Νέες κυκλοφορίες - Εκδόσεις Βακχικόν

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


 

Γιάννης Μπερούκας
Τα χελιδόνια του δειλινού

Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή έλεγε ο Νίτσε. Κι ο Βίκτωρας, ούτε δεκαοκτώ χρονών ακόμα, έπρεπε ν’ αφήσει το νησί του και να φύγει μακριά. Προορισμός η Αθήνα του ’70 και η επιβίωσή του μέσα σε μια νέα πραγματικότητα.
 
Όταν όμως κάτι δικό σου πεθαίνει, πάντα παίρνει μαζί του και κάτι από σένα. Και η Ιφιγένεια που άφησε πίσω του, άθελά της, τα είχε πάρει σχεδόν όλα και καθημερινά χανόταν κι αυτή μαζί του.
 
Γιορτή όμως είναι η ζωή και άσβεστη φλόγα, που δυναμώνει με αλήθεια και φως και, μέσα στα αδιέξοδά της, πάντα βρίσκει δρόμους διαφυγής, μόνο αυτή ξέρει πού σε πάει. Η καινούρια ζωή στην Αθήνα, που κάποια στιγμή θ’ ανακατέψει το παρόν με το παρελθόν, στο τέλος τι θα φέρει;
 
Τον χαμό και των δυο ή την τελική λύτρωση;
 
Σελ.: 206 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-077-9
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Πηνελόπη Τσιάλα
Εκδίκηση σαν φωτιά

Ποια είναι η διαφορά της πραγματικής ζωής από τη λογοτεχνία; Η ζωή συνήθως είναι ανιαρή, αλλά και ήρεμη. Τα γεγονότα που συχνά ταράσσουν τη γαλήνη της ζωής τα δανείζεται η λογοτεχνία, με σκοπό να συναρπάσει. Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα εξερευνήσετε πτυχές της ζωής που σπάνε τη συμβατικότητά της, αλλά και την πλήξη της.
 
Τι συμβαίνει, παραδείγματος χάρη, όταν φέρουμε στις πλάτες μας μια μορφή διαφορετικότητας κατακριτέας από τον κοινωνικό μας περίγυρο; Τι συμβαίνει όταν μας πλημμυρίζει ερωτικός πόθος για ένα άτομο που η ηθική μάς απαγορεύει να αγγίξουμε; Τι συμβαίνει όταν η βαναυσότητα της ζωής μάς οδηγεί να χάσουμε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, όπως την ομορφιά μας, το ταίρι μας ή ακόμα και ένα μέλος του σώματός μας;
 
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι προκύπτει μια ενδιαφέρουσα ιστορία με νοήματα και ανατροπές. Δώδεκα τέτοιου τύπου ιστορίες μπορείτε να απολαύσετε στο παρόν βιβλίο.
 
Σελ.: 234 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-076-2
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Σεραφείμ Μπακολουκάς
Στο ψαχνό

Ένας επίτροπος στην εκκλησία του χωριού, που εκτρέφει περιστέρια για τη γιορτή των Θεοφανίων, ένας βοσκός που τα βάζει με έναν λύκο, μια γυναίκα που υπερασπίζεται την αυτοδιάθεση του σώματός της σε μία συνέλευση αναρχικών, ένας άνδρας που προσπαθεί μετά μανίας να σκοτώσει την κατσαρίδα που εισέβαλε στο σπίτι του, είναι λίγοι μόνο από τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων που απαρτίζουν αυτήν τη συλλογή.

Ιστορίες που κινούνται μεταξύ του αστικού τοπίου και οικισμών της περιφέρειας, αποτυπώνοντας την παρέκκλιση των ηρώων τόσο από το πάγιο ήθος των συμπολιτών τους, όσο και από το προσωπικό τους.

Στην πρώτη του συλλογή διηγημάτων, ο Σεραφείμ Μπακολουκάς, αποτυπώνει με μοναδική καθαρότητα την ουσιακή βαρύτητα καταστάσεων οι οποίες άλλοτε εξαγνίζουν και άλλοτε οδηγούν στον όλεθρο.

 
Σελ.: 200 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-074-8

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


 

Άλεξ Καπύ
Λεόν και Λουίζ

Γαλλία, ακτή του Ατλαντικού. Δύο νέοι, ο Λεόν και η Λουίζ, ερωτεύονται, αλλά σύντομα τους χωρίζει ένας από τους τελευταίους βομβαρδισμούς του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Θεωρώντας ο ένας τον άλλον νεκρό, συνεχίζουν χώρια τη ζωή τους. Ο Λεόν παντρεύεται, η Λουίζ τραβά τον δικό της, διαφορετικό δρόμο. Ώσπου μια μέρα, δέκα χρόνια αργότερα, ξανασυναντιούνται τυχαία στο μετρό του Παρισιού.
 
