικτατορικής περιόδου. Αν και η περίοδος εκείνη παρείχε πρόσφορο έδαφος και πλούσια πρώτη ύλη για τη γελοιογραφική έκφραση, εύκολους στόχους για τη σάτιρα, την ειρωνεία, το σκώμμα ή τη χλεύη, ο Αλέξης Κυριτσόπουλος με ευέλικτες προσποιήσεις, ελιγμούς και διολισθήσεις παρέκλινε από τα θελκτικά στερεότυπα και τις αναμενόμενες βεβαιότητες του πολυπατημένου δρόμου της επικαιρότητας.
Απόσπασμα από το κείμενο του Ανδρέα Στάικου

Σελ.: 104 | Τιμή: 15.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5425-3
ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αλέξης Κυριτσόπουλος | Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά γνώρισε τη ζωγραφική στο Παρίσι. Η ζωγραφική του φιλοξενείται σε γκαλερί, σε βιβλία, δίσκους βινυλίου, CD και αφίσες. Έχει ζωγραφίσει μουσικά θεάματα και έχει δημιουργήσει «κινούμενη ζωγραφική», ή αλλιώς κινούμενα σχέδια.
Μερικές φορές γράφει και ζωγραφίζει δικά του βιβλία. Άλλες πάλι ζωγραφίζει βιβλία που έχουν γράψει άλλοι. Εκτός λοιπόν από τις ατομικές του εκθέσεις (γκαλερί Σκουφά, Ζουμπουλάκη, Άστρα, Άνεμος) και από κάποιες ομαδικές στις οποίες συμμετέχει, η ζωγραφική του βρίσκεται στα βιβλία του: «Το παραμύθι με τα χρώματα», «Το άσπρο άλογο», «Ένα παραμυθάκι για χειμώνα και καλοκαίρι», «Ξαφνικά τα Χριστούγεννα», «Κρυφτό», «Μία + 5 Καρυάτιδες» (εκδ. Κέδρος), «Έλα, μάτια μου, στολίσου» (εκδ. Άγρα), «Σ' ΑΓ» (εκδ. Αρμός).
Συνεργάζεται με τον Στέλιο Ράμφο για τα βιβλία του και με τον Διονύση Σαββόπουλο για τα μουσικά θεάματα, τους δίσκους και τα CD του. Ζωγραφίζει για τη μουσική του Νίκου Ξυδάκη (εξώφυλλα δίσκων, CD και αφίσες). Έχει επίσης ζωγραφίσει «Τα παράλογα» του Μάνου Χατζιδάκι. Ζωγραφίζει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Ο Πέτρος κι ο λύκοςΣαββόραμαΛυσιστράτη). Συνεργάζεται με την καθηγήτρια Βάσω Τοκατλίδου (τμήμα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ.) για το graphic concept και την εικονογράφηση γαλλικών εκπαιδευτικών βιβλίων.

 
Εκδόσεις Κέδρος | Αλέξης Κυριτσόπουλος Εκδόσεις Κέδρος | Αλέξης Κυριτσόπουλος Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.