18 σκαλιά


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Το καλοκαίρι έχει μπεί για τα καλά καί όλοι/ες σας ετοιμάζεστε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Τι καλύτερο λοιπόν από το να αρχίσω να σας προτείνω βιβλία που θα σας κρατήσουν συντροφιά στην διάρκεια των διακοπών σας από το ταξίδι έως καί την παραλία.
   Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση για εσάς είναι το βιβλίο ''18 σκαλιά'' από την συγγραφέα κυρία Τατιάνα Τζινιώλη. Ένα βιβλίο ερωτικής λογοτεχνίας με πολύ σύγχρονο λόγο καί ύφος που έχει ως θέμα τις σχέσεις καί πως αντιδρούν τα ζευγάρια απέναντι σε αυτές.
    Τόσο η υπόθεση όσο καί οι ήρωες είναι καθημερινοί καί καθόλου απρόσιτοι για το αναγνωστικό κοινό. Μπορεί κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου να βρείτε αρκετά κοινά με τους πρωταγωνιστές αν καί η υπόθεση διαδραματίζεται στο εξωτερικό.
    Ανάλαφρο,μοντέρνο καί ευκολοδιάβαστο θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω σαν βιβλίο. Δεν πρόκειται να σας κουράσει καθόλου όταν το διαβάσετε αλλά θα περάσει όμορφα η ώρα σας. Μα αυτό δεν αποζητούμε από ένα βιβλίο σαν αναγνώστες; Ειδικά όταν το προτιμάμε για τις διακοπές μας;
   Όσον αφορά τα πιο τεχνικά μέρη του βιβλίου έχω να σας πώ τα ακόλουθα. Εμένα μου άρεσε αρκετά η λιτή του γλώσσα καί ο τρόπος που η συγγραφέας αποτυπώνει την ιστορία των ζευγαριών από την μεριά καί των τεσσάρων πρωταγωνιστών. Με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε πιο σφαιρικά καί από όλες τις οπτικές γωνίες τα θέματα που διαπραγματεύεται.
    Χωρισμένο σε τρία μέρη το βιβλίο δίνει στον αναγνώστη ανάσες ξεκούρασης χωρίς όμως να ξεχνάμε τι έχει συμβεί πιο πρίν. Στα δύο πρώτα μέρη έχουμε αποκλειστικά την ιστορία κάθε ζευγαριού ξεχωριστά καί στο τρίτο καί τελευταίο μέρος βλέπουμε την εξέλιξη καί των δύο ζευγαριών.
    Οι ήρωες όπως προείπα καθημερινοί με τον καθένα να προσπαθεί να ξεφύγει από ό,τι τον κρατάει δεμένο πίσω ή να θέλει να κατακτήσει ό,τι επιθυμεί,φυλάγοντας πάντα τα συναισθήματά του. Άν καί δείχνουν απόμακροι καί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ικανοποίηση που θα αποκομίσουν από μία ερωτική μόνο συνεύρεση,θα τους δούμε σταδιακά να ανοίγονται καί να ερωτεύονται. Μάλιστα αυτό θα το ζήσουμε καί από την μεριά του άνδρα όσο καί από την μεριά της γυναίκας.
    Κλείνοντας θα σας πώ ότι είναι καλό αυτό το καλοκαίρι να επενδύσετε στα βιβλία. Ακόμα κι αν δεν πάτε πουθενά καί μείνετε σπίτι,παρέα με ένα βιβλίο σίγουρα θα κάνετε ταξίδια με τον νού σας εκεί που ίσως να μην πηγαίνατε ποτέ στην πραγματική σας ζωή.
                                               Καλά σας αναγνώσματα βιβλιόφιλοι!

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μία συμφωνία «Σαββατοκύριακου» για τον Τζούλιαν και την Ολίβια, της μεσοτοιχίας του ισογείου. Ένας γάμος μεταξύ αγνώστων για τον Κάρτερ και την Έμμα, του δευτέρου ορόφου.
Ενοχλητική μουσική, ένας σκύλος και οι προσωπικές σχέσεις των ενοίκων του κτιρίου της οδού Beacon 59. Ανάμεσα σε κάθε όροφο, 18 σκαλιά τούς χωρίζουν – ή τους ενώνουν.

Τζούλιαν – Ολίβια

Τα συστατικά μίας επιτυχημένης συμφωνίας:
. Μένουμε στους όρους της.
. Δεν συζητάμε γι’ αυτήν όταν βρισκόμαστε.
. Δεν ερωτευόμαστε. Επαναλαμβάνω: Δεν ερωτευόμαστε.

Κάρτερ – Έμμα

Πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός διημέρου στο Βέγκας:
. Πίνεις πολύ και παίζεις ακόμα περισσότερο.
. Ξυπνάς με πονοκέφαλο και αναρωτιέσαι τι έγινε το προηγούμενο βράδυ.
. Παίρνεις τηλέφωνο τον δικηγόρο σου, ώστε να ακυρώσεις τον γάμο.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
      
      
    
18 σκαλιά 18 σκαλιά Reviewed by Dominica on Ιουνίου 16, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.