Ο Άλεξ Καπύ αφηγείται με έναν θαυμάσια ανάλαφρο τρόπο αλλά και με μεγάλη ένταση, τη ρομαντική πορεία ενός ζευγαριού σε έναν αιώνα που στιγματίστηκε από Παγκοσμίους Πολέμους. Δύο άνθρωποι που επιμένουν να αναζητούν την ευτυχία κόντρα σε όλες τις συμβάσεις, ζώντας μια ιδιαίτερη, ορισμένες φορές εξόχως αστεία, διπλή ζωή. Αυτή είναι η ιστορία ενός μεγάλου έρωτα που αψηφά τον κόσμο όλο.
 
Σε μετάφραση της Αλεξάνδρας Παύλου
 
Σελ.: 302 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-080-9
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Ναταλί Ρονβό
Η Τσέστερφιλντ του πέμπτου ορόφου

Γεμάτη τρυφερότητα και χιούμορ, η συγγραφέας περιγράφει την ιστορία της φιλίας που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Λουκά, έναν μάλλον συνεσταλμένο εργένη γύρω στα τριάντα, και τον Λουσιάν, τον παράξενο γείτονά του από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας. Ξεκάθαρα ιδιόρρυθμος, αυτός ο χαρισματικός –μιας κάποιας ηλικίας– άνδρας θα επιβληθεί γρήγορα στη ζωή του Λουκά, προσκαλώντας τον στο σπίτι του για επίσκεψη κάθε Τρίτη βράδυ.

Ιεροτελεστία αναπόφευκτη όσο και απαράλλακτη, αυτή η εβδομαδιαία συνάντηση θα επιτρέψει στους δύο άνδρες να γνωριστούν μεταξύ τους και να σφυρηλατήσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Μια μέρα όμως ο Λουσιάν αποκαλύπτει ότι κάποιος του στέλνει με το ταχυδρομείο κρυπτογραφημένες επιστολές και ανώνυμα δέματα…

Σε μετάφραση του Χάρη Παπαϊωάννου
 
Σελ.: 108 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-079-3

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ


 

Λούλα Σιγάλα
Δρομολόγια μνήμης

Χαμένη σε επιθυμίες
μπέρδεψα τη νύχτα
με τη μέρα.
Το χθες με το σήμερα.
Το εγώ με το εμείς.
Πού είναι η γραμμή
που διαχωρίζει;
Θέλω ν’ αδράξω τη γραμμή.
Να μείνω εκεί.
Σαν ναυαγός
σε ξύλο που επιπλέει.
 
Σελ.: 72 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 978-618-231-078-6
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Γιάννης Μπερούκας
Αθέατος επιβάτης

Είναι φορές που ταξιδεύω
πέρα από τις γραμμές του ορίζοντα
σ' ένα ταξίδι που μοιάζει αληθινό,
αθέατος επιβάτης σε τρένα
που σφυρίζουν την εγκατάλειψη
εραστής ακόμη του ήλιου
κι εκείνης της άγουρης νιότης.
 
Σελ.: 64 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-073-1

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΠΟΙΗΣΗ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


 

Σουζάνα Τενόν
Ο παράδεισος του κανενός

ο θεός το τέλειο ον
δημιούργησε ατελή πνεύματα
πρώτα έπεσε η λεγεώνα των αγγέλων
έπειτα εκείνη των ανθρώπων
 
οι άνθρωποι ατελή όντα
το άθικτο σώμα
ως επαναλαμβανόμενο θαύμα
ένα λάθος που όντας τόσο μεγάλο
πέρασε απαρατήρητο μεταξύ των αποστόλων
η καμπάν’ αναγγέλλει: ώρα
να γεννηθείς και να πεθάνεις
οι καθρέφτες κουράζονται υποταγμένοι στην επιθυμία της νύχτας
 
μια ώρα που δεν γνωρίζουμε
θα σπάσει το γυαλί;
θ’ ανατραπεί ο τρομακτικός αριθμός;
 
Σε μετάφραση του Αθανάσιου Βαβλίδα
 
Σελ.: 72 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-075-5

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

NON FICTION


 

Φεγιάζ Ουνάλ
Οι απαντήσεις βρίσκονται στην εταιρεία

Ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία της εξέλιξής του στην οικογενειακή επιχείρηση τσιμέντου, από την οπτική του εργαζόμενου, του συνεταίρου και του μέλους της οικογένειας, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται σε αυτήν. Τα επιτεύγματα και το σύνολο του έργου του έχουν εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον επιχειρηματικό κόσμο της Τουρκίας κι έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες, ειδικά σε όσους βρίσκονται στην αρχή της επιχειρηματικής τους καριέρας. Είναι το ταξίδι της αλλαγής και του μετασχηματισμού αυτό που εξιστορεί ο Φεγιάζ Ουνάλ, ένα ταξίδι που ευελπιστεί να βοηθήσει τις μελλοντικές γενιές να πετύχουν τους επιχειρηματικούς στόχους τους.
 
Μια συνέκδοση με τον τουρκικό εκδοτικό οίκο Elma Yayinevi.
 
Σε μετάφραση του Γιώργου Δεμίρ
 
Σελ.: 170 | Τιμή: 13.78 ευρώ
ISBN: 
978-618-87078-3-2

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Νέες κυκλοφορίες - Εκδόσεις Βακχικόν Νέες κυκλοφορίες - Εκδόσεις Βακχικόν Reviewed by Dominica on Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.