Μυστήριο στην Παλμαρόλα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Μυστήριο στην Παλμαρόλα

Συγγραφέας: Πάνος Παντελούκας

Άν και το θερμόμετρο δείχνει να ''χτυπά'' κόκκινο, η ''δίψα'' μας για ανάγνωση βιβλίων δε σταματά! Πόσω μάλλον, τώρα που σιγά σιγά θα ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές για κάποιους/ες, είτε για για όσους/ες ετοιμάζουν τις λίστες τους με τα βιβλία που θα τους κρατήσουν όμορφη συντροφιά κατά τη διάρκεια αυτών, εγώ έρχομαι με μία νέα βιβλιοπρόταση! Ο λόγος για την καινούργια αστυνομική νουβέλα του συγγραφέα Πάνου Παντελούκα, με τίτλο ''Μυστήριο στην Παλμαρόλα'', η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν. Εύπεπτο, ευνόητο, τόσο περιεκτικό ώστε ούτε να κουράζει, ούτε να θεωρείται ελλιπές, με ακατάπαυστη δράση, ανατροπές, στρωτή γραφή, ρεαλιστικές περιγραφές εικόνων και προσώπων, αλλά και μία γενναία δόση αγωνίας και μυστηρίου το βιβλίο είναι ιδανική επιλογή όχι μόνο για τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά και για εκείνους/ες που αναζητούν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα! Εμένα μου άρεσε αρκετά και το προτείνω και σε εσάς!

Περιγραφή:

Η ιστορία μας ταξιδεύει στο αρχιπέλαγος των Ποντίων Νήσων του Λάτσιο, στο κέντρο της Ιταλίας απέναντι από τη Σαρδηνία. Πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο καθηγητής εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολη Οράτσιο Σπινέλλι, σταθερά αρωγός της ιταλικής αστυνομίας στην εξιχνίαση μυστηρίων. Ο μεθοδικός και έμπειρος καθηγητής, πιστός σύντροφος, γεμάτος ευαισθησίες και λάτρης της καλής κουζίνας αναχωρεί για διακοπές με ιστιοπλοϊκό στην εξωτική νήσο Παλμαρόλα προκειμένου να χαλαρώσει και να απολαύσει τη θάλασσα και την τοπική κουζίνα.

Γρήγορα όμως βρίσκεται στο επίκεντρο μίας νέας υπόθεσης που διαδραματίζεται ακριβώς εκεί και καλείται να συνδράμει το Εγκληματολογικό της Ρώμης στο έργο της εξιχνίασης μίας δολοφονίας που προκαλεί το ενδιαφέρον του Τύπου παγκοσμίως. Θύμα ένας Αμερικανός μεγιστάνας από την Καλιφόρνια με ιταλικές ρίζες, σε μία υπόθεση που διαδραματίζεται ταυτόχρονα σε δύο χώρες: ΗΠΑ και Ιταλία.

Η νουβέλα είναι ένα κράμα αστυνομικού μυστηρίου με προεκτάσεις στον χώρο της ιστορίας, της ιταλικής κουλτούρας και του πάντα γοητευτικού ζητήματος της κληρονομιάς τεράστιων περιουσιών. Πολλοί οι ύποπτοι και πολλοί οι κατά τα φαινόμενα αθώοι.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.Μυστήριο στην Παλμαρόλα Μυστήριο στην Παλμαρόλα Reviewed by Dominica on Ιουνίου 13, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.