Ο Συλλέκτης των ευχών


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ο Συλλέκτης των ευχών

Συγγραφέας: Νίκη Γαλάνη

Πόσες φορές έχετε στρέψει το βλέμμα σας στον ουρανό καί έχετε κάνει μία ευχή; Μία ευχή που βγήκε μέσα από τα βάθη της ψυχής σας, η οποία φανερώνει ένα όνειρό σας; Μία επιθυμία σας που θα θέλατε πολύ να πραγματοποιηθεί; Όχι, οι ευχές δεν προορίζονται μόνο για τα μικρά παιδιά, αλλά καί για εμάς τους ενηλίκους που -συχνά πυκνά- ξεχνάμε πώς κάποτε υπήρξαμε κι εμείς σε αυτήν την νεαρή ηλικία καί είχαμε ευχηθεί/ζητήσει να γίνουν πραγματικότητα από πιο απλά έως πιο σύνθετα πράγματα... Αυτές δεν ήταν παρά μερικές από τις πρώτες σκέψεις που γεννήθηκαν στο μυαλό μου, όταν έπιασα να διαβάσω το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Νίκης Γαλάνη, με τίτλο ''Ο Συλλέκτης των ευχών'', το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη, σε εικονογράφηση της κυρίας Δήμητρας Παπαδημητρίου καί είναι ιδανικό για ηλικίες παιδιών 7 ετών καί άνω.

Περιγραφή:

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς δημιουργούνται τα αστέρια; Πώς πραγματοποιούνται οι ευχές; Τι να απογίνονται άραγε οι πολύτιμες ευχές των παιδιών; Μήπως οι ευχές των παιδιών κινδυνεύουν; Τα μικρά παιδιά, με ελπίδα στην καρδιά, στρέφουν κάθε βραδιά τα βλέμματα ψηλά και στέλνουν τις πολύτιμες ευχές μες στου ουρανού τις αγκαλιές. Αλλά οι μεγάλοι διαφωνούν και οι ευχές τούς ενοχλούν… Οι ευχές κινδυνεύουν τώρα να χαθούν… Μα κάπου βρίσκεται ένας γέρος σοφός –στην καρδιά απλός– που ζει μακριά απ' τους πολλούς, ανάμεσα στους λίγους και καλούς. Θα κατορθώσει αυτός να σώσει των παιδιών τις πολυσήμαντες ευχές; Ένα βιβλίο γεμάτο φως και αστέρια! Μια ξεχωριστή, παραμυθένια ιστορία για την ενδυνάμωση της πίστης, της ελπίδας και της προσπάθειας, μικρών και μεγάλων.

Τί θα γινόταν, αν ξαφνικά χανόντουσαν οι ευχές; Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς εκείνες; Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε πώς οι ευχές είναι μία άλλη όψη της ελπίδας καί της δύναμης, που όλοι κι όλες οφείλουμε να έχουμε στην ζωή μας καί να πορευόμαστε με αυτές; Μήπως πρέπει να τις σεβόμαστε καί να μην προσπαθούμε να τις ''σβήσουμε''; Να τους επιτρέψουμε, δηλαδή, να λάμπουν ως άλλα φωτεινά αστέρια στον ουρανό καί να είμαστε βέβαιοι/ες ότι κάθε ευχή θα βρεί τον άνθρωπο που θα ''ταιριάξει''... 

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, καί αρκετά ακόμη, θα αναδείξει η συγγραφέας μέσα από την παρούσα ψυχαγωγική καί ταυτόχρονα, διδακτική ιστορία του παραμυθιού. Με λόγο οικείο, προσιτό καί παραδείγματα παρμένα από την καθημερινή ζωή σε συνδυασμό με άφθονο λεξιλόγιο καί σύντομες προτάσεις (γραμμένες με μεγάλη κι ευανάγνωστη γραμματοσειρά) το βιβλίο είναι προσεγμένο καί καλογραμμένο. Εμένα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις καί σας προτρέπω να το αναζητήσετε κι εσείς.
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Υ.Γ. Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική εταιρία ''Φωτεινό Αστέρι''.
Ο Συλλέκτης των ευχών Ο Συλλέκτης των ευχών Reviewed by Dominica on Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.