Όσο προχωράς μην ξεχνάς το πριν και το μετά...

Image

Όσο προχωράς μην ξεχνάς το πριν και το μετα!

Image

Μια από της σημαντικότερες συμβουλές που υπάρχουν εκεί έξω είναι εκείνη του να ζεις στο τώρα. Πραγματικά δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να ζεις την κάθε στιγμή με πλήρη επίγνωση της σημαντικότητάς της, χωρίς να μπορεί παρελθόν ή μέλλον να την επηρεάσουν. Πολλοί θεωρούν ότι αν καταφέρεις κάτι τέτοιο βρίσκεσαι ένα βήμα μακριά από τη φώτιση.


Από την άλλη, σίγουρα, ό,τι κάνεις στο κάθε “τώρα” σου είναι αυτό που θα επηρεάσει και το μέλλον σου. Είτε στο άμεσο μέλλον είτε μετά από κάποια χρόνια η δουλειά που κάνεις τώρα, θα φανεί. Και τότε θα είναι το “τώρα” σου. Αυτό ισχύει και για σήμερα. Οι περιστάσεις και ο κύκλος ανθρώπων που σε περιβάλλουν είναι αποτέλεσμα του παρελθοντικού “τώρα” που πλέον είναι τότε. Με λίγα λόγια πάντα στη ζωή η φράση «ό,τι σπείρεις θα θερίσεις» εφαρμόζεται πιστά.


Η φιλοσοφία του να ζεις στο τώρα όμως δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένη κατά την άποψή μου. Δεν μπορείς να διαγράψεις παρελθόν είτε αυτό το βαφτίζεις κακό είτε καλό, δεν μπορείς να μην παίρνεις θάρρος αναγνωρίζοντας πως ένα πιο φωτεινό μέλλον θα έρθει σύντομα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να εθελοτυφλείς, ζώντας μόνο μέσα από αναμνήσεις, καθώς οι καλές μέρες πέρασαν, ή να προσκολληθείς τόσο σε μια ζωή που ονειρεύεσαι για το μέλλον, αδιαφορώντας για ότι έχει νόημα στη ζωή σου εδώ και τώρα.


Παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι αλληλοσυνδεόμενες έννοιες. Μην προσπαθείς να αποβάλεις κάποια από τη ζωή σου. Απλά χρειάζεται να καταφέρεις να δίνεις την απαραίτητη σημασία μόνο στα κομμάτια που πραγματικά έχουν κάτι να σου προσφέρουν στο τώρα. Δεν χρειάζεται ούτε να ξεχάσεις από πού ξεκίνησες, ούτε να σταματήσεις να ονειρεύεσαι...

Όσο προχωράς μην ξεχνάς το πριν και το μετά... Όσο προχωράς μην ξεχνάς το πριν και το μετά... Reviewed by Dominica on Μαρτίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.